Rizespor - G.Saray maçında kural hatası iddiası!

Galatasaray'ın Rizespor maçında kazandığı ilk penaltıda, topun oyuna girmediği için kural hatası yapıldığı ileri sürüldü. Çaykur Rizespor Kulübü, maçın tekrarlanması için TFF'ye başvurma kararı aldı.

Rizespor - G.Saray maçında kural hatası iddiası!
Rizespor - G.Saray maçında kural hatası iddiası!
GİRİŞ 12.05.2019 13:41 GÜNCELLEME 12.05.2019 17:35
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Galatasaray lehine verilen ilk penaltıda, 'kural hatası' olabileceği ileri sürüldü.

Sarı kırmızılılar korner kullanırken, topun oyuna girmediği anda Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede düştü. Pozisyonu VAR'da inceleyen Serkan Çınar penaltıya hükmetti.

Bazı hakem hocaları, hakem Serkan Çınar'ın penaltı vererek kural hatası yaptığını savunup, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir; teknik kararlar (penaltı, direkt ya da endirekt vuruş) verilemez. Rizespor 'kural hatası var' diye TFF'ye başvurursa, MHK bunu değerlendirir" ifadesini kullandılar.

AHMET ÇAKAR: "MAÇ TEKRAR EDİLMELİ"

Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, sosyal medyadan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Rizespor-Galatasaray maçı kural hatası nedeniyle tekrar edilmelidir.VAR'a bakılıp, top korner atışında oyuna girmemesine rağmen penaltı verilmesi hem kasıt unsurunu hem de açık bir FIFA kural hatasını içermektedir. Federasyon maçı tekrar ettirmelidir."

KURAL NE DiYOR?

IFAB KURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.

ÇAYKUR RİZESPOR'DAN RESMİ AÇIKLAMA
MAÇIN TEKRARI İÇİN BAŞVURU YAPACAKLAR


Galatasaraylı Diagne'nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğunu belirten Rizespor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Hasan Yavuz Bakır, maçın tekrar oynanması için TFF'ye başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Radyospor'a konuşan Rizespor Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Hasan Yavuz Bakır şöyle konuştu;

"MAÇI TEKRAR OYNAMAK İSTİYORUZ"

"Bütün Türkiye, son 5 haftada Rizespor'un güzel oyundan ziyade hakemleri konuştu. Türk futbolunda yıllardır aynı şeyler konuşuluyor. Dün Rizespor, Galatasaray'a mağlup olabilirdi. Dün akşam çok farklı şeyler oldu. Maçın sonunda da bir sinir harbi meydana geldi. Futbolumuzun kalkınması için adalet lazım. Dünkü yaşanan olaylar Türk futbolu için kara bir günün özetidir. Bizi Süper Lig'de kimin şampiyon olacağı ilgilendirmiyor. Bizim hayalimiz küme düşme korkusu yaşadığımız sezonda ligi 5. sırada tamamlamaktı. Bu hayalimizi son 5 haftada hakem hatalarıyla ne yazık ki yıktılar

Bir hafta boyunca Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının teşviki konuşuldu. İnsanları satın almak bu kadar ucuz mu? İnsanların gururu yok mu? İnsanlara iftira atmak bu kadar kolay mı? Bu iftiraları atanlar dünkü futbolcumuzdan sonra ne konuşacak? Serkan Çınar'ı hakemlikten men etmenin kime faydası var? Biz her hafta bir hakemin düdük asmasını istemiyoruz. Biz sistemin doğru işlemesi gerektiğini savunuyoruz. Türk futbolunda sistem doğru işlemeli Diagne'nin kullandığı ilk penaltıda kural hatası olduğu spor kamuoyunda iddia edildi. Bu konuyla ilgili avukatlarımız gerekli incelemeleri başlattı. TFF'ye maçın tekrar oynaması için başvuruda bulunacağız"

 

 

YORUMLAR 96
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    şikenin başı federasyon kim ne derse desin. Hangi takımın şampiyon olacağı masa başında kararlaştırılıyor..
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro oynandı, bitti, şampiyon edilecek takım belliydi, utanmadan sevinç gösterisi yapacaklar, sokaklar karışacak, kaos bizi bekliyor, hangi vicdan kabul eder bu durumu, yetkililer seyirci...
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben pek maç izlemem lakin bu maça biraz baktım ve gördüğüm rezalet karşısında şaştım kaldım.Galatasaray'ı kazandırana kadar maç uzatıldı.Bi dahada maç izlemem.
    Cevapla
  • Maher 4 yıl önce Şikayet Et
    Tekrarlansın, ötesi varmı? Diğer 17 kulup seçme bir kadro çıkarsın hatta yine vız gelir. İnşallah şampiyon Galatasaray.
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah tekrarlanirda GS düşmanları rahat eder. Başakşehir maçı öncesi hakemlere büyük baskı oyunu.
    Cevapla
  • ygt 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri hakemlere baskımı dedi !!! o iş sizin tekelinizde başkası nasıl yapsın. Böyle yorumlar yapıpta insanları üstünüze güldürmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle