Burak Elmas'tan kapanış konuşması: Vicdanım rahat

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı bugün Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

GİRİŞ 26.03.2022 23:53 GÜNCELLEME 26.03.2022 23:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 olağan genel kurul toplantısı başladı. Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu’nda gerçekleştiriliyor.

Toplantı basına kapalı olarak yapılıyor. Genel kurul divan başkanlığına Metin Sinan Aslan seçildi.

2021 yılının mali ve idari ibra oylamasının nasıl yapılacağı görüşüldü. Daha sonra yapılan oylamada oy birliği ile kapalı olarak yapılması kararlaştırıldı. Mustafa Cengiz dönemi ayrı, Burak Elmas dönemi ayrı ayrı oylanacak.

Burak Elmas ve yönetimi ibra edilirse görevine devam edecek. Oylamada ibrasızlık durumu ortaya çıkarsa erken seçim kararı çıkacak.

FATİH TERİM KATILMADI

Galatasaray’ın eski teknik direktörü ve divan kurulu üyesi Fatih Terim, bu toplantıya katılmadı. Hürriyet'in haberine göre Terim'in hakkında ibrasızlık için çalışma yapıyor iddiaları üzerine toplantıda taraf olmamak adına bu kararı aldığı öğrenildi.

"Sponsora gidip 'Siz bu yönetime çok destek veriyorsunuz' diyenler var"

Söz alan Burak Elmas, "Daha önce, üye olarak benim de yaptığım hatalar olabilir. Ama bundan sonra hata yapma lüksümüz yok. Geldiğimiz noktada hala maalesef birleşme ihtiyacımızın karşılık bulmadığını görüyorum. Bir sponsor geliyor, sponsor Galatasaraylı; sponsora gidip 'Siz bu yönetime çok destek veriyorsunuz' diyenler var. Kulübün içerisindeki kontratları yalan yanlış aktararak bunun medyada konuşulmasını sağlayanlar var. Bunun kime yararı var? Galatasaray’a olmadığı kesin. Benim için Galatasaray, son dönemlerde çok söylüyorum, bir kulüpten çok fazlası. Bir değerler bütünü. Ama maalesef biz bu değerlerin etrafında da birleşemiyoruz" dedi. 

"Ada ile ilgili müjde vermek istiyorum"

"Galatasaray'ın Ada konusu çözülmüştür. Bunu Galatasaraylılar yapmıştır. Burada 20'den fazla kişi sayabilirim, onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ada ile ilgili müjde vermek istiyorum. Yazın havuzu ve restaurant bölümümüzü üyelerimize açıyoruz. Kemerburgaz'a taşınıp Florya'dan gelecek gelirle 3 yıl içinde tüm borçlarımızı kapatmayı düşünüyoruz. Galatasaray fikri hür, vicdanı hür bir kulüptür. Galatasaray'a tüm Galatasaraylıların sahip çıktığı bir şekilde davranalım. Yaşasın Galatasaray"

Burak Elmas'tan kapanış konuşması: Vicdanım rahat

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, mali genel kurulda eleştirilerin ardından kürsüye çıktı ve bir konuşma yaptı. Eleştirilerden dolayı üzgün olduğunu söyleyen Elmas, "Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim; insan sevdiği için pes etmez" dedi.

İşte Burak Elmas'ın kapanış konuşmasından öne çıkanlar:

Bu saate kadar kaldığınız için, iradenizin yansıması için gösterdiğiniz çaba adına hepinize teşekkür ediyorum. Üzgünüm, Galatasaray'ı birleştirme çabalarımızı en azından arzumun hiç bir adım ilerlememiş olduğunu görmekten çok üzgünüm. Galatasaray'ın içinde bulunduğu hep kurtuluş mücadelesi dediğim mücadelenin farkında olunmadığı için çok üzgünüm.

Ama mutluyum. Galatasaray, zor dönemlerden geçti. Bu dönemler ateş-güneş olayını yaşamış Galatasaray bu günlere geldi. Çok umutluyum. Galatasaraylıları gönülden seven, kürsüde konuşmayan sessiz çoğunluğu için mutluyum. Galatasaray için en doğru kararı vereceklerinden dolayı umutluyum. Beni tanıyanlar bilir. Galatasaray'da başkanlık her ne kadar tecrübeniz olursa olsun yapmadan öğreneceğiniz bir şey değil. Yapmayı hayal ettiğiniz bir takım şeyler var. Galatasaray değerlerini hiçbir zaman rencide etmemeye, hizmet etmeye çaba gösterdim.

Genç bazı arkadaşlarımızın hayal kırıklığını görmek beni çok üzdü. Sizlere yalan söylemedim. Size vermiş olduğum taahhütlerde, hepsini gerçekleştirmek için çalışıyorum. Benim de hayal kırıklıklarım vardı. Bir yerden imza almadan taahhütte bulunmadım.

Kendi dönemimizin devamını sağlamak ve Galatasaray'ın geleceği için sıkıştığımız her anda Galatasaray için doğru olduğuna inandığımız kararı aldık. Vicdanım çok rahat. Üzdüğümüz arkadaşlarımız adına çok üzgünüm. TFF ilişkileri, inanın bazen gece yastığa kafayı koyduğumda o kadar sinirleniyorum ki. Pes etmedim. Türkiye'de batmış bir spor sektörü var.

Galatasaray tek kuruşunu ortak hesaptan çekiyor. Yaptığın her şeye görüş var, eleştiri var. Zor bir seçim geçirmişsin. Bazen camia içinde yapılan ve dışarıda da destek alınan organizasyonlara karşı koruyamamanın verdiği üzüntü var. Saha sonuçlarında top içeri girmediğinde ne yaparsan yap başarısızsın. Galatasaray sevgim nedeniyle çok fazla yara aldım ve üzüldüm. En yakın arkadaşlarımla ayrı düştüm. Çocukluk arkadaşlarımla konuşmaz hale geldim. Ama yürümeye devam ettim. Federasyona gittim. Bazen her şeyi anlatıyor muyuz? Konuşursam yer yerinden oynar dedim. Neden?


Hocama 2 maç daha az ceza versinler diye söyledim. Federasyon'da hocama laf atıldığında masaya yumruk vurdum. Bunları konuşmadım. Her konuya Galatasaray adına hakim olmaya ve en doğru kararı vermesine ve Galatasaray'ı bu kokuşmuş düzen içerisinde savunmaya çalıştım. Çok fazla şey yaptık. Yapılanlar belki de yeterli görülmedi. Hepsine saygım sonsuz. Bir Galatasaraylı olarak Galatasaray'ın bulunduğu her ortamda sokak kavgası yapmasak da aldığımız karar, diğer kararı ilgilendirdiğini anlatamıyorum. Bugün Tahkim Kurulu, hakemleri geri getirdi. Türk futbolu batmış durumda.

Hepiniz resmi görüyorsunuz. Galatasaray yaşayacak ama vicdanım çok rahat. Üzdüğüm arkadaşlarım varsa bu süreçte, gerçekten çok üzgünüm ve kendilerinden özür diliyorum.

Kadınlar, özellikle lise mezunu kadınlarımızın sayısı göz önüne alınırsa; Galatasaray ilk başkanı görecek camia olacak. Buna inancım sonsuz.

Gecenin geç saati oldu ama, bayağı bir eleştiri dinledim. Benim için bu koltukta oturmanın, fark yaratamayacaksam hiçbir anlamı yok. Fark yaratmanın çok zor olduğu bir dönemde aday oldum. Arkadaşlarıma, "Galatasaray tarihinin en zor döneminde aday oluyoruz, ilk mali genel kurulda aklanmamayla karşı karşıya kalabiliriz" dedim. Ancak vicdanım rahat. Sizlerin vereceği karara, bugüne kadar saygı duyduğum gibi saygı duyacağım. Benim Galatasaray'ım benimle yaşamaya devam edecek. Bu süreçte bana dastek veren bütün ekip arkadaşlarıma, sırtıma dokunarak başkan pes etme, yürüdüğün yolda yanındayız diyen üyelere, beni konu bazlı eleştirenlere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum.

Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim. İnsan sevdiği için pes etmez.

ÖNCE CENGİZ SONRA SONRA ELMAS

Önce Mustafa Cengiz dönemi sonrasında Burak Elmas dönemi idari ve mali açıdan oylanacak. Oylamaların kapalı olması beklenirken, Burak Elmas dönemi ibra edilmezse tüzüğe göre seçim kararı alınması gerekecek. Elmas daha önce olası bir ibrasızlıkta tüzüğün gerekliliğini yapacağını söylemişti.

BASINA KAPALI

Sarı Kırmızılı ekip, Mali Genel Kurul'un basına kapalı olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, ''Yarın (Bugün) gerçekleştirilecek Galatasaray Mali Genel Kurulu basına kapalı gerçekleştirilecektir. Görüntü ve fotoğraf servisi, GS TV tarafından yapılacaktır.'' ifadeleri kullanıldı. Yönetimin aldığı bu kararı şaşkınlıkla karşılayan basın mensupları, tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

 

YORUMLAR 17
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ibra hikayesi ile GS her sene seçim yapıyor. GS değerleri ne dir? Bilmiyorum da GS değerlerinde her sene seçim varsa bu normalde tüzük gereği 3 sene başkanlık yapacak kişi her sene seçime gitmeye zorlanıyor. Olay mevcut başkan için değil öncekiler için de geçerli. GS liler bunu nasıl normal görür anlamak da mümkün değil.
    Cevapla
  • refik 2 yıl önce Şikayet Et
    vicdanını bilmem ama sülalesi rahat gibi duruyor
    Cevapla
  • gökhan aldemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bugün ibra olmazsa yönetim Galatasaray yüzde yüz küme düşer
    Cevapla
  • OF lu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu istanbullu 3 futbol takımı Türk futbolunun kanını emen vampirdir..
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım seçim hayırlı olsun. en başararısız başkan kim diye sorulsa tartışmasız BURAK ELMAS deriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle