Fatih Terim: Gurur duyulan Galatasaray geliyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 yendikleri maçı ardından konuştu.

Fatih Terim: Gurur duyulan Galatasaray geliyor
Fatih Terim: Gurur duyulan Galatasaray geliyor
GİRİŞ 15.12.2020 23:44 GÜNCELLEME 16.12.2020 12:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

 

 

Maçı değerlendiren Fatih Terim, "Türkiye Kupası'na baktığımızda, her turda çok çeşitli sonuçlara rastlıyoruz. Sıkıntılı, sürpriz sonuçlar oluyor. Bugün tur atladığımız için memnunum, Darıca takımını da tebrik ediyorum. İyi mücadele koydular ortaya, başarılar diliyorum. Bazı genç oyuncularımız ve uzun zamandır sıkıntılı olan oyuncularımızdan 11 yaptık. Formayı verdiğimiz oyuncu bırakmamalı ama hakikaten bu sefer hoş görmemiz gereken bir durumdayız. Kimi koronadan 15-20 gündür pek antrenman yapamıyor, kimi sakatlıktan ancak döndü ve uzun zamandır oynamıyor. İstekten, coşkudan memnunum ama herkes de farklı sonuç bekliyor. Bazen sonuç odaklı oynamak önemlidir. Her iyi oyun için en az sonuç kadar önem vermemize rağmen, Türkiye Kupası'nda özellikle sonuç odaklı olmamız lazım. Her verilen şansın her oyuncu için çok önemli bir fırsat olduğunu da unutmamamız lazım." diye konuştu.

"GENÇ OYUNCULARA ŞANS VERİYORUZ"

Genç oyuncular için konuşan Terim, "Genç oyunculara bakışımız çok açık. Yıllardır söylüyorum ve uyguluyorum. Altyapıdan çıkan oyuncuları şans bulan bir takımız, umarım sayıları çoğalır, ben de onlara gönül rahatlığı ile forma veririm. İsterdim ki Bartuğ da oynasın, Galatasaray'da 1-2 dakika forma giysin. Bugün nasip olmadı ama bu formayı giyecek, üzerinden formayı çıkarmayacak. Altyapıya ya da öz kaynaklara nasıl bir duyguyla baktığımız açık, inşallah sayılarını çoğaltacağız." ifadelerini kullandı.

"LİGDE GURUR DUYULAN GALATASARAY"

Karagümrük maçıyla ilgili görüşleri sorulan deneyimli hoca, "Ligde beraberce oynama alışkanlığını yavaş yavaş yakalıyoruz. Beraber oynama alışkanlığını yakalarken keyif de alıyoruz. Bu atmosferi devam ettirmek en önemli düşüncemiz. Mümkünse kayıpsız gitmek. Son zamanlardaki iyi oyunumuz, puan almamız ve takım olma, beraber oynama adına önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Bugün Emin'in oynamasıyla takımda oynamayan oyuncumuz kalmadı. Milli takım arası bizi biraz sarstı ama Allah'a şükür iyi devam ediyoruz. Her oyuncumu hazır tutmak arkadaşlarımla beraber ilk hedefimiz. Belki burada taraftarımız yok ama hepsi kalbimizde. Bizler için kalplerinin attığını biliyoruz. Yavaş yavaş sahada gurur duydukları Galatasaray'ı getiriyoruz." dedi.

BASIN TOPLANTISI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası’na önem verdiklerini vurgulayarak, "İddialı olmak istiyoruz. Önemli bir kupa. Bakış açımız bu. Bunun da bilinmesini isterim" dedi.


Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Genç oyuncularla, uzun zamandır oynamayan hazır olmayan oyuncularımızla bir karma 11 ile sahaya çıktık. Bu maçlar maçı koparmazsanız başınıza sıkıntı gelir. Tarihte böyle maçların sürprizleriyle dolu. Pozisyonları gole çevirip daha edip, rakibin de direncini kırmak gerekirdi. Darıca’yı tebrik ediyorum. İyi kafa tuttular, iyi direndiler. İyi mücadele ettiler. Ben oyuncuya her fırsatı veriyorum. Bugün Emin oynadı. Sezon başından beri oynamayan oyuncu kalmadı. Buradaki önceliğim bütün oyuncularımı hazır tutabilmek. Korona günlerinde bir hafta hangi duruma geldiğimizi gördünüz. 10-11 oyuncu bir andan sakatlıktan ve korna ile beraber milli takım dönüşü maalesef kötü sürpriz yaptılar. Buna rağmen Allah’a şükür iyi gidiyoruz. Hem oyun olarak hem puan olarak. Bütün oyuncularımın hazır olmasını istiyorum. Hepsinden faydalanmak istiyorum. Böyle bir ortamda herkse ihtiyacımız var. Beraber oynama alışkanlığı benim için çok önemli. Hem kazanıyoruz hem de inanıyorum zevk alıyorlar. Biz de zevk alıyoruz. İyi oynamak istiyoruz. Turu geçmek öncelikli bazen oluyor. Bazen sonuç odaklı olmak zorunda kalıyorsunuz. Benim tercihim Galatasaraylıların gurur duyacağı takım yapmak. İnşallah böyle oynamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Bartuğ’a borcumuz olsun"

17 yaşındaki Bartuğ Elmaz’ın son dakikalarda kenara gelip oyuna giremeden maçın bitmesinin sorulması üzerine Terim, "Bartuğ bizim yeteneklerimizden bir tanesi. Kendisinden önemli şeyler bekliyoruz. Zaman zaman böyle bir tatlı sürprizlerimiz olacak Galatasaraylılara. Öz kaynaklarımızı inşallah harekete geçiyoruz. Pandemi döneminde 1 seneye yakın evlerinde kalmaları kolay bir şey değil genç oyuncular için. Bartuğ’a borcumuz olsun. Bazen böyle oluyor. Oraya gelmesi onu düşündüğümüzü bilmesi bile onun için çok önemli. Çalışacak Galatasaray formasını diğer abileri gibi alacak. Biz de onun sayesinde ne kadar çoğalırsak kulübümüzü her anlamda ileriye taşımış olacağız" diye cevap verdi.

"Türkiye Kupası’na çok önem veriyoruz"

Türkiye Kupası’na önemli verdiklerini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Burada mesela 16’ya kalmak. Türkiye Kupası’nda yolumuza devam etmek. Türkiye Kupası’na çok önem veriyoruz. Ondan da iddialı olmak istiyoruz. Önemli bir kupa. Bakış açımız bu. Bunun da bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı.
Fatih Terim son olarak maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu hakkında ise, "Genç bir hakemimiz gördük. Onları da tebrik ediyorum. Az düdük çalan, oynamayan müsaade eden bir anlayışı vardı. İnşallah onlardan da fazla olur. Türk futboluna büyük fayda sağlar"
dedi.

YORUMLAR 8
  • murat91 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu herifin kontratı bitiyorda yeniletmek istiyor gibi bir koku geliyor. Şu zor dönemde yıllık 18milyon ₺ güzel para.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Hoca gençlere forma vereceksinki kendine güven gelecek.Bursaspor’a bak 11yerli altyapı oyuncusu,çocuklar oynaya oynaya kendilerini geliştiriyorlar.Kapitalizme yenilme elin 35liklerini oynatacağına bizim 15likleri oynat.15likleri hafife alma ,Çanakkale’de bu ülkeyi kurtaranlardandır 15liler
    Cevapla
  • Dadaş25 3 yıl önce Şikayet Et
    Çekemeyenler anten taksın:)))
    Cevapla
  • Doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Arka planda çalışmaları tamamladınız.Islem tamam.
    Cevapla
  • BoZkUrTcCc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorumda yaralı feneVbahçeliler sıraya geçmiş yorum yazmak için :) valla önde kendi halinizi bi düzeltin derim by tontiler siziii :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle