Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas!

Galatasaray Kulübünün seçimli olağan genel kurulunda rakiplerinden fazla oy alan Burak Elmas, sarı-kırmızılıların 38. başkanı oldu.

GİRİŞ 19.06.2021 22:34 GÜNCELLEME 19.06.2021 23:32
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın 38. başkanı Burak Elmas oldu.

Mustafa Cengiz'in görev süresinin dolmasının ardından, pandemi nedeniyle aylardır ertelenen kongre, bugün saat 10.00'da Galatasaray Lisesi'nde başladı. Oy verme işlemi saat 15.00'e kadar devam etti. Seçimde Metin Öztürk, Yiğit Şardan, Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu ve İbrahim Özdemir ipi göğüslemek için yarıştı.

Nefes kesen seçim!

İlk 10 sandığın açılmasının ardından Eşref Hamamcıoğlu’nun 237 oy gerisinde yarışı 2. sırada götüren Burak Elmas, 11. sandıktan itibaren en çok oyu alan isim oldu. 27. sandıkta öne geçen ve Galatasaray tarihine geçen seçimde kazanan Burak Elmas, Galatasaray'ın 38. başkanı oldu.


Adayların aldığı toplam oy sayısı:

Burak Elmas: 1541
Eşref Hamamcıoğlu: 1500
Metin Öztürk: 893
Yiğit Şardan: 682

İbrahim Özdemir: 92

Burak Elmas: Tüm Galatasaraylılar tek yumruk olacak!

Galatasaray Spor Kulübü 38. Başkanı Burak Elmas, Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da kimsenin kaybetmediğini vurgulayan Burak Elmas, ''Tüm Galatasaraylılar tek yumruk olacağız ve birlikte çok şey başaracağız.'' diye konuştu.

''Galatasaray'da kimse kaybetmedi'' diyen Burak Elmas, şu ifadeleri kullandı:

''Yarından tezi yok artık birlik olup önümüzdeki sorunları halletmek için tüm Galatasaraylılar tek yumruk olacağız ve birlikte çok şey başaracağız. Hepiniz iyi ki varsınız. Yaşasın Galatasaray!''

Burak Elmas 3 yıl görev yapacak

Olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Burak Elmas, 3 yıl süreyle bu görevi üstlenecek.

Burak Elmas'ın yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor:

Asil: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün.

Yedek: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener.

Burak Elmas kimdir?

İstanbul'da 1974'te dünyaya gelen Burak Elmas, Avusturya Lisesi'ndeki öğrenimini tamamladıktan sonra University of Denver'da finans ve pazarlama eğitimi aldı.

İş hayatına Türkiye'nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde başlayan Elmas, aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda rol aldıktan sonra İngiltere merkezli uluslararası bir lojistik şirketi kurdu. 2008 yılından itibaren Godiva Investment şirketinde üst yönetici (CEO) görevinde bulunan ve grup yönetim kuruluna bağlı çalışan Burak Elmas, aynı zamanda gıda ürünleri imalatında en büyük Türk işletmelerinden biri olan Yıldız Grup'ta da yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Çalışma hayatında görev aldığı şirketleri üst pozisyonlarda temsil eden Elmas, bu dönem süresince Japonya, İngiltere, Amerika ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkelerde görev yaptı. Burak Elmas, halen İngiltere ve Türkiye'de üç uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Galatasaray Kulübündeki ilk görevini 1997 yılında, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak alan Burak Elmas, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Burak Elmas, 2018 yılında da Galatasaray Sportif AŞ'de de görev aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Burak Elmas, İngilizce ve Almanca biliyor.

YORUMLAR 125
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terimle çalışmak istediysen 1-0 mağlup başlamışsın demektir. Geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Belhandayi herif getir
    Cevapla
  • Ali şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Uluslararası bütün spor branşlarında başarısızıs.milli takımlarda.nasıl bi rezalettir bu.çıkmahın maçlara gelen giden fark atıyor.
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    baskan Fatih Terim tek .dir.Fatih Terim .Ceo Fatih Terim
    Cevapla
  • haha 2 yıl önce Şikayet Et
    jr ali koç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle