Galatasaray'da 450 milyonluk kayıp!

Pandemi sonrası gişe hasılatı ve ürün satışı durmuştu. Şimdi sponsor bulunamıyor, eldekiler de bırakıyor. Devler Ligi sayesinde gelen 70 milyon Euro da uçup gitti.

Galatasaray'da 450 milyonluk kayıp!
Galatasaray'da 450 milyonluk kayıp!
GİRİŞ 10.07.2020 11:31 GÜNCELLEME 10.07.2020 11:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmayan Galatasaray, sportif başarısızlığın faturasını ağır ödeyecek.

Son iki sezonda Şampiyonlar Ligi sayesinde toplam 70 milyon Euro gelir elde eden sarı-kırmızılı kulüpte buna rağmen 270 ve 242 milyon liralık zarar söz konusuydu.

31 Mart 2020 itibarıyla net borcu 1 milyar 656 milyon TL olarak açıklanan Galatasaray'da bu rakamın 2 milyar TL'yi geçmesi bekleniyor. Çünkü sarıkırmızılı kulübün finans ekibinin yeni sezon için öngördüğü zarar tam 450 milyon TL!

PANDEMİ KULÜBÜN KASASINI BOŞALTTI

Sezon boyunca ortalama 40 bin taraftarı ağırlayan Türk Telekom Stadı için bilet satışı-gişe hasılatı duran Galatasaray'da pandemi sürecinden GS Store da olumsuz etkilendi. Forma-ürün satışları dibe vurdu.

Göğüs reklamı veren Terra Pizza anlaşmayı yenilemeyi düşünmüyor ve yeni sponsorlar bulunamıyor. Kur farkı zararı ile birlikte 35 milyon Euro olarak hesaplanan nakit akış kaybı ve mahrum kalınacak Şampiyonlar Ligi geliri ile Galatasaray'ın zararı 450 milyon TL'yi bulacak.(Sabah)

 

 

YORUMLAR 11
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ben olsam 4 büyüklere ve ağır borca batık kulüplere 10-15 sene transfer yasağı koyarım. özkaynaklardan idare etsinler genç oyuncu yetiştirsinler... borçları temizlesinler...
    Cevapla
  • İbo 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz memursunuz sanırım...
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık para veriyorlar bir de maç başı para veriyorlar. Ee o zaman senin eline ne kalacak.
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir futbolcu nasıl olur da bir yılda milyon Euro lar kazanır anlamıyorum. Siz darphane misiniz? Futbolcu bu kadar para kazanacak ne iş yapıyor ha, zannedersin ki dünyanın en mühim işi.
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    pandemi olmasa da yine aynı idi bunlar, Galatasaray lıyım ama beter olsunlar. Yönetim anlayışında Zerre kadar düzelme olmaz mı? Hep aynı kafa ile mi yönetilir bir kulüp. Ne işe yarıyor sizin futbol okullarınız ha. Futbolcu çıkaramıyorsa ne işe yarıyor. çok önce de yine mali kriz vardı ve yardım toplamışlardı. yazık çok yazık. Güya ülkenin en büyük kulübü, durumu içler acısı.
    Cevapla
  • langirtbol 3 yıl önce Şikayet Et
    Hic bir sey olmaz. Devlet kuluplerin milyon dolarlik vergilerini siler borclari kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle