Feghouli Türk vatandaşı oluyor! İşlemleri başlattı

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Sofiane Feghouli, Türk vatandaşlığı almak için işlem başlattı.

Feghouli Türk vatandaşı oluyor! İşlemleri başlattı
Feghouli Türk vatandaşı oluyor! İşlemleri başlattı
GİRİŞ 30.10.2021 10:24 GÜNCELLEME 30.10.2021 18:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son haftalarda 11'de başlamadığı için üzüntülü olan 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Sofiane Feghouli, Türk vatandaşı olmak istiyor.

SÖZLEŞMESİ SEZON SONUNDA BİTİYOR

Sofiane Feghouli'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. İsmi zaman zaman Ocak'ta başlayacak ara transfer döneminde takımdan ayrılacaklar arasında gösterilse de Cezayirli oyuncu, yaşantısına burada devam etmekte kararlı.

3 AY İÇİNDE PASAPORT ALMAK İSTİYOR

İşlemlere başlayan Feghouli, 3 ay içerisinde Türk pasaportunu almayı amaçlıyor.

Türk pasaportu almak yeterli mi?

Son düzenlemeye göre ülke sınırları içerisinde 250 bin dolarlık mülk alan yabancıların, Türk yurttaşlığına geçme şansı olurken, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynayan profesyonel futbolcular için milli takım listesiyle ilgili bölüme göre başka kriterler söz konusu. Buna göre sonradan Türk yurttaşlığına geçen yabancı bir futbolcunun A Milli Takım 'da en az bir maç oynaması şartıyla lig maçlarında yerli statüde yer almasına izin veriliyor. Cezayır Milli Takım formasını defalarca giyen Feghouli'nin şu andaki kurallara göre sahada Türk statüsüyle yer alması imkansız.

Sofiane Feghouli 2014'ün Ağustos ayında İngiltere Premier Lig ekibi West Ham United'dan 4.2 milyon Euro'ya transfer edilmişti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir sen eksiktin
    Cevapla