Galatasaray zirve yarışında yara aldı!

Süper Lig'in 31. hafta maçında Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu ve zirve yarışında yara aldı.

Galatasaray zirve yarışında yara aldı!
Galatasaray zirve yarışında yara aldı!
GİRİŞ 19.03.2021 21:05 GÜNCELLEME 19.03.2021 21:48
Bu Habere 249 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile Çaykur Rizespor Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Müsabakayı Çaykur Rizespor 4-3 kazandı.

Çaykur Rizespor 2. dakikada Samudio'nun golüyle öne geçti: 0-1. Çabuk toparlanan Galatasaray, 14. dakikada Yedlin ve 31. dakikada Emre Akbaba'nın kaydettiği gollerle üstünlüğü ele geçirdi: 2-1. Çaykur Rizespor'da 41. dakika Boldrin skora eşitliği getirdi ve ilk yarı 2-2 sona erdi.

Çaykur Rzispor'da 54. dakikada Skoda, penaltıdan kaydettiği golle takımını yeniden öne geçirdi: 2-3. Baskısını arttıran Galatasaray, 74. dakikada Meriah'ın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı: 3-3. Rizespor, 90+2. dakikada Andrade'nin golüyle sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Galatasaray'da Yedlin, 79. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray bu sonuçla 61 puanda kaldı. Çaykur Rizespor ise puanını 34'e çıkardı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Hatayspor'a konuk olacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Fatih Karagümrük'le karşılaşacak.

 

Sahasında 11 maç sonra yenildi

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında 11 maç aradan sonra mağlubiyet yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, Çaykur Rizespor karşılaşmasından önce Türk Telekom Stadı'nda oynadığı 11 maçın 8'ini kazanıp, 3'ünde berabere kalmıştı.

Galatasaray, sahasında bu sezon ikinci kez maç kaybetti.

 

İlk golü yediği 7 maçta da galibiyet göremedi

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon ilk golü yediği 7 karşılaşmada da galibiyete ulaşamadı.

Sarı-kırmızılı ekip, ilk golü yediği maçlarda Kasımpaşa'ya 1-0, Fatih Karagümrük'e 2-1, İttifak Holding Konyaspor'a 4-3, Beşiktaş'a 2-0, MKE Ankaragücü'ne 2-1 ve Çaykur Rizespor'a 4-3 yenilirken, Demir Grup Sivasspor ile de 2-2 berabere kaldı.

 

Galatasaray stoperlerinden büyük hatalar

Çaykur Rizespor, maçın ilk yarısındaki iki golünü de Galatasaray stoperleri Christian Luyindama ve Marcao'nun yaptığı hatalar sonucunda buldu.

Konuk takımın ilk golünde, savunmada Luyindama'nın kontrol edemediği topu kapan Samudio ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu.

Karadeniz ekibinin ikinci golünde ise yine savunmada Marcao'nun sektirdiği topu kontrol eden Boldrin, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Bu arada Luyindama ve Marcao, maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. İki futbolcu da ligde gelecek hafta deplasmanda Atakaş Hatayspor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

 

Yedlin kırmızı kart gördü

Galatasaraylı futbolcu DeAndre Yedlin, karşılaşmada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

ABD'li futbolcu, maçtaki ilk sarı kartını 52. dakikada ceza sahasında topa elle müdahale ettiği ve penaltıya neden olduğu pozisyonda, ikinci kartını ise Michalak'a yaptığı faul sonrası 79. dakikada gördü. 

Maçın hakemi Volkan Bayarslan, itirazları nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e de sarı kart gösterdi.

 

Arda Turan, ligde 200. maçına çıktı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Gedson Fernandes'in yerine oyuna dahil olan Arda Turan, Süper Lig'de 200. maçına çıktı.

Tecrübeli futbolcu, lig kariyerinde Galatasaray'ın yanı sıra Manisaspor ve Medipol Başakşehir formalarını giydi.

Süper Lig'de bir kez şampiyonluk sevinci yaşayan Arda Turan, toplamda 35 gol attı.

 

Skoda'dan Muslera'ya çiçek

Çaykur Rizesporlu futbolcu Milan Skoda, müsabaka öncesinde Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'ya çiçek verdi.

Süper Lig'de geçen sezon Rize'de oynanan Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında Skoda'nın içinde yer aldığı pozisyonda ayağı kırılan Muslera, yaklaşık 7 ay sahalardan uzak kalmıştı.

 

Bülent Uygun ile 2'de 2 yaptı

Çaykur Rizespor, ligin 30. haftasında göreve başlayan teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde çıktığı iki maçı da kazandı.

Ligde geçen hafta evinde Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, bu hafta da Galatasaray deplasmanından üç puan çıkardı.

Bu haftaya kadar ligin deplasmandaki en az puan toplayan takımı konumundaki Çaykur Rizespor, dış sahada ikinci galibiyetini aldı.

 

Gökhan Akkan sakatlandı

Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, belinden yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi.

Tecrübeli kalecinin yerine karşılaşmanın 72. dakikasında Tarık Çetin oyuna dahil oldu.

Galatasaray: 3 - Çaykur Rizespor: 4

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Olguncan, Ali Saygın Ögel

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Saracchi, Etebo, Emre Kılınç (Dk. 57 Onyekuru), Gedson Fernandes (Dk. 71 Feghouli), Emre Akbaba (Dk. 57 Kerem Aktürkoğlu), Mustafa Muhammed (Dk. 71 Arda Turan), Falcao (Dk. 88 Ryan Babel)

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan (Dk. 72 Tarık Çetin), Moroziuk, Selim Ay (Dk. 61 Meriah), Talbi, İsmail Köybaşı, Dokovic, Baiano (Dk. 89 Fernando), Sabo, Samudio (Dk. 89 Abdullah Durak), Boldrin, Skoda (Dk. 61 Michalak)

Goller: Dk. 2 Samudio, Dk. 41 Boldrin, Dk. 54 Skoda (Penaltıdan), Dk. 90+3 Fernando (Çaykur Rizespor), Dk. 14 Yedlin, Dk. 31 Emre Akbaba, Dk. 74 Meriah (Kendi kalesine) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 79 Yedlin (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 35 Selim Ay, Dk. 45+1 Moroziuk (Çaykur Rizespor), Dk. 45+3 Luyindama, Dk. 87 Marcao (Galatasaray)

YORUMLAR 249
  • caylar-sirketten- 3 yıl önce Şikayet Et
    hak yerini bulmaya basladi hakem destgi olmayinca gercek cimbomun hali
    Cevapla
  • DROĞBA 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mağlubiyetin arkasında Belhanda'nın bu şekilde gönderilmesini protesto eden futbolcular ve Terim olduğunu düşünüyorum,yönetime karşı yapılan protesto,belhandaya para cezası verilebilirdi,adamı resmen kovdular,Fatih hoca bu yönetim benide gönderir demişti,belhandanın gönderilmesine tepki vermişti,yönetim bencede yanlış yaptı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaraylılar Fenerbahçenin Beşiktaş karşısında Galip gelmesini istiyordu Bu Mağlubiyetden sonra bakalım Galatasaaylılar Fenerbahçenin Galibiyetini isteyecekmi? Çünkü Fenerbahçe Beşiktaşı yenerse Şampiyonluk Potasına giriyor! :)
    Cevapla
  • DROĞBA 3 yıl önce Şikayet Et
    Hak eden kazansın bence.
    Cevapla
  • Fenerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Galata Sarayın attığı ilk golde net faul var, Rize ye verilen penaltıda hakem gözünün önündeki elle oynamayı yan yakemin uyarısı ile zorla veriyor, maç 15 dakika uzuyor. Terim hiç utanmadan hakemlere laf atıyor. Bu adam gerçekten futbolu çirkinleştiriyor.
    Cevapla
  • ÇAKAR 3 yıl önce Şikayet Et
    klasik fenerli yorumu,hiç bir zaman objektif yorum yapamayan modeller.Boş boş yazmış işte.
    Cevapla
  • Sen maçı 3 yıl önce Şikayet Et
    İzledin mi kardeş. Kaleci daha ikinci yarının başlarında yatmaya başladı. İzlemeden bol keseden atmayın. Kaldıki keşke uzatmasaydı. Burda avantajlı takım 10 kalan gs değil 11 kişi oynayan rizeydi. Git kendi takımının bu sene en az 10 dk uzatılmış kaç maçı var git onu öğren
    Cevapla
  • T.Y 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu maç olmadı Galetasaray galip gelmedi böyle şeymi olur Hakemler G.Saraya çalışmadı bu maç tekrar oyansin hatta galetasaray galip gelinceye kadar tekrar tekrar oyansin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle