TFF'den Zorbay Küçük kararı!

Galatasaray-Başakşehir maçı sonrası Zorbay Küçük'ün sarı-kırmızılı futbolcularla yaşadığı iddia edilen olay sonrası genç hakemin savunması ve temsilci raporları ortaya çıktı.

TFF'den Zorbay Küçük kararı!
TFF'den Zorbay Küçük kararı!
GİRİŞ 20.12.2021 10:00 GÜNCELLEME 20.12.2021 23:22
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftasında konuk ettiği Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Kritik karşılaşma sonrasında ortaya atılan iddialar, mücadelenin önüne geçti.

Müsabakanın hakemi Galatasaray - Başakşehir maçı sonrası olayları ilk duyuran isim Berkan Kutlu oldu. Genç oyuncu, Zorbay Küçük'ün Kerem Aktürkoğlu'na 'yalancı' dediğini ifade etmiş ve "Burada bu akşam öyle şeyler yaşandı ki saygı çerçevesini aştık. Bunu söylememin nedeni Kerem’e 'yalancı' denmesi. Her şeyden önce saygı bekliyoruz. Niye bunlar oluyor anlamıyorum. Bu saygısızlıkların bitmesi lazım" şeklinde konuşmuştu.

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, maçın hakemi Zorbay Küçük ile yaşanan olaylar ilgili olarak, "Senin oyuncun bana yalancı diyor'. Hangi had ile bunu söyleyebiliyorsun. Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda hiçbir futbolcuya böyle kelimeyi hakem kullanamaz. Varsa sıkıntın kartını gösterirsin. Bunları söyleme hakkına sahip değilsin" dedi. Ateş, Küçük için TFF'ye şikayette bulunacaklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim de dün kulüp televizyonuna konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, Zorbay Küçük'le Arda Turan arasında yaşananlara dair, "Bak Zorbay kardeş, çok genç bir hakemsin. Sen değil Arda Turan’a, bir Galatasaray oyuncusuna, hiçbir sporcuya böyle davranamazsın. Senin, hayalini dahi kurarken uykundan uyanacağın işler yaptı Arda" ifadelerini kullandı.

Milliyet Spor Servisi'nin edindiği bilgiye göre, Galatasaray’ın Başakşehir beraberliğinin ardından ortaya attığı hakem tartışması, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da ciddiye alındı. Sarı-kırmızılıların iddiaları, temsilci ve hakem raporları ışığı altında incelenmeye başladı.

İki hafta dinlendirilecek!

Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK), hakem Zorbay Küçük’ün maç performansından memnun kaldığı, ancak antrenör Necati Ateş ve Arda Turan ile yaşadığı diyaloglar nedeniyle eleştirdiği ortaya çıktı. Küçük’ün, karşılıklı konuşmalar nedeniyle iki hafta dinlendirileceği öğrenildi.

Galatasaray’ın büyük hassasiyet gösterdiği “Go lan” konusunda da hakemden ek rapor istendi. Zorbay Küçük’ün, burada “Go lan” demediğini söylediği, “go away (Git buradan)” diyerek futbolcuları uzaklaştırmaya çalıştığı dile getirildi.

Soyunma odası koridorlarında, Arda Turan ile yaşanan diyalog da temsilci raporlarına yansırken, Galatasaraylı futbolcunun, “Gör bak basın toplantısında seni ne yapacağız” ifadesi kullandığı, bunun üzerine de Küçük’ün, “Bana da mı krampon fırlatacaksın?” dediği belirtildi.

Hakem Zorbay Küçük’ün, Kerem için “yalancı” dediği pozisyon da şöyle aktarıldı. Antrenör Necati Ateş’in, hakeme, “Oyuncumuz Kerem orada penaltı olduğunu söylüyor. Yalan mı söylüyor?” dediği, Bunun üzerine Küçük’ün de, “Eğer öyle diyorsa yalan söylüyor” ifadesini kullandığı iddia edildi.

VAR kayıtları dinlendi!

Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu’nun göreve geldiği haftadan itibaren VAR kayıtlarını dinlediği ve bunun rutin bir uygulama olduğu belirtildi.

Ancak maç bitiminden sonra VAR odası ile hakemler arasındaki telsiz irtibatının sonlandırıldığı, bu yüzden Küçük ve Arda arasında geçtiği öne sürülen konuşmanın VAR kayıtlarına yansımayacağı vurgulandı.

YORUMLAR 72
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Koridorda futbolcu hakimi.nasil.galayana getiririm.nasil karalarım aldığımız beraberliği nasıl unuttururum derdinde arda önce futbunu oynadın yada futbolu bırakıp kendi işine baksın yeter artık bu tür olaylar hep GS kulubunde oluyor hep cirkeflik çık adam gibi topunu oyna sen kocaman bir GS kulubusun küçük mazeretler altına siginmayin bide fatih terim Necati bunlar bıraksın yakalarini türk futbolundan yeni yüzler gerek
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Seninde gs düşmanlığında ortaya çıkmış oldu böylece.
    Cevapla
  • Sarı lacivert 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakemler günah keçisi biz bu hakemi istemiyoruz şu hakemi istemiyoruz bunu Fenerbahçe'de yaptı Beşiktaş'ta hatta işler iyi gidiyor diye sessiz kalan Trabzonspor'da biz başarısız olduk size bu rezil oyunu futbol diye yutturuyoruz diyemiyorlar
    Cevapla
  • Cim Bomlu Paşa 2 yıl önce Şikayet Et
    her hafta bir tetikçi işini yapıp takımı doğruyor sonra 2 hafta dinlenin...Türkiyeyi temsil eden asırlık GALATASARAY ı kimse doğrayamaz doğrayan ya ermenidir yada rum..nokta
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    önce futbol oynayın ,polemikleri bi bırakın
    Cevapla
  • Fuat Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    TFF bin kuklası zorbay , başakşehir'in bariz hiçbir kusurlu hareketini görmedi ..!
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Gs aglamaya devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle