İtalyan Basını: İmparator'un modası asla geçmez

İtalyan spor basını, Lazio'nun dün akşam Galatasaray ile golsüz berabere kaldığı maçta sarı-kırmızılı takımın savunmasını aşamadığını belirtti.

GİRİŞ 10.12.2021 16:18 GÜNCELLEME 10.12.2021 17:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6'ıncı ve son haftasında dün akşam Lazio'nun Galatasaray ile 0-0 berabere kaldığı maç İtalyan basınının önde gelen spor gazetelerinde de yer buldu.

Corriere dello Sport gazetesi, "Lazio, Galatasaray duvarı karşısında. Grubu zirvede tamamladı" başlığıyla verdiği haberinde, hafif sakatlığı bulunan Lazio golcüsü Ciro Immobile'nin de maçta oynamasının mavi-beyazlı İtalyan ekibine yetmediği belirtildi.

"Lazio'nun gol çabalarının az olduğu" Corriere dello Sport gazetesinde, "Terim ve Galatasaray, grubu lider kapattı. Beraberliğin yettiği Türkler, Olimpiyat Stadı'nda 0-0'ı savundu ve görevi başarıyla yaptı. Baştan söyleyelim: Lazio hak etmiyordu. Sadece bir şut vardı. Muslera'nın kurtardığı bir top var mı hatırlanmıyor." ifadeleri yer aldı. Gazetede, Galatasaray'da 6,5 ile en yüksek puan Taylan Antalyalı'ya verildi.

La Gazzetta dello Sport'ta da maçla ilgili çıkan haberde, "Sarri'nin takımı, Türk duvarını aşamadı. Liderlik yok, ikinci sırada tamamladı." yorumu yapıldı. Sarri'nin grupta liderlik hedefine ulaşmada başarısız olduğu, bu nedenle UEFA Şampiyonalar Ligi'nden UEFA Avrupa Ligi’ne gelen Barcelona, Dortmund, Porto, Zenit gibi üst düzey takımlarla eşleşme durumu olduğu belirtildi. Gazete, Galatasaray'da maçın en iyisi olarak 6,5 puan verdiği Marcao'yu seçti.

La Gazzetta dello Sport, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim için de "Muhteşem taktik, doğru zamanda doğru değişiklikler. İmparator'un modası asla geçmez." değerlendirmesinde bulundu.

Torino merkezli Tuttosport gazetesi ise "Galatasaray'a karşı galibiyet yok. Terim beraberlikle kutlamada" ifadelerine yer verdi.

Calciomercato adlı internet sitesinde yer alan haberde, "Lazio evinde Galatasaray'a karşı renksiz bir 0-0'ın ötesine geçemedi. Neredeyse şut atamayan Lazio, Galatasaray'ın arkasında play-off oynamak zorunda" denildi.

Sky Italia'da da 'Türk Duvarı' vurgusu yapılırken "Türk duvarı direniyor. Galatasaray'ı yenemeyen Lazio ikinci sırada kaldı. Dengeli maçta ilk yarıda Immobile'nin, ikinci yarıda Luis Alberto'nun dışında şut bile yok" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 14
  • Galatasaray 2 yıl önce Şikayet Et
    Efsanedir Fatih Terim ♡♡♡♡
    Cevapla
  • 61Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Galatasaray ve Başarılar Diliyorum.
    Cevapla
  • Sezgin61 2 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor'lu olarak Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olmasını istiyoruz ve destekliyoruz.Fatih Terim tamamen Avrupa Ligine odaklanırsa büyük başarı gelebilir.
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    lazio etkili olamadığı doğru ama gsda etkisizdi. tamam bu kadroyla çok büyük başarı elbette ancak bu beklerle bu orta sahayla işimiz çok zor. Cicaldau çok önemli gs için onun eksikliği hissedildi ortasaha da çok top kaptırdık gelişine uzaklaştırdık halbuki rus takımına deplasmanda atılan gol gibi ataklar yapılabilirdi. bunada şükür tabi. ama bu beklerle Feghuoli Babel taylan Yedlin Aanhold Berkan çok yetersiz haydi Berkan gelişecek diye sabredelim diyoruz ama topları olumlu kullanamıyor mücadele eder gibi gözüküyor ama bal yapmayan arı gibi
    Cevapla
  • deli istanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    eeeee doğru söze nedenir......La Gazzetta dello Sport, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim için de "Muhteşem taktik, doğru zamanda doğru değişiklikler. İmparator'un modası asla geçmez."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle