Oğulcan Çağlayan'a 6 maç ceza!

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı ve son haftalarda iyi bir performans gösteren Oğulcan Çağlayan' Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'ndan kötü haber.

Oğulcan Çağlayan'a 6 maç ceza!
Oğulcan Çağlayan'a 6 maç ceza!
GİRİŞ 10.01.2021 23:17 GÜNCELLEME 10.01.2021 23:17
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Geçen sezon devam ederken Çaykur Rizespor +1 yıllık opsiyonu kullanarak Oğulcan Çağlayan'ın sözleşmesini uzatmıştı. Galatasaray'a gitmek isteyen Oğulcan ise bunu kabul etmemiş ve lig devam ederken sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

 

Avukatına vekaletname veren ve Rizespor'un uzattığı sözleşmenin hükümsüzlüğüyle ilgili dava açan 24 yaşındaki hücum oyuncusunu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu haklı bulmuştu.

Temmuz ayında serbest kalıp Galatasaray'a imza atan Oğulcan Çağlayan'ı Rizespor mahkemeye vermişti.

 

 

Çaykur Rizespor cephesi mahkemesi kazandı. Karadeniz ekibine, Oğulcan için 2016 yılında Kayseri Erciyes'e ödediği 1.2 milyon Euro bonservis bedelini geri ödeneceği ve Oğulcan'ın da 6 maç ceza alacağı bildirildi.

Galatasaray İtiraz edecek

 

 Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK)'nun aldığı Oğulcan Çağlayan kararı ile ilgili açıklama yaptı. Sarı kırmızılılar, gerekli mercilere itirazda bulunacağını ifade etti.

Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından Oğulcan Çağlayan transferiyle ilgili verdiği kararlar hakkında açıklama yaptı. Sarı kırmızılılar, itiraz için gerekli yerlere başvuracaklarını belirtti.

İşte Galatasaray'ın Oğulcan Çağlayan açıklaması:

Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) 5.12.2020 tarihinde A takımı futbolcumuz Oğulcan Çağlayan ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. aleyhine Rizespor Futbol Yatırımları San. Tic. A.Ş. tarafından açılan davada aşağıdaki kararları vermiştir.

1. Rizespor'un transferde Galatasaray’ın ayartan kulüp olduğunun tespiti talebi reddedilmiştir.

2. Feshin haksız fesih olduğuna hükmedilerek davalıların 1.200.000 Euro tazminat ödemesine ve Oğulcan Çağlayan'a altı resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verilmiştir.

UÇK nihai karar mercii olmayıp Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan hukuk ve teamüllere aykırı haksız, çok yönlü organize ve tartışılacak bu kararların kaldırılması için kamuoyu bilgilendirilerek, hukuka olan güveni tesis için TFF Tahkim Kurulu ve gerekmesi halinde diğer adli kurumlara itirazda bulunacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü haklı davalarında mensupları ve sporcularının sonuna kadar her zaman kesinlikle yanında olacaktır.

 

YORUMLAR 68
  • fatihantep 3 yıl önce Şikayet Et
    şaibe olmayan işiniz de yok maşallah hep bir kanunsuz iş sizde ne hikmetse
    Cevapla
  • xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    gese lilerin yorumlara bakınca yaş ortalaması 10 yaşını geçmez heralde
    Cevapla
  • Rambo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bişey çıkmaz dava düşer gsli oyuncu kazanır davayı. Opsiyonu zorla kabul ettiremez oyuncuya iki tarafında onayı ve rızası gerekli
    Cevapla
  • gs1905 3 yıl önce Şikayet Et
    her pis işin arkasından aynı takımın çıkması ne kadar garip dimi
    Cevapla
  • Adem38 3 yıl önce Şikayet Et
    futbolcuları ayartma üzerine gs nin eline hiçbir kulüp su dökemez.
    Cevapla
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri li adem. Önce bil sonra yaz. Galatasarayın Alper Potuk için Eskişehirle herşeyde anlaşıp işin sadece imzaya kaldığı son anda fenere gittiğini bilmiyorsun. Mehmet Topal ın Beşiktaş formasıyla resim çektirip son anda fenere gittiğini bilmiyorsun. Rıdvan dilmen konusunda Galatasaray Sarıyerle ve Rıdvanla anlaşıyor, Rıdvana transfer için ön ödeme bile yapılıyor veee Rıdvan ne hikmetse son anda fenere imza atıyor. Bunun gibi daha bir sürü örnek var, önce bil sonra yaz. Gençlerbirliğinden Tarık var mesela, o da son anda fenere gitti. Yani neymiş, bu işin piri fenermiş.
    Cevapla
  • 1907 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Alpi 3 yıl önce Şikayet Et
    Emre belözoğlu gs ye mi çalışıyor demek istiyorsun?????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle