Avrupalılar, Galatasaraylı 3 yıldızın peşinde

Galatasaray'da forma giyen Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu ve Marcao, dev kulüplerin transfer listesinde.

Avrupalılar, Galatasaraylı 3 yıldızın peşinde
Avrupalılar, Galatasaraylı 3 yıldızın peşinde
GİRİŞ 28.11.2021 10:25 GÜNCELLEME 28.11.2021 12:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son iki sezonda ‘şöhretli ama yaşlı’ futbolcu transferlerini bir kenara bırakıp, ‘genç ve başarıya aç’ oyuncuları kadrosuna katan Galatasaray, bu politikasının meyvelerini toplamaya başladı.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda bitime 1 maç kala liderlik koltuğunda oturan ve tur atlamayı garantileyen sarı kırmızılı takımdan üç futbolcu, Avrupa kulüplerinin transfer listesine girdi.

Avrupa Ligi’ndeki Marsilya, Lazio ve Lokomotiv Moskova maçlarında vitrine çıkan Kerem Aktürkoğlu, Berkan Kutlu ve Marcao, başarılı performanslarıyla piyasa değerlerini şimdiden birkaç kat artırdı.

Kerem Aktürkoğlu bedavaya gelmişti

Geçen yıl TFF 3. Lig ekibi 24Erzincanspor’dan bedavaya alınan ve Fatih Terim’in kendisine verdiği şansı iyi değerlendirerek A Milli Takım’a kadar yükselen Kerem, son Marsilya maçındaki oyunuyla kendisini izleyen beş kulübü adeta mest etti.

Lyon, Lille, Roma, Wolfsburg ve Sevilla kulüplerinin scoutlarından olumlu not alan 23 yaşındaki kanat oyuncusu için özellikle Lyon’un ısrarlı olduğu öğrenildi.

Bu sezon Galatasaray formasıyla oynadığı 24 maçta 6 gol, 5 asist, A Milli Takım’da da 8 karşılaşmada 3 gol üreten Kerem’in değeri, Transfermarkt verilerine göre 6 milyon Euro.

Roma ve Napoli, Marcao’nun peşinde

Sezon başında 4 milyon Euro’ya Alanyaspor’dan transfer edilen Berkan Kutlu’yu İtalya 1. Ligi’nden Sassuolo ve Genoa kulüplerinin listesine girdi.

A Milli Takım’a da seçilen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, sadece 2 ay içinde piyasa değerini 5 milyon Euro’ya yükseltti.

Marcao’yu geçen yıl kadrosuna katmak isteyen Roma ve bu sezonun başında teklif sunan Napoli de Brezilyalı futbolcunun performansını yakından takip ediyor.

Bu sezon tam 4 kez Avrupa Ligi’nde haftanın 11’ine seçilen Marcao için iki kulübün de ara transferde teklif yapması bekleniyor.

Sezon başında Alanyaspor'da Galatasaray'a gelen ve gösterdiği performansla dikkat çeken Berkan Kutlu'yu ise İtalyan ekipleri Sassuolo ve Genoa yakından takip ediyor.

YORUMLAR 8
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani geleceğin yatırımı morutan ve clkildau yoksam bunları GS ye kakaladilarmi
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Cicaya atalantaninda ilgisi var knk emin ol morutanda biraz daha fazla sure alirsa degerini yukseltecektir
    Cevapla
  • cankurt 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yıl GS adına futbolcu satılacaksa, bel ki, Luindama,Babel, Arda... yeter. Başkasını satan GS için haindir.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Marcao ve Kerem satılabilir ama aynı kalitede adam bulması GS nin çok zor olur. Marcao satılacaksa eğer en az 22 milyon dolara satılmalı.
    Cevapla
  • Mücahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Kerem'in yerine sol açık bulabilirsin fakat sol ayaklı stoper bulmak zor Nelson ile uyumlu bence defansı bozmamalı.
    Cevapla
  • Muhammet 2 yıl önce Şikayet Et
    Evro daha mantikli
    Cevapla
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar en değerli 3 oyuncumuz zaten kalan futbolcularda Muhammet haric performans yönünden diğerleri vasat. Bunlar giderse Cimbom sıradanlaşir ne Avrupa da ne Türkiye'de başarı olmaz. Satilmamalilar.
    Cevapla
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil bir mantik? Satilmalidirlar tabiki, nekadar pahaliya giderseler okadar iyi, yerlerinede yeni genç yetenekli oyuncular alinmali. Cicaldau Morutan Boey vs birçok potansiyel oyuncularimiz var. GS iyice Sporting veya Porto gibi olmali..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle