Galatasaray'ın Aziz Yıldırım'a açtığı dava Yargıtay'da da reddedildi!

Fenerbahçe eski Başkanı'nın, "Bu ülkeye şikeyi sokan Galatasaray'dır" sözlerini mahkemeye götüren sarı-kırmızılılar, kulüp ve Sportif AŞ olarak 1905'er liralık iki tazminat talebinde bulundu. İlk mahkeme kabul etmedi, istinaf başvurusu reddedildi. Dava Yargıtay'dan da dönünce nihai karar verildi.

Galatasaray'ın Aziz Yıldırım'a açtığı dava Yargıtay'da da reddedildi!
Galatasaray'ın Aziz Yıldırım'a açtığı dava Yargıtay'da da reddedildi!
GİRİŞ 17.10.2020 11:57 GÜNCELLEME 17.10.2020 11:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım arasında 4 yıldan bu yana devam eden tazminat davası sonuçlandı. Yargıtay son noktayı koyarak, istinafın başvurusunun reddini doğru olarak değerlendirdi.


26 Mayıs 2016'da Antalya'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali sonrasında konuşan Yıldırım, "Bu ülkeye şikeyi sokan Galatasaray'dır. 8-0'ı unuttu mu herkes... Arabalar...", "2000 yılında Fethullah Gülen'in dua ederek, Galatasaray'ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Bende böyle bir şey yok", "Onların Sturm Graz maçında son 5 dakikayı izleyin. Şike var mı yok mu?", "Galatasaray hep şike yapıyor. Beni daha fazla konuşturmasınlar, altından kalkamazlar. Hiç kimse kalkamaz", "Önce herkes edepli olacak, adam olacak", "Tek hakkı yenmeyen Beşiktaş ve Galatasaray" sözleri sarı-kırmızılıları kızdırmıştı.

"SALDIRI OLARAK KABUL EDİLEMEZ"

Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Sportif A.Ş. bu açıklamalardan dolayı Aziz Yıldırım'a, 1905'er lira olmak üzere 3 bin 810 liralık manevi tazminat davası talebinde bulundu. İstanbul 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, 21 Şubat 2017'de davanın reddine karar verirken, şu ifadeler yer aldı:

"Davalının yapmış olduğu konuşma bir bütün olarak değerlendirildiğinde maç sırasında aleyhine karşı yapılan ithamlara yönelik cevap ve eleştiri mahiyetinde ve değer yargısı niteliğinde yapılan açıklamalar olduğu, davacıların kişilik haklarına saldırı mahiyetinde kabul edilemeyeceği, eleştiri niteliğinde kabul edilebilecek beyanlar olduğu kanaatine varılmıştır. Tarafların özellikleri ve konumları da dikkate alındığında sert eleştiri sınırları aşılmamıştır."

İSTİNAF BAŞVURUSUNA RET

Bunun üzerine sarı-kırmızılılar bir üst mahkemeye başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi de 27 Aralık 2018'de kararını verdi, Galatasaray ve Galatasaray Sportif AŞ'nin istinaf başvurusunu reddetti.

TEK KAPI ANAYASA MAHKEMESİ

Sarı-kırmızılılar son olarak Yargıtay'a başvurdu. Bunun üzerine Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, temyiz talebini de reddetti ve davanın reddine ilişkin istinaf kararını onadı. Galatasaray'ın çalabileceği son kapının Anayasa Mahkemesi kaldığı ifade edildi.

YORUMLAR 19
  • samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna direndi aziz başkan 3 temmuza. O zaman yapamadıklarını şimdi yaptılar malüm zihniyet takımı ele geçirdi.
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    8-0 lık Ankaragücü maçı şike olarak konuşuluyor da o sezon şampiyonluğa oynayan bjk acaba Ankaragücü'nü kac kac yenmiş. ben söyliyim 7-0, bjk 7-0 yenerken şike yok, gs yenince mi şike var. aziz başkan sen kaç tane son hafta maçında şampiyonluğu bıraktın şike mi yaptın. sturm graz maçı da son 5 dk, iki takım gruptan çıkmayı diğer maca bakarak garantiledi. Ee adamlar kendi aralarında bu durumdayken pas yapınca niye şike olmuş oluyor. rakipler bile ağlamadı, sen kimden yanasın
    Cevapla
  • arif 3 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir, 90 li yıllar gs nın at oynattığı yıllar
    Cevapla
  • Real 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetö dönemine denk gelmese şikeden nasıl aklanacaktın acaba.Yaptıkları ayan beyan ortada.Fenerliler rencide olmasın diye fetöye mal ettiler yaptıklarını.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Avukatlığını yapmayı bırak FETÖ'nün. Biraz haysiyetiniz varsa adama hak verirsiniz.
    Cevapla
  • Arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de şikeden hapis yatan başkan başka söze gerek yok
    Cevapla
  • Ağrılı04 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve senin gibi saflarda buna inanıyor Adam bas bas bağırdı ne şikesi ülke elden gidiyor diye sonucları herkes gördü. Aziz başkan ADAM gibi ADAM dır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle