Galatasaray sonunu getiremedi! Avrupa'ya veda ettik

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Galatasaray, sahasında Barcelona'ya 2-1 kaybetti ve Avrupa'ya veda etti.

GİRİŞ 17.03.2022 22:40 GÜNCELLEME 18.03.2022 12:15
Bu Habere 278 Yorum Yapılmış

Galatasaray ve Barcelona, Nef Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı 2-1 kaybeden temsilcimiz Galatasaray, Avrupa'ya veda etti.

Galatasaray, 28. dakikada Marcao'nun golüyle öne geçti. Golün ardından baskısını arttıran Barcelona, 41. dakikada Pedro ve 49. dakikada Aubameyang'ın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı çeyrek finale yükseldi.

Avrupa Ligi'ndeki ilk yenilgi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon ilk yenilgisini Barcelona karşısında yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, organizasyonda daha önce oynadığı 11 maçta 5 galibiyet ve 6 beraberlik elde etmişti.

Bu sezon Avrupa serüvenine UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turundan başlayan Galatasaray, Hollanda'nın PSV takımını geçemedi ve yoluna "Kupa 2"de devam etti.

Bu organizasyonda sırasıyla İskoçya'nın St. Johnstone ve Danimarka'nın Randers takımlarını eleyen sarı-kırmızılılar, gruplara kaldı. E Grubu'nda İtalya'nın Lazio, Fransa'nın Olimpik Marsilya ve Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımlarıyla karşılaşan Galatasaray, üçer galibiyet ve beraberlik aldı. Gruptan namağlup lider çıkan "Cimbom", doğrudan son 16 turuna yükseldi.

Sarı-kırmızılılar, elemelerdeki 4 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik, grupta ise üçer galibiyet ve beraberlik yaşadı. Galatasaray, son 16 turu ilk maçında ise deplasmanda Barcelona ile berabere kaldı.

Grup aşamasından itibaren ilk yarıda yediği ilk gol

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde bu sezon grup aşamasından itibaren ilk kez bir maçın ilk yarısında kalesini gole kapatamadı.

Sarı-kırmızılı takım, bundan önce 6'sı grup aşaması, biri de Barcelona ile oynanan ilk maç olmak üzere toplam 7 müsabakada rakiplerinin ilk yarıda gol atmasına izin vermemişti.

İkinci golde Pena'nın çabası yeterli olmadı

Galatasaray'ın kalecisi Inaki Pena, üst üste yaptığı kurtarışlara rağmen Barcelona'nın ikinci golüne engel olamadı.

Karşılaşmanın 50. dakikasında gelişen atakta Pena, önce Busquets ardından da Pedri'nin yakın mesafeden çektiği şutları çıkardı. Ancak pozisyonun devamında kale önünde Aubameyang topu ağlara gönderdi.

Marcao'nun ilk golü

Barcelona karşısında Galatasaray'ın golünü atan Marcao, bu sezon resmi maçlarda ilk kez ağları havalandırdı.

Brezilyalı futbolcu, sarı-kırmızılı takımdaki ilk golünü de geçen sezon UEFA Avrupa Ligi elemesinde Rangers ile oynanan maçta kaydetmişti.

Tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun durdu

Karşılaşmanın sonlarına doğru tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle oyun bir süre durdu.

Maçın 86. dakikasında Barcelona'nın doğu tribünü önünde kazandığı taç atışını Jordi Alba kullanmaya giderken, tribünlerden pet şu bardakları atıldı. Bu futbolcunun ikinci taç atışı hamlesinde de yine bulunduğu alana yabancı maddeler atılırken, hakem oyunu durdurdu.

Bu sırada Jordi Alba'nın topu tribüne atmasıyla iki takım oyuncuları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Hakem Barcelonalı oyuncuya sarı kart gösterirken, karşılaşmaya bir dakikalık aranın ardından devam edildi.

Galatasaray: 1 - Barcelona: 2

Stat: Nef

Hakemler: Daniele Orsato, Alessandro Giallatini, Fabiano Preti (İtalya)

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt (Dk. 85 Ömer Bayram), Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Babel (Dk. 74 Halil Dervişoğlu), Cicaldau (Dk. 74 Morutan), Kerem Aktürkoğlu, Gomis (Dk. 63 Mustafa Muhammed)

Barcelona: Ter Stegen, Dest (Dk. 56 Araujo), Pique (Dk. 81 Lengiet), Eric Garcia, Jordi Alba, Busquets, Frenkie de Jong (Dk. 67 Gavi), Pedri, Adama Traore (Dk. 46 Dembele), Ferran Torres, Aubameyang (Dk. 81 Depay)

Goller: Dk. 28 Marcao (Galatasaray), Dk. 37 Pedri, Dk. 50 Aubameyang (Barcelona)

Sarı kartlar: Dk. 27 Busquets, Dk. 42 Eric Garcia, Dk. 79 Gavi, Dk. 87 Jordi Alba (Barcelona), Dk. 30 Marcao, Dk. 72 Van Aanholt, Dk. 90 Ömer Bayram (Galatasaray)

YORUMLAR 278
  • FFFFF 2 yıl önce Şikayet Et
    Gomis 60 lı dakikalarda oyuna girseydi daha faydalı olurdu takım için
    Cevapla
  • Hayri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne çok Türk düşmanı varmış öyle. Milliyetçilik diye bir şey kalmamış boş beleş insanlar olmuş.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Cevaptır.. Burhan denen yalancı. yendiniz doğru ama nasıl yendiniz zerre futbol bilgin olmadığı fanatik holigan olduğun belli,ağlaya ağlaya bitmedi göz yaşlarınız ama bu Avrupa da sökmez,hadi yürü ense traşını görelim
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    bir haftadır kerem kerem ne oldu balonu patladı buuuummm??? 35 milyon euroları gördü gerçekle yüzleşince 3.5 milyon euro...
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    burak elmasa armağan olsun.
    Cevapla
  • Doğrusu bu 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye ye armağan olsun. Ön eleme oynamadan gidemezsiniz kuşlar. Ön eleme de elenirsiniz inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle