Galatasaray için Finansal Fair Play tehlikesi kapıda!

Şampiyonlar Ligi'ni kaçıran ve pandemi kayıpları ile gelirleri azalan Galatasaray, UEFA'ya verdiği 10 milyon euro zarar limitini aştı. Galatasaray için yeniden Finansal Fair Play tehlikesi gündemde.

Galatasaray için Finansal Fair Play tehlikesi kapıda!
Galatasaray için Finansal Fair Play tehlikesi kapıda!
GİRİŞ 10.10.2020 12:05 GÜNCELLEME 10.10.2020 12:09
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

TFF'nin %15 sapma ile birlikte 493.3 milyon TL harcama limiti koyduğu G.Saray, ön libero transferi yapmayarak limitlere uydu.

 

 

Sabah'ın haberine göre; TFF ile sorun yaşamayan sarı-kırmızılılarda FFP tehlikesi baş gösterdi. 2018'de UEFA ile 4 yıllık anlaşma imzalayan Galatasaray'a transferde 'sattığın kadar al' zorunluluğu getirilmişti.

2 yıldır bu kurala uyan Aslan, 2019-20'de azami 10 milyon euro açık vermeyi taahhüt etmişti. Şampiyonlar Ligi geliri ve tribün geliri sayesinde sınırı aşmayan Galatasaray, UEFA ile yapılan anlaşma çerçevesinde zarar etmeden başa baş bütçeye sahip olmak zorunda.

 

 

ZARAR 14 MİLYON EURO'YA ÇIKTI

2 sene sonra Devler Ligi pastasından mahrum kalan ve Koronavirüs sürecinde tribün gelirinden de olan kulübün finansal tablosu incelendiğinde 14 milyon Euro zarar söz konusu.

Tekrardan FFP tehlikesine giren Galatasaray, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birimi'nin yapacağı incelemeye kadar 14 milyon Euro zararı sıfıra indirmenin çaresini arıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 20
  • Celalettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep GS ın durumu konuşuluyor adamlar Finansal Fair playa uymak için transfer yapmıyor.FB ligden çekiliriz dediler nasıl oldu bilmiyorum ortalık güllük gülistanlık oldu sanki
    Cevapla
  • Terim 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim adım Terim, beter olun derim.
    Cevapla
  • hüseyin ölçek 3 yıl önce Şikayet Et
    bu takımı batma sebebi terim alt yapıdan çıkanlar nerde elin gavuruna cebiniz açık batmasa bile batması çok yakın TERİM GİTMESİ LAZIM ?
    Cevapla
  • levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Gs haberinde bile Fener konusuluyor. Turkiyenin en buyuk takimi oldugunun ispati. Fener bir liralik futbolcuyu On Liraya satiyorsa bu bir basaridir. Aglayin..
    Cevapla
  • Cimbom 3 yıl önce Şikayet Et
    Komik espiri :D
    Cevapla
  • Real 3 yıl önce Şikayet Et
    Rakip taraftarlar bile büyük kulübün haberlerini okuyup yorum yazıyor
    Cevapla
  • Celalettin 3 yıl önce Şikayet Et
    GS ilini halleder.Bu haberi çıkaranları Asıl derdi başka.Kendi takımlarını kurtarma peşindeler .
    Cevapla
  • Operasyon şike 3 yıl önce Şikayet Et
    Frankofonilerin maması kesildi. Şimdi zırlama vakti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle