Galatasaray'a Azerbaycan'da sürpriz pankart!

Galatasaray'ın Neftçi ile karşılaşacağı Bakü Olimpiyat Stadı'na dostluk ve kardeşlik mesajlarının olduğu pankartlar asıldı.

Galatasaray'a Azerbaycan'da sürpriz pankart!
Galatasaray'a Azerbaycan'da sürpriz pankart!
GİRİŞ 16.09.2020 10:29 GÜNCELLEME 16.09.2020 10:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Galatasaray Avrupa serüvenine başlıyor. Sarı kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Neftçi'ye konuk olacak.

 

 

Pandemi koşulları nedeniyle UEFA tarafından tek maçlı eliminasyon sistemiyle oynanmasına karar verilen eleme turlarıda, Galatasaray ile Neftçi'yi karşı karşıya getirecek müsabaka, Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Azerbaycan'ın başkentindeki 70 bin kişi kapasiteye sahip olan stadyumun tribünlerinin üzerine bazı pankartlar ve flamalar yerleştirildi. Azeri report internet sitesi, 'Neftçi-Galatasaray maçında tribünler böyle olacak' başlığıyla duyurduğu gelişmeyi, fotoğraflarıyla birlikte servis etti.

 

 

Bakü Olimpiyat Stadı'na Türkiye ve Azerbaycan bayrakları serildi. İki ülkenin bayraklarının yanı sıra, her iki kulübün armalarına da tribünde yer verildi. Yedek kulübelerinin tam karşı tarafında, futbolda genel olarak 'alt maraton' olarak tabir edilen bölgede Mustafa Kemal Atatürk'e de yer verildi.

ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ TRİBÜNDE

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" şeklindeki sözlerinin üzerine yazıldığı pankart da bu bölgede Galatasaray armasının yan bölümünde koltukların üzerine serildi.

İLHAM ALİYEV'İN KARDEŞLİK SÖZLERİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de iki ülkenin dostluğuna yönelik sözlerine tribünlerde yer verildi. Aliyev'in sözlerinin yazıldığı pankartta "Türkiye-Azerbaycan birliği ve kardeşliği ebedidir" ifadeleri yer aldı.

TUR PRİMİ 20 BİN MANAT

Öte yandan Neftçi Bakü Kulübü'nün, turu geçmeleri halinde özel prim belirlediği ortaya çıktı. Cim Bom'u Bakü Olimpiyat Stadı'nda ağırlayacak Azeri ekibi, futbolcularını maddi teşvik ile motive etmeye girişti. Azeri basınına göre, Galatasaray'ı mağlup etmeleri halinde futbolcu başına 20 bin manat (yaklaşık 10 bin euro) ödeme yapılacak.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • İsa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş candır helal olsun sizlere
    Cevapla
  • heyhat 3 yıl önce Şikayet Et
    20 bin manat 10 bin euro ediyorsa 1 euro orda 2 manat vay arkadas bizde 9 lira
    Cevapla
  • Vatandaş54 3 yıl önce Şikayet Et
    2.5 trilyon m³ yazan kardeşim onun yanında birde 50 milyon ton yıllık petrol üretimi de var... Hâliyle ekonomi dertleri yok.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak kardeşim adamların nüfusu bizim nüfusun 10'da birimiz yok, 2,5 trilyon metreküp doğalgaz rezervi var bize Avrupaya satıyor, biz 330 milyar metreküp bulduk Azerbaycan'ın 8'de biri ama nüfus kalabalık olunca bize ancak 7 yıl yetiyor
    Cevapla