Fatih Terim: Kimseden korkmadığımızı herkes bilsin

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında PSV ile oynayacakları maçı değerlendirdi.

Fatih Terim: Kimseden korkmadığımızı herkes bilsin
Fatih Terim: Kimseden korkmadığımızı herkes bilsin
GİRİŞ 20.07.2021 19:56 GÜNCELLEME 20.07.2021 20:26
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Galatasaray , UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk ayak maçında PSV Eindhoven ile karşı karşıya gelecek. PSV Stadyumu’nda 21 Temmuz Çarşamba günü oynanacak olan karşılaşma saat 22.00’de başlayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma öncesinde Philips Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Hollanda'ya 23 kişi geldiklerini ve bütün oyuncularının çok değerli olduğunu vurgulayan Terim, transferler konusuna değendi ve şu ifadeleri kullandı:

'Transfer konusunu bugünlük askıya alırsak çok mutlu olacağım'

''Dün başkanımız transferlerle ilgili açıklamaları yaptı. Kulübümüzün ortak akıl olarak belirlediği kriterleri göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Transfer konusunu bugünlük askıya alırsak çok mutlu olacağım. Burada bulunan tüm oyunculara saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.''

'Biz kendi bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz'

''Sosyal medyada taraftarımızın duygularının oynandığına inanıyoruz. Bundan açıkçası hiç hoşlanmıyoruz. Biz kendi bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Bir maç için birkaç oyuncu yetiştirmeyi planlasaydık, olağandan çok daha yüksek bedeller ödemek zorunda kalacaktık.''

Rachid Ghezzal sorusuna cevap

Terim, geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla sergilediği performansla dikkatleri üzerine Rachid Ghezzal ile ilgili de sorulan soruyu yanıtladı.

"Galatasaraylılar endişeleniyorlar, hayıflanıyorlar, haklı olabilirler ama Galatasaray'ı daha büyük zararlara sokmamak için ben ve başkanımız böyle karar aldık. Bize güvensinler. Belki bazı maçları kaybedeceğiz ama 3 senelik planda çok şeyin değişeceğini görecekler. Bugün istediğimiz bir oyuncuyu yarın istemeyebiliriz. Aklımızda olmayan bir oyuncuyu da yarın alabiliriz. Bu bir fırsat transferidir. Yakın zamanda kimlerin geleceğini göreceksiniz."

'Kimseden korkmadığımızı herkes bilsin'

''Kimseden korkmadığımızı herkes bilsin. Eksiğimiz var, bayağı eksiğimiz var. Sonuçta biz Galatasaray'ız, buradayız, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.''

'Onlar bizim kıymetlilerimiz'

Feghouli, Falcao ve Babel'in kendileri için önemli olduğuna değinen Terim, ''Feghouli de, Falcao da, Babel de bizim önemli oyuncularımız. Başkanımızın 4 oyuncuyla ilgili ekonomik işareti, oyuncularımızın teknik kapasiteleriyle, verdikleri hizmetle alakası yoktu. Onlar bizim kıymetlilerimiz, Galatasaray'a hizmet etmişlerdir." dedi.

'Falcao beni son derece memnun etti'

Falcao'nun Hollanda'ya gelmek istemesinin kendisini mutlu ettiğinin altını çizen tecrübeli teknik adam, "Falcao dün bana geldi. Bizimle beraber PSV maçına gelmek istediğini belirtti. Bu da beni son derece memnun etti. Şans verdiğimiz halde yine bize en iyi hizmeti yapacaktır." şeklinde konuştu.

'Roger Schmidt, çok saygı duyduğum bir meslektaşım'

''PSV köklü bir kulüp. Koridorlardan geçerken PSV'nin nasıl bir kulüp olduğunu anlayabilirsiniz. Ön alan baskısını iyi yapan, zaman zaman 2-2-6 pozisyonuna gelen ciddi ve önemli bir rakiple oynayacağız. Roger Schmidt, çok saygı duyduğum bir meslektaşım.''

'Mesele sizin nasıl oynadığınızdır'

"Bizim geçen seneki maçlarımızı izlemek bence akıllıca çünkü çok değişmedik, aksine eksildik. Rakibi ne kadar tanırsanız tanıyın, mesele sizin nasıl oynadığınızdır. Biz ne oynarsak oynayalım, PSV'nin oyun felsefesini değiştirmeyeceğini düşünüyorum."

'Yakın zamanda kimlerin geleceğini göreceksiniz'

"Galatasaraylılar endişeleniyorlar, hayıflanıyorlar, haklı olabilirler ama Galatasaray'ı daha büyük zararlara sokmamak için ben ve başkanımız böyle karar aldık. Bize güvensinler. Belki bazı maçları kaybedeceğiz ama 3 senelik planda çok şeyin değişeceğini görecekler. Bugün istediğimiz bir oyuncuyu yarın istemeyebiliriz. Aklımızda olmayan bir oyuncuyu da yarın alabiliriz. Bu bir fırsat transferidir. Yakın zamanda kimlerin geleceğini göreceksiniz."

'Erzincanspor'dan aldığımız Kerem, A Milli Takım 'da!'

''Bugün basın toplantısına Erzincanspor'dan aldığımız futbolcumuz çıktı. Onu aldığımızda 'Millet şunu alıyor, siz bunu alıyorsunuz.' şeklinde yaklaşanlar oldu ama A Milli Takım'a kadar yükseldi. Bize güvensinler.''

YORUMLAR 44
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Futbol denen saçmalığa ödenen parayı diğer tüm branşlara eşit pay etsek olimpiyatlarda madalya rekoru kırarız.
    Cevapla
  • Mocca 2 yıl önce Şikayet Et
    "Bugün istediğimiz bir oyuncuyu yarın istemeyebiliriz. Aklımızda olmayan bir oyuncuyu da yarın alabiliriz. Bu bir fırsat transferidir." Bu mu üç senelik plan? Bir hedef belirlenir o hedefe ulaşmak için ne gerekiyorsa o yapılır. Fırsatla olmaz bu iş.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    fatih terim elenmenin alt yapısını oluşturuyor.
    Cevapla
  • YazBoz 2 yıl önce Şikayet Et
    gaylan oynuyormu.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Gaylansız olur mu hiç.
    Cevapla
  • Sahte kabadayı 2 yıl önce Şikayet Et
    Maç sonucu PSV:3 GS:0
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle