Mustafa Cengiz'den Fenerbahçe'ye çok sert Mert Hakan tepkisi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Sivasspor ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Mert Hakan Yandaş ile Fenerbahçe'nin anlaştığı iddialarına sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 22.06.2020 23:48 GÜNCELLEME 23.06.2020 00:27
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonuna gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Cengiz, ilk olarak kendi sağlık durumu ile ilgili konuşarak, “Murphy kanunlarından biri der ki, hiçbir terslik tek başına gelmez. Bana da 3 tane terslik geldi fakat azim, irade ve doktorlarımın müthiş gayretiyle bu ses düzeyine ulaştım. İlk ameliyatın üstünden 1.5 ay oldu. İki tümör vardı. Doktorlar o kadar başarılıydı ki, bana söylemeden 3. tümörü de almışlar. Komadan çıktım, ayıldım, bankayla ilgili soru sordum. Bunu marifet olsun diye söylemiyorum. 2. ameliyattan uyandım, bizim yöneticilere telefon ettim. İçinde bulunduğumuz süreç asla 1 saniye bile durmamamızı gerektiriyor” şeklinde konuştu.

"Rakip takım kalecisi 16 - 18 saniye topu tutmuş"

Başkan Cengiz, Gaziantep FK mücadelesinin hakemi Alper Ulusoy’a tepki göstererek, “Yapılan 1.5 aylık işlemlerin virgülüne kadar haberim var. Taraftar endişe etmesin. Baş yok, meydan ıssız zannetmesinler. Her şeyden haberim var. Aynı maçta rakip takım kalecisi 16-18 saniye topu tutmuş. Sevgili Alper Ulusoy onu niye çalmadın? Son saniye neden bir şey oluşturdun? Ben hakemi asla küçümsemiyorum. Antep'in attığı 2. gol, Ankaragücü maçının karbon kopyası. Orada iptal edildi, burada verildi” açıklamasını yaptı.

"Bazı takımlar Galatasaray hangi oyuncuya giderse ona gidiyor”

Mustafa Cengiz, Galatasaray’ın radarına aldığı futbolculara yönelen kulüplerin olduğunun altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

"Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camiası. Bugün %40'ı aşmış bir taraftar kitlemiz var ve bu kitle giderek büyüyor. Tabii ki rakipler bunun önünü kesmek durumunda, onları da anlayışla karşılıyorum. Bazı takımlar scout ekibi oluşturmuyor, Galatasaray hangi oyuncuya giderse ona gidiyor. Biz, bizi istemeyeni istemeyiz. Ama uyduruk nedenlerle, ama parasal nedenlerle. Biz bu kültürle yetiştik. Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camiasıdır. Hakem, özür dilemesini bilmeli. Gerektiğinde aynadan utanmalı. Utanır, kendiliğinden ayrılır. Onur, karakter ve duruş bence bunu gerektirir ama ben bir şey diyemem. Rakibin talip olduğu bir futbolcuya, bir başka takımın talip olması, ki 2 yıldır bunu yaşıyorum. Hatıralarımı söyleyeceğim ama söyleyemiyorum, söylersem sokağa çıkamazlar. Rakibin dengesini bozmak için bizce yanlış yollara başvuruluyor."

"Başarılı olmadığıma inandığımda giderim"

Başkan Mustafa Cengiz, istifa etmeyeceğini aktararak, "Sabahtan başlayan dua zincirlerini ben duyumsadım, hissettim. Kendim, kendim olmaktan çıktım, son nefesime kadar onlar için çalışmam gerektiğine yürekten inandım. Bunu laf için söylemiyorum. Benim için en kolay şey istifa ama ben bunu yapamam. O kadar gelen var ki bana. Benim hiçbir gizli ajandam yok. Başarılı olmadığıma inandığımda giderim" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray sonsuza dek mücadeleyi sürdürecektir”

Sarı-kırmızılı takımın sonsuza dek mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Başkan Cengiz, "Galatasaray'ın hakkı yendi denmeyecek mi? Bu dendiği anda Türk futbolu, bu lig zora girer. Ben bu zorluğu istemiyorum. Antep müthiş mücadele verdi. Tebrik ediyorum. Biz direnemedik. Sağlık olsun. Galatasaray'ın kültüründe pes etmek yoktur. Yok şampiyonluk gitti, yok biz bittik, öldük... Yok böyle bir şey. Arka planda müthiş bir mücadele veriliyor. Galatasaray sonsuza dek mücadeleyi sürdürecektir. Nasıl şu an dünyanın 4-5 takımından biriyse, bir gün dünyanın tepesine çıkacağız. Ben görürüm ya da göremem ama bir gün bunun olacağına yürekten inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 71
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İlaçlarını içmiş mi bu?
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha sayın mustafa cengiz bu konuştuklarına sen inanıyonmusun her zaman aynı algı taktiği sen geçen yıl rize maçını alanya maçını anlat bize ha bu sene ne fener ne beşiktaşla çekişiyorsunuz bu sene ts olduğu için biraz az kollanıyorsunuz .
    Cevapla
  • fırat 3 yıl önce Şikayet Et
    söylemezsen adam değilsin. geçen sene başakşehirden gasp ettiğiniz şampiyonluğun hikayesini de anlat ondan sonra sen çıkma sokağa
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    (Galatasaray, Türkiye'nin en büyük camiası.!!!! )..Kaç üyesi var Galatasaray Kulübünün ? Galatasaraylılar üye olabiliyor mu ? Tesislerinden vatandaşlar istifade edebiliyor mu ? Yoksa belli bir azınlığın yönetici olabildiği ,taraftarlarının kulübe para sağlayan bir meta olarak görüldüğü seçkinci yapımı ?
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kültürüdür bu Galatasaray kültürü ? Türk Kültürü mü ? Müslüman kültürü mü ? Yok'' sa De Salve'nin açtığı okulda Fransız Hocalarının verdiği eğitim sayesinde her yıl kutladıkları ''Frankofon Kültürü mü ''..Biz göğsümüzü gere gere kültürümüzün TÜRK ve MÜSLÜMAN kültürü olduğunu söyleriz.
    Cevapla
  • mirac ardak 3 yıl önce Şikayet Et
    galatasaray
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle