Necati Ateş'ten hakem tepkisi! 'G.Saray oyuncusuna lan diyemezsin'

Galatasaray'da Fatih Terim'in yardımcılarından Necati Ateş, 1-1 biten Başakşehir karşılaşması sonrası maçın hakemini eleştirdi.

Necati Ateş'ten hakem tepkisi! 'G.Saray oyuncusuna lan diyemezsin'
Necati Ateş'ten hakem tepkisi! 'G.Saray oyuncusuna lan diyemezsin'
GİRİŞ 18.12.2021 21:54 GÜNCELLEME 18.12.2021 22:52
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray ile Medipol Başakşehir, 1-1 berabere kaldı. 

Karşılaşmanın ardından hakem Zorbay Küçük'ü eleştiren ve Kerem Aktürkoğlu ile aralarında geçen konuşmadan bahseden Necati Ateş, "Zorbay diyeceğim ona. Hakem demeyeceğim. Geldi Kerem, bana 'Lan' kelimesini kullandı dedi, 'Gidin lan buradan' demiş. Galatasaraylı futbolcusu bir şey derse sarı gösterirsin, ileri giderse kırmızı dersin. Sen Galatasaray oyuncusuna bunu diyemezsin. Arkasında nasıl bir güç varsa bu kadar rahat konuşuyor. Sarı kart yarın mı göstereceksin diyoruz, bir gün onu da gösteririz diyor. Oyuncu bir pozisyondan çıkmıştır, koşmuştur, nabzı 220 olmuştur. Ben nasıl böyle dersin dedim, 'Senin oyuncun yalancı' dedi" ifadelerini kullandı.

Ateş, "Değil Galatasaray futbolcusuna, Türk futbolunda hiçbir futbolcuya böyle kelimeyi hakem kullanamaz. Varsa sıkıntın kartını gösterirsin. Bunları söyleme hakkına sahip değilsin. Biz hesabını kendi içimde veririz. Biz bunu hakeme veya Türkiye Futbol Federasyon’a hesap vermek zorunda değiliz. Kimseye bunun hesabını sormuyoruz. O kadar çok canımız yandı ki diken üstündeyiz. Ya da bu gücü nereden alabiliyor ki 'senin oyuncu yalan söylüyor' diyebilecek kadar. Arkasında nasıl bir kuvvet ya da güç var. Bunlardan dolayı ceza yiyoruz. Tahrik ediyorsunuz hocamızı. Ondan sonra konuştuğumuzda 6-7-8 maç. Temsilci bunların hepsini duydu. Biz bu cezalar yerken, onlar nasıl ceza ile karşı karşıya kalacaklar. Temsilci her şeyi telefonuyla çekiyor. Başka diyaloglarda üstü üste geliyor. 'Sarı kartı ne zaman verecektin kaleciye geç kaldın' diyoruz. 'Onu bir sonra maç veririz' diyerek alay geçiyor. Kavgaya gelmiş. Bu aşikar görünüyor" şeklinde konuştu.

"TFF’ye kendisi ile ilgili şikayette bulunacağız"

Arda Turan ile hakem Zorbay Küçük arasında yaşananları için ise Ateş, "Arda maç bittikten sonra bir itirazda bulundu. Arda’nın söylediği kelime şuydu, 'Kaleciye niye bu kadar geç sarı kart gösterdiniz hocam' diye. Hakemin söylediği kelime şu; 'Ne yapacaksın, ayakkabı mı fırlatacaksın bana.' Böyle bir hakem bu kelimeyi nasıl kullanabilir. Arda Turan’ın Galatasaray’a, Türk futboluna verdiği hizmetlerin altında ezilirsin, bu kelimeyi kullanırsan. Bu kelimeyi kullanma hakkına sahip değilsin. Biz TFF’ye kendisi ile ilgili şikayette bulunacağız. Biz bu cezaları yerken kendisi ceza yiyecek mi bakalım? Geçmişte düdükleri astırılan hakemler oldu. Her türlü şikayetimizi yapacağız. Kendi içimizde hesabımızı görürüz. Konunun takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Necati Ateş yarıca maçta sakatlanarak oyundan çıkan Mbaye Diagne’nin durumunun yapılacak tetkiklerden sonra belli olacağını söyledi.

Konuya değinen Galatasaraylı Berkan Kutlu ise, "Koridorlarda oyuncumuza yalancı deniyor. Kabul etmiyorum" demişti. 

YORUMLAR 41
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bugün bir hakem bir oyuncuna lan diyorsa hakemi suçlamayacaksın. Mutlaka birilerini suçlayacaksan o kişi takım arkadaşına yumruk atan oyuncuyu takımda tutan kulüp başkanı ve teknik direktörü olmalıdır.
    Cevapla
  • gonzi 2 yıl önce Şikayet Et
    lan dedi ne yapacaksın lan
    Cevapla
  • Nevzat 2 yıl önce Şikayet Et
    Necati oynadığı dönemin en ağzı bozuk ve çirkef oyuncularından biriydi. Biz seni iyi biliriz haramzade (beleş penaltı) Necoooo!
    Cevapla
  • konyaspor 2 yıl önce Şikayet Et
    ya gec bunlari oyundan bahset birak vu isleri oyuna gel konuyu baska mecralara çekip basarisizliginiz ustunu kapatma yemiyoruz bunlari
    Cevapla
  • adl 2 yıl önce Şikayet Et
    lan dedi diyemi yenildin sanki okullar arsi turnuva sen ne oynadin 6 mactir kayip niye gitmiyorsun uz artik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle