Benfica'dan Gedson Fernandes müjdesi! İnadı kırıldı

Galatasaray’ın transfer gündeminde yer alan Gedson Fernandes ile ilgili takımı Benfica’nın tavrı beklenirken, bu transferde sarı-kırmızılıların elini güçlendirecek gelişmeler meydana geldi.

Benfica'dan Gedson Fernandes müjdesi! İnadı kırıldı
Benfica'dan Gedson Fernandes müjdesi! İnadı kırıldı
GİRİŞ 18.08.2021 22:25 GÜNCELLEME 18.08.2021 22:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Portekizli futbolcu Gedson Fernandes, Benfica’da kalması durumunda düzenli ilk 11 oyuncusu olmayacağının farkında olduğu için tercihini sürekli oynayabileceği bir takıma gitmekten yana kullanıyor.

Benfica Teknik Direktörü Jesus’un ise Gedson konusunda takımda kalabileceği yönünde görüş belirttiği ancak oyuncunun düzenli oynayabileceği bir takıma gitme isteği konusunda da kendisine engel çıkarmadığı öğrenildi.

BONSERVİSTE ESNEK DAVRANMA KARARI 

Kırmızı-beyazlıların bu gelişmenin ardından futbolcunun taliplisi olan kulüpler için 15 milyon euro civarı bir bonservis bedeli belirlediği belirtiliyor. Ancak futbolcuyu bonservisiyle vermek isteyen Portekiz ekibinin bu konuda esnek davranacağı öğrenildi.

10 MİLYON EURO SATIN ALMA OPSİYONU 

Sözleşmede zorunlu satın alma opsiyonu bulunması durumunda Benfica’nın kiralık bir transfere de onay vereceği belirlendi. Bu durumda birkaç milyon euroluk bir senelik kiralama bedelinin yanında 10 milyon euro dolaylarında bir zorunlu satın alma opsiyonuyla transferin gerçekleşebileceği tespit edildi.

İNDİRİME YEŞİL IŞIK 

Gedson Fernandes’i kadrosuna katacak kulübün zorunlu satın alma opsiyonlu kiralık bir transfer gerçekleştirmesi durumunda, opsiyondaki rakamı daha da aşağı çekme şansının da bulunduğu öğrenildi. 22 yaşındaki futbolcu için yeni takımının yapacağı sözleşmeye bir sonraki satıştan Benfica’ya vermeyi kabul etmesi durumunda, zorunlu satın almadaki rakamın aşağı çekilmesine yeşil ışık yakılacak.

OPSİYONDA BELİRLENEN RAKAM AZALTILABİLECEK

Gedson Fernandes’in gelecekte Galatasaray'a gitmesi durumunda alınacak bonservis parasından Benfica’ya ödenecek miktarın oranı arttığı ölçüde, kiralık sözleşmedeki satın alma opsiyonunda belirlenen rakam azaltılabilecek.

G.SARAY TRANSFERİ BİTİRECEK 

Ligdeki son Arouca maçında yedek kulübesinde bekletilen Gedson sezon öncesi hazırlık maçlarında 300 dakikanın üzerinde süre almıştı. Benfica cephesinde yaşanan sevindirici gelişmenin ardından Galatasaray yönetiminin teknik direktör Fatih Terim'in çok istediği yıldız oyuncunun transferini bitirmesi bekleniyor.

YORUMLAR 5
  • Hshshheh 2 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş'ta gedson Fernandes in pesindeymiş
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray’a pek bir yararının olacağını düşünmüyorum. Tekrar söylüyorum Türkiye 3. Liginde oynayan ve gedsondan daha iyi olan gençler var.
    Cevapla
  • Bu arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Fenerli git kendi takımının sayfasına aciz cikcik. Kıskanıyorsun dimi. Yaşı 32 ye gelmiş custavodansa gedson sizi tercih etse hayır dermisiniz acaba. Acizler sizi
    Cevapla
  • gökhan 2 yıl önce Şikayet Et
    He kardeş he 3.ligde oynayan ve gedson dan daha iyi gençlerimiz varmış ve bunu birtek sen gördün ve tespit ettin başka kimse bilmiyordu. Tebrik ediyorum seni.
    Cevapla
  • Kursehirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya yapma arkadas, buna sen inaniyonmu??? Kac 3.lig oyuncusu izledin??? Yermi 3.lig oyuncusuyla uefada oynamak??
    Cevapla