Galatasaray'da 5 isim topun ağzında!

Yeni yabancı kuralı sonrası kadro yapılanmasında radikal kararlar almaya hazırlanan Galatasaray'da 5 futbolcu ile yolların ayrılması gündeme geldi.

Galatasaray'da 5 isim topun ağzında!
Galatasaray'da 5 isim topun ağzında!
GİRİŞ 21.07.2020 11:52 GÜNCELLEME 21.07.2020 11:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Süper Lig'de sezonun ikinci yarısında aldığı üst üste başarısız sonuçlarla şampiyonluğa havlu attı.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Göztepe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada mali sorunlara dikkat çekmişti. Deneyimli teknik adam yaptığı açıklamasında "Maddi, manevi bir sürü konumuz var. İstikbal günümüz değil, önümüzdeki yılların sıkıntısı var. Bunları aşmamız lazım. Çok sert, ısrarla üzerinde durmamız gereken sorunları iyi planlamamız lazım. Geçen sene böyle gitmez dedim ama kimse 'Bu adam niye böyle diyor?' diye sormadı. Bu çok aşikardı. Bu ekonomik durumda, hele pandemiden sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılmak küçük bir pansuman yapabilir ama asıl yarayı nasıl kapatabiliriz bunları düşünmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

5 İSİMLE YOLLARIN AYRILMASI PLANLANIYOR!

TFF'nin düzenlediği yeni yabancı kuralı sebebiyle kadroda büyük bir değişim yaşamaya hazırlanan Galatasaray, 5 yabancı futbolcu ile yolları ayırıp büyük bir maaş yükünden kurtulmayı amaçlıyor.

Ajansspor'un haberine göre, sözleşmesi sona erecek Mariano'nun yanı sıra maliyeti yüksek olan 5 oyuncuyla da yolları ayırıp toplam 22 milyon 200 bin euro'luk, (yaklaşık 172 milyon lira) bulan maaş yükümlülüğünden kurtulmak istiyor.

Sözleşmesinin son senesine giren ve 3 milyon 350 bin Euro sabit ücreti bulunan Belhanda'nın yanı sıra kontratına göre gelecek 2 sezonda 7 milyon 700 bin Euro Galatasaray'ın ödeme zorunluluğu bulunan Feghouli'nin satılması hedefleniyor.

Öte yandan geçen sene alınan ve 2 sene için 5 milyonluk maaş yükü olan Babel ile yine kiralıktan dönecek Diagne'yle de değerlerini bulup yolların ayrılması planlanıyor.

Senegalli golcünün Galatasaray ile daha 3 yıl daha anlaşması bulunurken maaş yükümlülüğü 7 milyon 150 bin Euro. Gelecek iki sezon takımda kalırsa en az 10 milyon Euro ödenecek Falcao'nun durumu henüz netleşmedi. Kolombiyalı futbolcunun ancak Amerikan Ligi'nden teklif gelirse Galatasaray'da ayrılacağı bildirildi.(Takvim)

YORUMLAR 6
  • akıllı adam 3 yıl önce Şikayet Et
    galatasaylı yöneticiler de hızır abi gibi düşünmeye başladı. maliyeti yüksekleri gönder, sonra eller yukarı
    Cevapla
  • orhan070707 3 yıl önce Şikayet Et
    hüseyin cimşir ile fatih terim arasındaki fark... tabiki bütçe farkıdır... terim efendi eğer yapabiliyorsa eskişehirsporu super lige çıkarsın ve şampiyon yapsın da görelim imPARAtorluğunu... ama ahmet suat özyazıcı bunu başarmıştı. trabzon o modeli bıraktı bunlara uydu şimdi bunlar gibi sürünüyor.
    Cevapla
  • VOLKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence asıl topun ağzında fatih terim olmalı
    Cevapla
  • salih tugra 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkulu rüyaniz Fatih Terim. Sonsuz kredisi var bizde.
    Cevapla
  • sdc 3 yıl önce Şikayet Et
    Feguli kalmalı maaşında indirim yapın kalsın
    Cevapla
  • Abuzer 3 yıl önce Şikayet Et
    O Kadar büyük paralara imza atılırken aklınız neredeydi? Türk futbolunu mahfettiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle