'Böyle devam ederse, Kulüpler Birliği'nden çıkarız'

Anadolu Ajansı Spor Masası'na konuk olan Galatasaray Başkanı Burak Elmas, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'Böyle devam ederse, Kulüpler Birliği'nden çıkarız'
'Böyle devam ederse, Kulüpler Birliği'nden çıkarız'
GİRİŞ 16.03.2022 15:22 GÜNCELLEME 16.03.2022 16:29
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Elmas'ın açıklamaları şöyle:

"Kuruluş felsefemiz, Türk olmayan kulüpleri yenmek ve Galatasaray bunlardan hiçbir zaman kopmadı. Bunun sonucunda da futbolda tek Avrupa kupası alan kulübüz. Bu yetmez, bunu her branşta devam ettirmek istiyoruz."

"Türk futbolu, gelir açısından, yönetsel açıdan, bunu sadece TFF açısından değil kulüpler açısından da söylüyorum, dibe vurmuş durumda. Problemleri halının altına süpürmeyen kulüpler, başarılı olacak. Popüler olmama imkanını göze alarak, son derece cesur kararlar alarak Galatasaray'ın bu kaostan çıkan ilk kulüp olması için pozitif girişimler yapıyoruz."

"Hedefimiz, bütçeyi 30-35 milyon civarına indirmek"

"Hedefimiz, bütçeyi 30-35 milyon civarına indirmek. Sporda asıl yöneticilik kabiliyeti, doğru bütçeyle başarı elde etmek. Biz, zor olanın peşinden gidiyoruz. Geçmişte bu zararları eden yönetimler, yöneticiler, hiçbir şey olmamış gibi dolaşıyorlar ortada."

"Galatasaray'ın 5-10 senesini düşünmek gerekliliği var"

"Bizim baştan bir stratejimiz vardı ve bu stratejinin hala doğru olduğunu düşünüyorum. Uygulamada, arzu ettiğiniz hıza ulaşamayabilirsiniz ancak bu stratejiden asla vazgeçmeyeceğiz. Galatasaray'ın 5-10 senesini düşünmek gerekliliği var."

"3 başkan 9 hakemin ismini MHK'ye verdi!"

"Sanıyorum aralık ayı olabilir, Kulüpler Birliği adına üç başkanımız, MHK Başkanı Serdar Tatlı'ya giderek 9 hakemin maç yönetmemesi adına talepte bulundular. Bu listedeki isimlerin çoğu, hatta hepsi, bu listede varlar. Üstüne 4 hakem daha var. Maalesef Kulüpler Birliği adına gidilerek, mutabık olunmayan bir liste, Kulüpler Birliği'nin gücü kullanılarak MHK ve TFF'ye gitti. O gün itibarıyla, Kulüpler Bİrliği'nin birlikteliği bu dönemliğine sona ermişti."

"9 hakemin, liste dışı kalması beni rahatsız ediyor"

"9 hakemin, liste dışı kalması beni rahatsız ediyor. Hangi maçta, hangi takıma hata yapmışlar? Bunu incelemek lazım. Kalanlar niye kaldı, gidenler niye gitti? Bu hakemlerin gitmesini isteyenler oldu mu? Hangi maçları iyi yönetmedikleri için görevden alındılar? Bazı kulüplerin hakem atamalarında orantısız isteği olmuş mudur? Bunlar olurken, istediğiniz kadar hakem, TFF Başkanı, MHK Başkanı değiştirin. Sadece anlık kamuoyunda tepkiler azalır."

"Bir takım kulüpler, bu bozuk sistemden avantaj ağlıyor. Bu bozuk sistemin düzelmesini istemiyorlar. Çalışan ve adaletli bir sistem istiyoruz. Böyle bir sistemde başarılı oluruz."

"Galatasaray'a sezon içerisinde ciddi bir operasyon yapıldı"

"Galatasaray'a sezon içerisinde ciddi bir operasyon yapıldı. Operasyon haftalarında ciddi hatalar yapan hakemler de liste dışı kaldı. Geçen gün bir liste çıkarttım. Hangi hakemin, hangi takımın maçlarını yönettiğini ve hangi takımların maçlarından sonra cezalandırıldığını istedim. Belli kulüplerin aleyhine hata yapan hakemlerin ceza aldığı ve o kulüplerin az hakemle devam ettiği ortaya çıkacak."

"Bundan sonra yenilikçilerle, gelenekçilerin mücadelesi daha şiddetli şekilde devam edecek. Yeni dünya düzeninde, kurumsal devam etmeliyiz. Eski zihniyetle devam edemeyiz. 'Devlet yardım eder, kulüpleri batırmazlar' mantığıyla bu işler devam etmez."

"(Trabzonspor) Son derece başarılı gidiyorlar"

"Trabzonspor çok ciddi bir emek harcadı. Emek hırsızlığı yapmamak lazım. Son derece başarılı gidiyorlar. Bu konuları birbiriyle karıştırmayalım. Bizim sorunumuz lobiler ve sistem sorunu."

"Cezaların artık acımasız olması lazım"

"UEFA'nın FFP kuralları her ülkede uygulanmalı. Ancak Türkiye'de buna gözlerimizi kapattık. Denetimler gevşerse, borçlarını azaltmak isteyen yönetimler linç ediliyor. Ben, kulübümü batırmak istemiyorum. Cezaların artık acımasız olması lazım."

"Süper Lig AŞ mevcut Kulüpler Birliği yapısıyla kurulamaz"

"Süper Lig AŞ mevcut Kulüpler Birliği yapısıyla kurulamaz. Son derece samimiyetsiz ortam var. Böyle devam ederse, Kulüpler Birliği'nden çıkarız. Erteleme konusunu TFF, Kulüpler Birliği'ne sordu. Barcelona maçını oynamadan 'Kar geliyor, birçok takım mağdur olabilir. Sahalar bozulur ve sakatlıklar olur' dedik. Bazı kulüpler, 'O istiyorsa yapmayayım' diyor. Oy çokluğu ile TFF'ye olumsuz yanıt verildi. Hakem kararlarından bazı kulüpler çok memnun, bazı kulüpler değil. Çalışmadığını düşündüğümüz MHK sisteminde alınan bu karar için bile aramızda anlaşamıyoruz."

 "İhale şartlarına uymayan teklif verdiler"

"Mevcut yayıncı 500 milyon $'dan ihale aldı. Her sene indirim aldı. 200 milyon $'a kadar indi. Ödeyemediği zaman indirim alıyor. 500 milyon $'a imza atıyorsunuz ve buna göre harcamalar yapıyorsunuz. Siz rakamdan vazgeçiyorsunuz ama benim alacaklım vazgeçmiyor."

"Yayıncı kuruluş yeniden ihaleye girdi. İhale şartlarına uymayan teklif verdiler. Bu senenin altına indiler. Siz hesabınızı yanlış yapacaksınız ama ben kulüp olarak bunun bedelini ödeyeceğim! Galatasaray olarak bunun kabul edilmemesini istiyorum."

"Satmak için genç futbolcu sistemine girmedik"

"Satmak için genç futbolcu sistemine girmedik. Bir futbol stratejisi belirledik. Arada tecrübeli oyuncularımız da olacak. gençlerimizi değerlendirmek ve arzuları halinde gitmek istedikleri zaman, gelir elde etmeyi düşündük. Bu seneki gibi tekrarlanan Avrupa başarıları istiyoruz. Potansiyeli çok yüksek oyuncularımız var. Sezon başından bugüne, bazı oyuncularımızın durumunda pozitif farklar var."

"İbra edilmeme korkum yok!"

"İbra edilmeme korkum yok! Zor bir göreve geldik. Ciddi bir disiplinle kulübü yönetiyoruz. Bugünlerde kendilerini iktidarda görmek isteyen veya ibra etmemekten zevk alan bir grup var. Yaptığımız işlerden vicdanımız rahat. Galatasaray için cesaret edilemeyen şeyleri yapıyoruz. Teslim olmadan, doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. Bizim için verilecek her türlü karara saygılıyız."

"Torrent çok zor bir dönemde geldi"

"Torrent çok zor bir dönemde geldi. Kısa dönemde çok maç sayısı vardı, zamanı fazla olmadı. Galatasaray'ın bir efsanesinden sonra gelmek kolay değil. Ciddi anlamda haksız eleştiri ve baskıya tabi tutuldu. Torrent ile çok mutlu bir çalışma sürecimiz var. Umarım böyle devam eder."

"Yaptığımız işlerden vicdanımız rahat"

"Yaptığımız işlerden vicdanımız rahat. Galatasaray için cesaret edilemeyen şeyleri yapıyoruz. Teslim olmadan, doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz. Bizim için verilecek her türlü karara saygılıyız."

"Joan Laporta'yı yarın Galatasaray Lisesi'ne götüreceğim ve kulübün kurulduğu sınıfı göstereceğim. Tarihimizi anlatınca bu sınıfı görmeyi çok istedi."

YORUMLAR 58
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    çekilmene gerek yok zaten küme düşecektin o beğenmediğin hakemler kurtardı sizi
    Cevapla
  • Hsyn** 2 yıl önce Şikayet Et
    bazı köyün çeşmeleri 100 yıldan beri akıyor bu demektir ki çeşmeler üç kulüpten bu memlekete daha faydalı iş yapıyor sizin ne katkınız var vede ne değeriniz var anlayamadım gitti?
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle giderse ligden düşme yeter. Geçen 2 maçta düşmesin yayın ihalesi düşük gitmesin diye oynanan oyunlara susuyordun.
    Cevapla
  • Yaman 2 yıl önce Şikayet Et
    durduğun kabahat, belki Türk futbolu rahat bir nefes alır
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye hep bu 3 kulübün yöneticileri ağlıyor adaletten bahsedenler 7 şer oyunuz var TFF de Trabzon'un 2 Başakşehir 2 bursa 2 diğerlerinin 1 er oyu var ne adalet demi büyük eşkıyalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle