Terim sert konuştu! 'Bu işten sıkıldım...'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yabancı sınırının değişmesinin gündemde olması ile ilgili konuştu ve bu konunun konuşulmasının doğru olmadığını belirtti.

Terim sert konuştu! 'Bu işten sıkıldım...'
Terim sert konuştu! 'Bu işten sıkıldım...'
GİRİŞ 08.09.2018 00:13 GÜNCELLEME 08.09.2018 00:13
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sistemin Türk oyuncuyu teşvik ettiğini kaydeden Fatih Terim, "Yabancı sınırı işinden sıkıldım, hakikaten sıkıldım. Bu işin çıkmasında, uygulanmasında ben varım. Emeği geçenlerden biriyim. Çok da enteresan, beraber çalıştığımız yönetici arkadaşlarla o gün çok nettik. Bugün ne oldu da buna dönüldü? Bu kural 14 yabancı kuralı değil, bu kural 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız, 14 yabancı almak zorunda değilsiniz. İsterseniz hiç yabancı almazsınız. Kadro sınırı olmasını istemiştik o dönemde, 28 yapmıştık. Kaleci için bir tanesi Türk olmalı diye kaleciyi de koruyan bir kural getirmiştik. Türk oynattıkça, bir fon aracılığıyla maddi yardım diye işe başladık ama sonradan Kulüpler Birliği ve TFF'nin görüşmelerinde, 3 safhada bunların hepsi kesildi" ifadelerini kullandı.

"BU İŞTEN SIKILDIM ARTIK"

 

 

Mevcut sistemin Türk futbolu için faydalı olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam, "Avrupa Kupaları'nda takımlarımızın rakipleriyle başa çıkması için, onların 20 yabancısı vardı deniyordu, haksız rekabeti ortaya koyan bir durum vardı, buna da yardımcı oldum. O gün ne yaptıysam, bugün aynı yerdeyim. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu. Türk oyuncuların Avrupa'yı seçeceğini düşünmüştük, bugün Avrupa'da oynayan Türk oyuncu sayısı daha fazla. Türk Milli Takımı'nın sorumlusu bendim, yabancı serbest olmalı, dünyada yasak kalmadı dedim. Riski alıyor musun dediler, aldım. Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bazı şeyler olmasaydı, Dünya Kupası'na gider miydik? Ben giderdik diyorum, siz isterseniz yok deyin. Kulüplerimizin başarısında payı olmadı mı? Olmuştur herhalde. Ben 4 yabancı ile Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca olarak ne diyebilirim? Sıkıldım ben. Al geri, olmadı, yasaklayalım. Başka şeylere bakmalıyız. Esas uğraşmamız gereken konu, mali tablolar neden böyle oluyor? 6222 işliyor mu? Altyapıda tesisleşmeye bakalım. Kulüplerimiz burada herhalde son sözü söyleyecek olanlar. Başkan müsaade ederse, bu konuda Galatasaray'ı ben de temsil etmek isterim başkan ile beraber." dedi.

YORUMLAR 34
  • Amasyali Bordomavi 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkeye yabanci futbolcuyu sen bela ettin ve gs tabiki sanki ne olduysa
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına takımlar sahaya 11 yabancıyla çıkıyor.super ligin hepsi yabancılar ligi olmuş.bir takım ikinci ligdeyken yarısyarısı yabancı super lige çıkınca bakıyorsun Türk kalmamış.aksam milli takımdaki hangi oyuncu kendi takımında ilk 11 de oynuyordu söyleyin.yaziktir günahtır.galatasaray 4 yabancıyla uefa yi almadı mı.bukadar yabancıyla hangi takımımız başarılı oldu milli takım hangi turnuvaya gitti.en fazla 7 yabancı sahada olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam 72 yil once aldigi kupayla yaptigi ego guardiola da yok. Milli Takim,i rezil ettin.Uefa sonars Igecen 20 yilin basarisizlik hala Mourinho takiliyor arkadas. Nasil bir ego. Irrite oluyorum konustugunda
    Cevapla
  • Fenerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Burada yorum yapan arkadaşların büyük çoğunluğu Fatih Terim düşmanlığı yapıyor. Sizin Fatih Terimin teknik direktörlüğünü eleştirmeye cürmünüz yetmez anca klavye delikanlılığı başka da bir iş yapamazsınız zaten. Bu adam 7 sene GS de görev yapıp 6 kez şampiyon etmiş boş yapmayın burda.
    Cevapla
  • güneş 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkede senden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle