Terim isyan etmişti! Kural kitabı ne diyor?

Başta Fatih Terim olmak üzere tüm G.Saraylılar yanlış taç kararının VAR tarafından düzeltilmemesine isyan etti. Ancak kural kitabına göre gol öncesi sadece akış halindeki atak inceleniyor.

Terim isyan etmişti! Kural kitabı ne diyor?
Terim isyan etmişti! Kural kitabı ne diyor?
GİRİŞ 03.11.2018 10:05 GÜNCELLEME 03.11.2018 10:05
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

2-2 sona eren mücadele sonrası en çok tartışılan konu, Jailson'un attığı gol öncesi hakemin verdiği yanlış taç kararı oldu.

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

Belhanda ile Valbuena arasında yaşanan ikili mücadelede top son olarak Fransız futbolcunun bacağına çarparak dışarı çıkmış ancak hakem Fırat Aydınus tacı Fenerbahçe'ye vermişti.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fırat Aydınus'a ve VAR hakemlerine yüklenmişti ancak kural kitabına göre Fenerbahçe'nin golünde hiçbir sıkıntı yok.

JAİLSON'UN GOLÜ TAÇTAN İTİBAREN İNCELENİYOR

İşte kitapçıkta yazanlar:

VAR protokolüne göre, gol öncesi sadece akış halindeki atak inceleniyor. Yani Jailson’un golü, taç atışından itibaren incelenebiliyor, öncesine bakılmıyor. Taç kararı doğru mu, değil mi VAR buna karışmıyor. Yanlış taç kararı hakem hatası olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin golü kurallara göre nizami.

YORUMLAR 108
  • alican 5 yıl önce Şikayet Et
    galatarasaray,lehinede bu gibi hatalar olmuştur,ve olacakta.hakemler avuta korner,taçı hatalı verdikleri,sonucunda gol olduğu çok görülmüştür.bu defada galatasaraya olmuştur,ses çıkarmamak lazım.hep kendi lehine olmaz hatalar.
    Cevapla
  • cantekin 5 yıl önce Şikayet Et
    fatih terimin ne kadar futbolun içinde olduğunu ve bilgisinin ne olduğunu iyi görün arkadaşlar
    Cevapla
  • mst 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer gol öncesi hata aranırsa maç başına kadar gidilebilir.
    Cevapla
  • altınadam 5 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır futbol takip ederim.Fırat beyin yönettiği tüm maçlar GS aleyhine sonuçlarla doludur. Var da görevli olduğunda da aynı hata vardı. aydınıus GS ya karşı ÖNYARGILIDIR.
    Cevapla
  • Süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    Amma da konuşuldu arkadaş. Taç kararı yanlış olsa bile doğrudan gole etkisi olan bir hata kesinlikle değildir. Taç atışından sonra gsli futbolcuların gözü önünde o kadar top oynandı döndü geldi gol oldu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle