Fatih Terim: Büyük bir hayranıyım!

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, İtalyan basınına verdiği röportajda Hakan Çalhanoğlu'nun transferini ve EURO 2020'yi değerlendirdi.

Fatih Terim: Büyük bir hayranıyım!
Fatih Terim: Büyük bir hayranıyım!
GİRİŞ 15.07.2021 13:39 GÜNCELLEME 15.07.2021 14:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj verdi.

İşte Terim'in açıklamaları:

"Öncelikle Hakan Çalhanoğlu adına mutluyum. Çalhanoğlu'nu severim ve güvenirim. Onu Karlsruhe'deki günlerinden bile takip ediyorum. 2013'te Türkiye için ilk kez oynadığında teknik direktörü bendim, 19 yaşındaydı. İlk maçında gol atmıştı. Hakan Çalhanoğlu'nu hala büyük bir gururla izliyorum. Türk çocuklarına örnek bir futbolcu."

"TRANSFERE ŞAŞIRMADIM"

"Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'e transferindeki güzel nokta, kaderini kendinin seçmiş olması. Inter ile zirvede olmak istiyor. Milano'da 4 yıl geçirdikten sonra şehrin bir kulübünden diğerine transfer olmasına şaşırmadım. Ülkeyi ve ligi çok iyi biliyor. En iyilerle nasıl mücadele etmesi gerektiğini de biliyor."

HAKAN TAKTİKSEL OLARAK ÇOK GELİŞTİ

"Hakan Çalhanoğlu ve Christian Eriksen, yıllar geçtikçe çok daha komple oyuncular haline geldiler ve yeni oyun tarzlarına adapte oldular. Ajax'taki yıllarında Eriksen, klasik bir 10 numaraydı. Zamanla daha uzun süre sahada kalmak için neredeyse bir orta saha oyuncusu haline geldi. Hakan, Christian Eriksen gibi İtalya'da büyük bir dönüşüm geçirdi. Taktiksel olarak çok gelişti."

"Inter, Eriksen sonrası için harika bir seçim yaptı. Bence her iki taraf için de çok iyi bir transfer oldu."

"İTALYA 2. EVİM"

"İtalya benim ikinci evimse bunun nedeni Fiorentina'dır. Sevgili dostum Cesare Prandelli ile hala yakın temas halindeyim. Ancak Fiorentina için kolay bir sezon olmadı. Herkesin geride kalan sezondan ders aldığına eminim."

"FUTBOL BİREYSEL BİR SPOR DEĞİL"

Hakan Çalhanoğlu'nun EURO 2020'deki performansı üzerine gelen soruya, "Futbol, bireysel bir spor değil. Türkiye'nin turnuvadaki hayal kırıklığını bireylerin performansına bağlamak doğru değil. Hakan, sadece her zamanki seviyesine ulaşamadı ama bu değerini düşürmez. Büyük potansiyele sahip takım arkadaşları gibi, Türk Milli Takımı'na çok şey verecek."

"Genel olarak, EURO 2020'nin eğlenceli bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Takımların topa sahip olmaya odaklandığını gördük. Çünkü geçiş hücumları futbolda daha belirleyici hale geliyor. Bu sadece teknik bir dönüşüm değil. Aynı zamanda fiziksel de bir dönüşüm oldu. 120 dakika içerisinde birçok farklı oyun oynandı ama oyun kalitesi düşmedi."

"İTALYA HAK ETTİ"

"İtalya'nın EURO 2020 zaferi hak edilmiş bir zaferdi. Arkadaşım Mancini'yi tebrik ediyorum. Sistemine sadık, birlikte oynayan gerçek ve harika bir takım ortaya çıkardı. Spinazzola, Chiesa, Chiellini ve Bonucci çok iyiydi."

"BARELLA'NIN HAYRANI OLDUĞUMU SÖYLEYEBİLİRİM"

"Ayrıca, Nicolo Barella'nın büyük bir hayranı olduğumu söyleyebilirim. Şimdi Hakan ile birlikte oynayacak. Inter'de çok güçlü bir oyuncuydu Barella ama EURO 2020'de çok daha yüksek bir seviyeye çıktı."

YORUMLAR 14
  • Efendi 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih hoca çok doğru söylemiş
    Cevapla
  • Fanatik 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih hoca doğru söylemiş
    Cevapla
  • Son Raconcu 2 yıl önce Şikayet Et
    70 yaşına geldin hâlâ boş işlerle uğraşıp duruyorsun!
    Cevapla
  • gece kartali 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru, artık antrenörlük işini bırakıp, lokantacı dövmeye devam etmesi lazım
    Cevapla
  • SEBAT 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman git TERİM. Seni tutan yok. Ama seni kovmuşlardı değil mi ?
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Italyanca mi konustu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle