Galatasaray'ın 90+11'de bulduğu gole tepki!

Galatasaray'ın, Çaykur Rizespor karşısında 90+11. dakikada bulduğu gol tartışma konusu oldu.

Galatasaray'ın 90+11'de bulduğu gole tepki!
Galatasaray'ın 90+11'de bulduğu gole tepki!
GİRİŞ 03.10.2021 21:53 GÜNCELLEME 04.10.2021 12:04
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 90+11. dakikada attığı son saniye golüyle 3-2 yendi.

Morutan'ın golünde asisti yapan Diagne'nin pozisyon öncesinde rakiplerine yaptığı müdahaleler tartışma konusu oldu. Karşılaşmanın 90+11. dakikasında ise Morutan'ın kaydettiği gole Rizespor cephesinden tepki geldi. Mbaye Diagne'nin pozisyonda faul yaptığı yönünde itirazlarda bulunan oyuncular, hakem Ali Palabıyık'ın etrafını çevirdi.

Palabıyık, serzenişlere karşın bir kez daha pozisyonu monitörde izlemedi ve gol geçerli oldu.

HAKEM YORUMLARI

Eski hakem Selçuk Dereli, pozisyonla ilgili, "Bugün Ali Palabıyık gördüğüm en kötü performansını sergiledi. VAR hakemi peki ne iş yapıyor orda?" dedi.

Ahmet Çakar, verilen gole büyük tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Türk hakemliği bu gece Rize'de fiilen iflas etmiştir. Serdar Tatlı ve onu görevde ısrarla tutan TFF Başkanı kına yakabilirler."

Bülent Yıldırım: "Halil Dervişoğlu, Alberk'e faul yapıyor. Net, kemiksiz faul! Sonrasında Diagne'nin Boyd'a yaptığı da net bir faul. Bu gol iptal edilmeliydi."

"Yüzde 100 faul var. Gol iptal edilmeliydi." 

Deniz Çoban maçın hakemi Ali Palabıyık'ın kötü bir 90 dakika yönettiğini vurguladı. Galatasaray'ın galibiyet golünün iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Çoban, ayrıca Galatasaray'da Muslera ve Mohamed'in, Rizespor'da ise Erik Sabo'nun kırmızı kart görmesi gerektiğinin altını çizdi, 90 dakikanın üzerine oynatılan 2.5 dakikanın doğru karar olduğunu sözlerine ekledi.

GOL İÇİN RUGBY YORUMU

beIN Sports'un Fransızca yayın yapan kanalında Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını anlatan spikerden 90+11. dakikada gelen gol için ilginç bir yorumda bulundu.

Franszı spiker, Galatasaray'ın üçüncü golündan sonra karşılaşmayı rugby maçına benzetti.

RİZESPOR'UN 1. GOLÜNDE G.SARAY CEPHESİ FAUL BEKLEDİ

Karşılaşmanın 17. dakikasında Rizespor, skoru 1-1'e getiren golü ayarken sarı-kırmızılı futbolcular gol pozisyonu öncesinde Berkan Kutlu'ya faul yapıldığı gerekçesiyle uzun süre hakem Ali Palabıyık'a itirazda bulundu.

VAR'da yer alan Abdülkadir Bitigen ile konuşan Ali Palabıyık, pozisyonu izlemedi ve gol kararı geçerli sayıldı.

İşte o pozisyon:

Çaykur Rizespor'un ilk golü A Spor'da değerlendirildi. İşte yorumlar:

Levent Tüzemen: "Berkan'a faul var."
Reha Kapsal: "Faul yok."
Gürcan Bilgiç: "Berkan'a faul var."
Erman Toroğlu: "Faul yok. Buz gibi gol."

Metin Tekin: MHK Başkanı Serdar Tatlı tarafından açıklanması lazım

NTV Spor yorumcusu Metin Tekin, karşılaşmanın tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Tekin, "Bana göre Galatasaray'ın attığı son golde 2 faul var, yediği ilk golde de faul var. VAR müdahale etmedi, ona şaşırıyorum. İkisine de faul değil diyorlarsa faul gözden geçirilmeli. Bütün bunların, MHK Başkanı Serdar Tatlı tarafından açıklanması lazım." dedi.

Volkan Demirel: Diagne'nin koşusunda da Amerikan futbolundaki gibi ite kaka gitme var

Volkan Demirel, "İlk pozisyonda, korner atılırken bir faul var. Diagne'nin koşusunda da Amerikan futbolundaki gibi ite kaka gitme var. Hadi hakem öyle yorumladı, VAR'daki hakemler ne yorumladı bunu sorgulamak lazım. Burada aynı pozisyon Fenerbahçe'ye de olsa, aynı şeyi söylerdim. Burada bir emek var. Biz de doğruları söylemek zorundayız." sözleriyle pozisyonu yorumladı.

YORUMLAR 180
  • atmayın recepler 2 yıl önce Şikayet Et
    ben hepsini seyrediyorum, atıp tutmayın burada. beşiktaş, trabzon ve fb de bu sene iş yok. top oynadıklarını sanıyorlar. Galatasaray başlarda iyi değildi, çok sayıda yeni oyuncusu vardı. bunlar bir arada oynamayı öğrendiler, uyum sağladılar. Artık Galatasarayı tutmak zor. ayrıca hepinizin maçını da izliyorum. yalan söylemeyin. galatasaray maçında berkana bir değil, üst üste 2 defa faul yapıldı. aslında rizenin birinci golü gol falan değil, öncesinde faul var. diagnenin attığı gol muhteşemdi. ancak çok kalite topçular böyle goller atabilir.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Erman aykırı olmayı sever, Reha'da GS'ye gıcık heralded. Yoksa başka izahı yok Rizenin ilk golü öncesinde faul var. +11 de Rize gol atsaydı yine uzatma için tepki verirlermiydi bazı arkadaşlar, merak ediyorum. Rize kimsenin umrun da değil aslında, şampiyonluk yarışındaki rakipleri puan kaybetsin de nasıl olursa olsun.
    Cevapla
  • oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    çok arty niyetler tırı vırılar dönüyor tff ve mhk tamamen kökten temizlenmeli devlet el atlamı yoksa türk sporunun yolu yol değil güzel bi revizyon şartt bjk macında josefe kırmızı verilmemişmiş ya kardeşim versin göstermelik vermemezlik etmesin herkez bjkye yükleniyor 2 aleyhimize verilmeyince bjknin lehine verilmeyenler cok fazla ve ciddi hemde aşırı derecede bunları gölgelemek için rosieye kırmızı vermiyormusta sunu vermiyormusta ya geçin kardeşim bu hikayeleri çocuk yok burda 30 tane duran top veriyorlar gollük yerde bjknin rakiplere adamlar kendilerini atıyor bunu antrmanlarda çalıştıklarınada eminim işte bu yüzden tam revizyon şart futbol oynanmıyor yeminle midem bulandı
    Cevapla
  • Ugr46 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanların hepsine bak hekemligi beş para etmez şaibeli insanlar hep gülüyorum valla sadece
    Cevapla
  • ADİL MUHTAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin futbolunu şikeyle kirleten galatasaraydır mesut yılmaz ulusoy dur hakemlerde taşörenlik yapıyorlar yazıklar olsun dün normal futbol degil ameriken futbolu izledik varda varmı yokmu belli değil takıma göre karar veriyorlar yazık yazık yok olan Türk Futbolu Beyler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle