Burak Elmas: Size savunma yapmayı zül addederim

Hatayspor maçındaki talimatlara aykırı hareketi ile resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Galatasaray Başkanı Elmas, bu sevkin ardından PFDK'ya bir mektup yazdı ve sert ifadeler kullandı.

Burak Elmas: Size savunma yapmayı zül addederim
Burak Elmas: Size savunma yapmayı zül addederim
GİRİŞ 26.08.2021 18:42 GÜNCELLEME 26.08.2021 22:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, PFDK Başkanlığı'na bir yazı gönderdi. Başkan Elmas, "Hatayspor maçındaki talimatlara aykırı hareketi" ve "resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalardaki hakaretleri" nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Yönlendirme ve talimatla karar verdiğiniz yapılacak olan herhangi bir savunmanın önem arz etmediğinin farkındayım. Hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu önceleyen ve talimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayı zül addederim" ifadelerini kullandı.

PFDK'ya sevk edilmesi nedeniyle PFDK Başkanlığı'na bir yazı gönderen Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yazıda sert ifadelere yer verdi.

Elmas'ın PFDK Başkanlığı'na gönderdiği yazı şu şekilde:

"Daha önce müteaddit defalar kamuoyu ile paylaştığım üzere, Türkiye Futbol Federasyonu hukuk kurullarının tarafsız ve bağımsız olmadığı tüm futbol paydaşlarının malumudur. Yönlendirme ve talimatla karar verdiğinizden, yapılacak olan herhangi bir savunmanın önem arz etmediğinin farkındayım. Kurullarınızın adil olmadığı vermiş olduğunuz çelişkili ve adaletsiz kararlarla sabittir. Hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu önceleyen ve talimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayı zül addederim. Yapılan sevk ve kurullarınızın vereceği eczalar Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olan Galatasaray Spor Kulübü'nü ve bizleri yıldıramaz. Bugün olduğu gibi gelecekte de doğruları söylemeye, sporun bütün paydaşları adına adaletin tecellisi için mücadele etmeye aynı kararlılık ve azimle devam edeceğiz. Bu hukuksuz uygularınız ise tarih önünde ve kamu vicdanında mahkum olacaktır." 

YORUMLAR 12
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gercek manada tarafsız bir federasyon olursa bu ülkede 4 büyük kalmaz. Sayın Elmas haklı olduğunuz noktalar var ama haklı olmadığınız noktalarda çok herkes kendi tavuğuna kış diyor eğer herkes adaletten yana olur sorun kalmaz.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş beyler! Yalnız birşey dışında, Türkiye'nin tartışmasız tek büyük kulübü ve sivil toplum örgütü FB dir, saçmalamış burada başkancık.
    Cevapla
  • RESET 2 yıl önce Şikayet Et
    tek büyük kulübün en son başarısı kaç yıl önceydi by memo hayalperest olma gerçekçi ol en büyük aşarınız galatasarayı yenmek vizyonunuz bu kadar.
    Cevapla
  • hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar şikeyi bile akladılar haklı davada gs yi haksız duruma düşürdüler. Artık taraftarın duruma el atması gerekir.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye hangi takımın futbolcuları kaçtı ?
    Cevapla
  • gltsry 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray taraftarı olarak sonsuz destek yiğit ve cesur başkan
    Cevapla
  • abidin 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca kollanırken hiç sesiniz çıkmıyordu ne oldu şimdi kuyruğunuzamı bastılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle