Galatasaray'ın kabusu koronavirüs!

Süper Lig'in ikinci yarısındaki performansıyla şampiyonluk adaylarından olan sarı-kırmızılı ekip koronavirüs nedeniyle verilen arada adeta dağıldı.

Galatasaray'ın kabusu koronavirüs!
Galatasaray'ın kabusu koronavirüs!
GİRİŞ 29.06.2020 14:47 GÜNCELLEME 29.06.2020 14:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına iyi başlayan ve şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelen Galatasaray'a, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen 3 aylık ara yaramadı.

 

 

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılı takım, bu sezona üst üste üçüncü şampiyonluk hedefiyle başladı.

Yaz transfer döneminde Radamel Falcao, Mario Lemina, Florin Andone, Steven Nzonzi, Ryan Babel, Jean Michael Seri gibi önemli oyuncuları transfer ederek giren Galatasaray, sezonun ilk yarısını sakatlıklar nedeniyle istediği gibi geçiremedi.

 

 

Devre arasına lider Demir Grup Sivasspor'un 10 puan gerisinde giren sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda ise farklı bir grafik çizdi. İlk yarının son maçı ile ikinci yarının ilk 7 karşılaşmasını kazanan Galatasaray, 24. haftada liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 3'e kadar indirdi.

Daha sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını tedirginliğinin Türkiye'de de görülmeye başlanmasıyla beraber Galatasaray üzerinde kara bulutlar da dolaşmaya başladı.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in 25. haftasında 8 Mart Pazar günü deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile berabere kalırken, bu karşılaşmadan 2 gün sonra Türkiye'deki ilk koronavirüs vakası görüldü.

Salgın nedeniyle 26. haftada sahasındaki Beşiktaş derbisine seyircisinden yoksun çıkan Galatasaray, bu müsabakadan da beraberlikle ayrıldı. Derbiden birkaç gün sonra ise salgın nedeniyle Türkiye'deki spor organizasyonları ertelendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlarsınız virüsyen önce de 2 beraberlikle bitirmişti.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakemlerde bu arada iyi çalışmış
    Cevapla