Galatasaray'dan UEFA'ya kural hatası başvurusu!

Galatasaray Kulübü, Lokomotiv Moskova maçında kural hatası yaşandığı gerekçesiyle UEFA'ya başvuru yapıldığını açıkladı

Galatasaray'dan UEFA'ya kural hatası başvurusu!
Galatasaray'dan UEFA'ya kural hatası başvurusu!
GİRİŞ 06.11.2021 19:59 GÜNCELLEME 06.11.2021 20:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray sahasında 1-1 berabere kaldığı Lokomotiv Moskova maçında kural hatası yaşandığı gerekçesiyle UEFA'ya başvuruda bulundu.

Sarı-Kırmızılılar kural hatası nedeniyle hükmen galibiyet, bu talep kabul edilmezse maçın tekrar edilmesini istedi.

Galatasaray'ın resmi açıklaması şu şekilde:



Maçta ne yaşandı?

Lokomotiv Moskova'da Dmitry Zhivoglyadov, 90+2'de Kerem Aktürkoğlu'na faul yaptı. Hakem Sandro Scharer, Dmitry Zhivoglyadov'a sarı kart gösterdi. Diagne oyunu devam ettirmek istedi ancak Dimitri Barinov onu sert müdahale ile engelledi. Bu müdahale sonrasında iki takım futbolcuları arasında tartışma yaşandı.

Yaşanan tartışmanın sona ermesinin ardından İsviçreli hakem hem Diagne'ye hem de Barinov'a sarı kart gösterdi. Bu iki futbolcunun yanında Kerem'e faul yapan Zhivoglyadov'a da önceki pozisyonda gösterdiği sarı kartı hatırlatma anlamında bir kez daha sarı kartını gösterdi. Rus futbolcu önce bir şaşkınlık yaşadı. Kerem'in pozisyonunda sarı kart gördüğünü, Diagne ile Barinov'un pozisyonunda hiçbir şey yapmadığını, bu yüzden neden bir kez daha sarı kart gösterildiğini anlamayan Zhivoglyadov şaşkın gözlerle etrafa baktı. 

İsviçreli hakem acemice davrandı

Maçın İsviçreli hakemi Sandro Scharer, Kerem'e yapılan faul pozisyonunda Lokomotiv'in 2 numarası Zhivoglyadov'a sarı kartını gösterdikten hemen sonra olayların yaşanmıştı. Yaşanan tartışmanın sonrasında İsviçreli hakem acemice bir hareket yapıp hatırlatma niteliğinde Rus futbolcuya Kerem'e yaptığı hareket nedeniyle sarı kartı gösterdi. Daha sonra genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu hakemin yanına giderek kendisine yapılan harekette de kart gördüğünü, o yüzden kırmızı kart görmesi gerektiğini hakeme bildirse de İsviçreli hakem bunun zaten kendisine yapılan faul sonrasında gösterdiği kart olduğunu ve hatırlatma niteliğinde bu kartı gösterdiğini Kerem'e anlattı.



RUS BASINI: MAÇ TEKRAR EDİLEBİLİR

UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray- Lokomotiv arasındaki mücadele 1-1 sona erdi. Rus basını İsviçreli hakem Sandro Scharer'in Lokomotiv oyuncusu Dmitri Zhivoglyadov'a 2 kez sarı kart göstermesine rağmen oyundan atmadığını iddia etti.

Olayın kare kare fotoğrafları da yayınlandı. 90+2'de Kerem'e yapılan faul sonrasında Dmitri'ye kart çıktı. Sonrasında ise saha içi karıştı. Hakem bu bölgeye giderek Diagne'ye sarı kart çıkardı. Ardından cezalandırılan isim Barinov oldu. Sonra yine Zhivoglyadov'a kart çıktığı iddia edildi. Rus basını, hakemin olayların başında Zhivoglyadov'a çıkardığı kartı unutmuş olabileceğini belirtti. Raporlarda ise Dmitri Zhivologlyadov'a tek kart verildiği gözüküyor. Aksi halde maç tekrarı gerekecek.

YORUMLAR 32
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Galipolan allahtır
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşın aklî sorunları var herhalde
    Cevapla
  • Şevket 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahil Müslümandan Allaha sığınırım ne alaka şimdi sizin gibilerin yüzünden dinimizden nefret edenler çoğaldı
    Cevapla
  • Aslanlar sahada 2 yıl önce Şikayet Et
    HAKEMDE HAKLI ÖMRÜ HAYATI BOYUNCA BÖYLE BİR ATMISFERMİ GÖRMÜŞ GS TARAFTARI ADAMIN AKLINI ALIR BÖYLEe
    Cevapla
  • Agrili 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor Avrupa denince akla gs gelir gerisi çello cullo
    Cevapla
  • Şenol 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk takımı Lokomotif yerinde olsaydı yüzde yüz maç tekrar edilirdi. Ama Türk olmayan bir takıma bunu yapmazlar. Rus bile olsa.
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Gs kizim bak git kafaniza odunla vuracam aklinizi alicam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle