Galatasaray, Belhanda ile yollarını ayırdı

Son dakika haberi: Galatasaray Kulübü, Younes Belhanda'nın sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini KAP'a bildirdi.

GİRİŞ 10.03.2021 13:07 GÜNCELLEME 11.03.2021 01:21
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Galatasaray'da Younes Belhanda'nın sözleşmesi Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalardan dolayı tek taraflı olarak feshedildi.

Faslı yıldız Sivasspor maçının ardından yönetime yönelik zemin eleştirilerinde bulunmuştu.

Galatasaray resmi sitesinden yapılan açıklama:

Profesyonel Futbolcu Younes Belhanda ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. arasında akdedilen 3 Temmuz 2017 tarihli Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi, Younes Belhanda'nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray A.Ş. - Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra BEIN Sports ile yapmış olduğu röportajda Kulüp'ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle (Noter onaylı yeminli tercüme metni) ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle, Younes Belhanda'nın Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. Maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BELHANDA NE DEMİŞTİ?

Belhanda, Sivasspor maçı sonrası stat zeminini eleştirirken; yönetimi hedef almış ve "Biz daha çok pas oyunu oynuyoruz ve buradaki saha zeminine bir çare bulunması lazım. Bu şekilde istediğimiz oyunu oynayamıyoruz. Koşulları görüyorsunuz, sahanın daha iyi olması lazım. Galatasaray yöneticileri bir çözüm bulmalı. Florya'daki antrenman sahamız bile buradan iyi. Gerekirse dünyanın en iyi bahçıvanlarının tutulup buranın zemininin düzeltilmesi gerekiyor. Twitter'da, Instagram'da kendine bakacağına, medyaya bakacağına gel statla ilgilen. Bu sahada biz oynuyoruz, hafta sonu geldiğimizde bize futbol oynamak için iyi şartlar sunmaları gerek" açıklamasını yapmıştı. 

GALATASARAY YEMİNLİ TERCÜMELİ RÖPORTAJINI PAYLAŞTI

Galatasaray, sözleşmesi feshedilen Younes Belhanda’nın noter onaylı yeminli tercümeli röportajını paylaştı.

İşte ayrılığa neden olan açıklamanın tercüme edilmiş hali

YORUMLAR 131
  • alik 3 yıl önce Şikayet Et
    belhanda fb ye gelebilir.
    Cevapla
  • ÖMER 3 yıl önce Şikayet Et
    GS YÖNETİMİ YANLIŞ YAPTIaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adam ya. 2 şampiyonluğumuzda baya iyi katkı verdi. İyi de para kazandı asla kötü hatırlamayacağım. Beceriksiz yönetim hakkında iyi konuşmuş. Lafa gelince Türkiyenin batıya açılan penceresi, işe gelince patates tarlasında top oynatan rezil yönetim.
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Belhanda haklı zemin çöp ama birisi başkasının sosyal medyasına dil uzatamaz
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk kez belhanda haklı onda da adamın fişini çektik diye bu kararı almış olan yöneticiler kendi fişlerini çektiler şimdi bekle Feghouli futbol oynasın gerçi zaten oynadığı yok ya neyse Feghouli'yi de sepetlemek lazım o paraya ne topçular alınır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle