G.Saray Uğurcan Çakır'ı beğenmemiş!

Trabzonspor'un parlayan ismi Uğurcan Çakır'ı keşfeden antrenör Nizamettin Arslan, yıldız kalecinin hikayesini anlattı.

G.Saray Uğurcan Çakır'ı beğenmemiş!
G.Saray Uğurcan Çakır'ı beğenmemiş!
GİRİŞ 05.02.2020 19:45 GÜNCELLEME 05.02.2020 19:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

beIN SPORTS'a konuşan Nizamettin Arslan, Uğurcan'ın nasıl Galatasaray'ın kapısından döndüğünü aktardı. 

 

 

İşte antrenör Nizamettin Arslan'ın gözünden Uğurcan Çakır:

"Kaleciliğe niyeti yoktu. Halı sahada seyrettim, büyüklerle oynuyordu. Anatomisi çok iyiydi, kalecilik için. Babasını çağırdım. 'Kaleye geçmek istemiyor, orta sahada oynamak istiyor' dedi. Çekmeköy'de orta saha, libero oynuyordu. 'Sen onu getir, ben onu kaleci yaparım' dedim. En az 1-1,5 sene çalıştık, nasıl yatacağı kalkacağıyla ilgili. Sonra CD'ler verdim kalecilikle ilgili. 'Beni neden kalecilik için seçtin' diye sordu. 'Ellerin uzun, neredeyse dizlerine değiyor. Ellerin büyük, belin ince, ayak bileklerin ince, bunlar senin için avantaj. Belinin ince olması reflekslerin için iyi. Bir de ortada oynamışsın, çok tekniksin' dedim. Bir kalecide daha ne olur? Velinimet... 'Seni kaleci yapacağım' dedim. İki sene çalıştırdım, babasını çağırdım. 'Bu çocuk artık beni aştı. Profesyonel kulüplere götür ama İstanbul kulüplerine götürme. Onların geleceği yok, oyuncuların hakkını vermiyorlar. Anadolu kulüplerine ver' dedim."

 

 

"GALATASARAY 'BOYU KISA' DİYE ALMAMIŞ"

"Sonra Kartal'a denemeye gitmişler, beğenilmiş ve çağrılmış. 'Vermem, Beylerbeyi'ne de vermem' dedim. Sonra duydum, Galatasaray'a gitmişler. 'Boyu küçük' demişler. Ümraniye'de de 'ondan kaleci olmaz' demişler. Babası 'Trabzon'a götüreceğim' dedi. 'Tamam' dedim. Lisansını verdik, gönderdik. Süreç orada başladı. Top oynamaya başladı. 2016'da bana telefon etti. 'Hocam senin sayende kaleci oldum, Trabzonspor benimle 5 yıllık sözleşme yaptı' dedi. Ben bunu yetiştirdim deyip, zırt pırt telefon eden biri değilim. Önemli olan o iyi yerlere gitsin, benim gururum o. Babası çalıştığı için en büyük desteği annesi verdi ona. Annesi her maça gelirdi onu izlemek için buraya. Tek temennim Avrupa'ya gidip dünyaya kendini kabul ettirmesi."

YORUMLAR 11
  • trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz abartılar oyuncularımızı bitiriyor neden yapıyorsak şunu
    Cevapla
  • terim 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi abartılma sonra da yok olma vakti onur kıvrak gibi. Elinden kaçırdığı pozisyonda hakem kurtarmasa belki de eleştiri odağı olacaktı
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen git başka alanlarla ilgilen futboldan anlamıyorsun çünkü adam dünya çapında kaleci
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    koyu fenerli olarak diyorum, Ugurcan müthis kaleci ve Premier League de rahat oynar. Bence Avrupa Sampiyonasinda kalede olmali.
    Cevapla
  • Efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    GS ille her yetenegi tutturmasi gerekir gibi bir kural yok. Kaldiki GSnin kalecisi hic de fena degil su an, oyle degilmi? Cakir da basarili bir kaleci. Ille bir yerlere vurmak mi lazim? Birakin bu polemik yaratmayi.
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    trabzonspor gs'nin altyapısı zaten.bedava oyuncu yetiştirip veriyor.bununda dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı
    Cevapla
  • zuhahah 4 yıl önce Şikayet Et
    kimi yetiştirip verdi ? hiç kimseyi..
    Cevapla
  • Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    lotodan para cikinca ortaya cikan akrabalar olayini animsadim.. Ugurcani bi ben tanimiyormusum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle