Mustafa Cengiz: Yabancı sınırlaması ertelensin!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Dün gece getirilen yabancı sınırlamasının ertelenmesini istiyoruz" dedi.

Mustafa Cengiz: Yabancı sınırlaması ertelensin!
Mustafa Cengiz: Yabancı sınırlaması ertelensin!
GİRİŞ 03.06.2021 15:43 GÜNCELLEME 03.06.2021 15:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Galatasaray Spor Kulübü ile Fiba Emeklilik ve Hayat arasında yapılan işbirliği anlaşmasının basın lansmanı yapıldı.

Fiba Emeklilik ve Hayat, Galatasaray Spor Kulübü ve Re-Pie Portföy Yönetimi, hem kulübe kazandıran hem de taraftarın birikim yapmasını sağlayan Galatasaray Emeklilik planı için güçlerini birleştirdi. Basın lansmanı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleşti. Toplantıya Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz video konferans ile katıldı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Fiba Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, Re-Pie Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Alim Telci de statta hazır bulundu.

Mustafa Cengiz: "Yabancı sınırlamasının ertelenmesini istiyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu’nda önemli bir toplantıda olduğunu söyleyen Mustafa Cengiz, "Bu lansman çok önemli. Yeni imkanlar açılmasına, ekonomiye katkı yapacak aksiyonlarda bulunması için çok büyük bir fırsat. Teşekkür ediyorum. Lütfen bu tip katılımlar artısın. İnşallah tutar. TFF’deki toplantıdaki konulardan biri harcamalarla ilgili. En çok harcama geçen yıl olduğu bu yıl yine bizde. 370 milyon ama bu brüt. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Dün gece getirilen yabancı sınırlamasının ertelenmesini istiyoruz" dedi.

Toplantısının açılış konuşmasını yapan Yusuf Günay, "Bugün Galatasarayımız Türk sporu ve hatta Türkiye için çok önemli projenin hayata geçirmenin haklı mutlu ve gurur yaşıyoruz. İlklerin ve enlerin takımı olarak kulübümüz, yaklaşık 2 yıl üzerinde çalıştığımız taraftar emeklilik projesini hayata geçirerek, Türkiye ve dünyada birçok kulübe örnek teşkil edecek projeye imza atıyor. Kulübümüze alternatif, uzun vadede ve sürdürülebilir bir gelir kapısı açmış oldu. Galatasaray emeklilik uzun vadede birçok kazanımları olan bir proje. Taraftarımız emeklik planına dahil olduğunda birikimlerini değerlenebilecek. Onlar kazanırken, kulüplerimiz de kazanmış olacak. Taraftarımız özel avantajlar elde edecek” diye konuştu.

Yusuf Günay: "Yeni, güçlü bir yönetim kazanacak ve Galatasaray emin adımlarla yoluna devam edecek"

Bugün itibariyle Galatasaray Spor Kulübü’nde 44 ayı doldurduğunu aktaran Yusuf Günay, "Dursun Özbek başkan zamanında başlamıştım. Başkan Mustafa Cengiz ile seçimlere girdik. 3 yılımız dolmuş oldu. Yakın çevreme bu sürenin benim için yeterli olduğunu söyledim. Yeni seçimlerde aday olmayacağımı. Galatasaray'a hizmet sadece yönetim kurulunda olmuyor, yönetim kurulunda olmadığım zamanda da Galatasaray'a hizmeti büyük bir aşkla verdim, yine öyle olacak. Ümit ediyoruz yeni, güçlü bir yönetim seçimi kazanacak ve Galatasaray emin adımlarla yoluna devam edecek" dedi.
Galatasaray Spor Kulübü ile çok güzel bir işbirliğine imza attıklarını dile getiren Erol Öztürkoğlu, "Galatasaray’a özel fon kurduk. Bir spor kulübü için hazırlanan ilk ve tek proje. Bireysel emeklilik sistemi uzun vadede bir sistem. Galatasaraylılar hem emeklilikte aslanlar gibi yaşayacak hem de kulübüne gelir sağlayacak. Galatasaray emeklilik planının tüm camiaya hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bu işbirliğini yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Alim Telci, "Çok değerli olan bu fonu özenle hazırlandık. Amacımız Galatasaray taraftarının tasarrufunu uzman ellerle yönetmek. Bu değişken fondur. Bu projenin hayata geçirilmesinde herkese teşekkür ediyorum. Tüm paydaşlara hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kulüpler batık. Parayı yabancıya verenler yerliye geldi mi cebinde akrep var. Malî kriterleri iyi uygulayın yeter.
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı başkana ne dersin!?
    Cevapla
  • Levrok 2 yıl önce Şikayet Et
    yok ya.. ...baska istegin arzun varmi ??!!
    Cevapla
  • yabancı 2 yıl önce Şikayet Et
    ÇAĞLAR MERİH HAKAN OZAN VE DAHA KAÇ TANESİ AVRUPA'DA oynuyorsa sebebi 14 yabancı kuralıdır. yabancı sınırı geldiği vakit tarık çamdalları izlersiziniz yada izlemezsiniz yattıkları yerden para almaya başlarlar yetenekli oyuncularda çok daha zor avrupaya gider
    Cevapla
  • Çumralı 2 yıl önce Şikayet Et
    değerli yorumcular bu yorumları neye istinaden yapıyorsunuz bilmiyorum yabancı sınırlaması kalktığı zaman tûrk yerli futbolcu oynatmak yasakmi mecburen hepisi yabancı olacak diye bir kanunmu var dileyen 11 yabancı ile cıkar dileyen altınordu gibi hepisi yerli futbolcu ile uluslararası rekabette varim diyorsan yasak zihniyeti yanlış yok ulke dışında isim olmaz dış dünyaya kapaliyim diyorsanız diyecek bir şey yok yasaklar devam etsin bu zihniyetle ülke futbolunun geldigi tff yönetiminden belli vah ki vah
    Cevapla
  • konya 2 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yorum avrupaya kapalı değil kendi çocuklarımızla avrupada boy göstermek avrupayla rekabet etmek o yüzden en fazla üç yabancıdan fazlasına hayır futbol federasyonu ilkdefa iyi bir karar aldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle