Galatasaray'da 3 yıldızla yollar ayrılıyor!

Galatasaray'da bu sezon için inşa edilmeye çalışılan yeni 11'de 30 yaş üzerindeki tek isim Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera olacak.

Galatasaray'da 3 yıldızla yollar ayrılıyor!
Galatasaray'da 3 yıldızla yollar ayrılıyor!
GİRİŞ 25.07.2021 10:07 GÜNCELLEME 25.07.2021 10:07
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim’in “Futbolcuların artık geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız” söylemini resmiyete döktü. Şu ana kadar kadrosunu 6 yeni transferle güçlendiren sarı kırmızılı kulübün imza attırdığı oyuncuların yaş ortalaması 25.1 oldu. Takımını gençleştirmek ve yaş ortalamasını düşürmek isteyen Fatih Terim, tercihlerini de buna göre yaptı. Galatasaray, takımın yaş ortalaması ile birlikte maliyetini de düşürmek isterken ‘mali kriterlerinden’ de taviz vermedi. Nitekim en yüksek ücretli transfer , 1.7 milyon Euro alan Hollandalı Patrick Van Aanholt oldu.

Hedefte iki orta saha var

Şu ana adar transferde Barış Alper Yılmaz, Aytaç Kara, Alparslan Öztürk, Alexandru Cicaldau, Sacha Boey ve Patrick Van Aanholt’u kadrosuna katan Galatasaray’da değişim hızla sürecek.

Sağ bek, sol bek ve 10 numara transferlerini tamamlayan Galatasaray’da yönetim, uzun süredir mesai harcadığı orta saha takviyelerini resmiyete dökmek istiyor. Yani sarı kırmızılılar için sırada 22 yaşındaki Gedson Fernandes ile 23 yaşındaki Berkan Kutlu var.

Fatih Terim’in kadrosunda görmek istediği bu iki orta saha oyuncusu da takıma katılırsa, hedeflenen ilk 11’in yaş ortalaması ise 25.18 olacak.

Stopere takviye aranıyor

Sarı kırmızılı takımda inşa edilmeye çalışılan yeni muhtemel 11’de 30 yaş üzerinde tek isim kaleci Fernando Muslera olacak. Gedson, Taylan, Berkan, Cicaldau ve Kerem’in sıklıkla forma giymesinin beklendiği orta saha hattının yaş ortalaması sadece 23.4 olacak.

Bu sayede Terim, genç, dinamik, pres gücü yüksek ve önde baskı kuran Galatasaray takımını oluşturma hedefinde… Galatasaray’ın bir sonraki adımı ise stoper takviyesi olacak.

Yönetim Christian Luyindama’nın yerine stoperde direkt 11’de oynayabilecek potansiyelde bir futbolcu takviyesi düşünüyor. Böyle bir isim alınırsa Luyindama için teklifler değerlendirilecek.

Yaşı yüksek isimler gidecek

Galatasaray’da ‘gençlik operasyonu’ sadece yeni transferlerle sınırlı olmayacak. Fatih Terim’in kadroda düşünmediği isimlerle vedalaşılarak ‘genç, başarıya aç, rekabet düzeyi yüksek, dinamik’ bir kadro oluşturulacak. Yaşları ve maliyeti yüksek 35 yaşındaki Radamel Falcao, 34 yaşındaki Ryan Babel ve 31 yaşındaki Sofiane Feghouli ile yollar ayrılabilirse, yaş ortalaması daha da düşecek. Öte yandan Alanya Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavuşoğlu, G.Saray’ın gündemindeki Berkan Kutlu için “Başka kulüplerin de ilgisi vardı ama G.Saray ısrarcı oldu” dedi. (Hürriyet)

YORUMLAR 24
  • ademmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray ın bir çok futbolcusu anadolu takımlarında yedek kalacak kadar kötü ( örneğin : adanademir spor )
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terim'in kazandığı kupaları üst üste koysak burdan köyüne yol olacak adamlar Terime "çakma imparator" diyor... Ya gerçek imparator getirin biz de gôrek ya da az ötede havlayin...!!!
    Cevapla
  • kaleci lazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Galatasarayın iyi bir kaleci alması lazım.
    Cevapla
  • Muslera 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kalecisi muslera varya ondan iyi kalecimi var
    Cevapla
  • 78 78 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih terim gerçek gs li ise her yıl alt yapıdan en az 3 oyuncu a takıma çıkarır gs nin borcunda hicmi payı yok yabancıları hava alanından konvoy düzenleyenler milyon dolarlari yabancılara peşkeş çekenler ne zaman türk olduğu nu görüp firene basacak
    Cevapla
  • Seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Terimin veciz sözlerine bakinca ne böyük antrenör diyorsun ama ne kendini ne takimi yillardir geliştirememiş fakat kendini iyi antrenörmüş gibi gosterebilen tek antrenör
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle