Galatasaray Adası'na cami teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Suada'ya cami yapılması önerisinde bulundu.

Galatasaray Adası'na cami teklifi!
Galatasaray Adası'na cami teklifi!
GİRİŞ 12.06.2017 18:38 GÜNCELLEME 12.06.2017 19:27
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkımı ile gündeme gelen Suada'ya cami yapılması önerisinde bulundu

Haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Hüseyin Avni Sipahi'nin önerisi başkanlık makamına havale edildi. “Gelin bütün dünyanın gözü olan İstanbul'umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim" diyerek Malezya'daki Kristal Cami ile Sudi Arabistan'daki Yüzen Cami'yi örnek gösteren Sipahi şunları söyledi:



“Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca'ya simge haline gelecek bir cami inşa edilmektedir. Ancak boğazın ortasında, Kız Kulesi'nden başka bir simge yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz'a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Gelin önce Boğaz'ın ortasında bulunan Suada'ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim". Üç parselden oluşan adanın iki parselinin Maliye Hazinesi'ne, birisinin ise özel mülkiyete ait olduğunu söyleyen Sipahi, arazinin Büyükşehir'e devredilerek plan değişikliği yapılması, caminin mimarisi için ise uluslararası yarışma açılması önerilerinde bulundu.

YORUMLAR 25
  • KaraKarga 6 yıl önce Şikayet Et
    Cami olmaz ! Bakin , oraya New York taki özgürlük kulesi gibi Istanbul un yeni simgesi olacak bir turist mignatisi olacak bir kule yapilmali.
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    tamam yapalım. karada olan bir camiye her zaman girip namaz kılınabilecekken, peki adanın ortasındaki camiye nasıl namaz kılmaya gidilecek? cemaatla kıyıda bekle tekne seni alsın gelsin. cemaatla namazdan cık toplu olarak ana karaya dön. o cami sadece orada bir süs olarak kalır.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakin ben kesinlikle camiye karsi degilim ama herseyi tadinda tuzunda birakmak lazim heryer cami olmak zorunda degil camlica cami taksime cami ama artik abartmayin her yere cami yapmak dogru olmaz yeterince cami var istanbulda
    Cevapla
  • rizeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır.” (Tevbe 18)
    Cevapla
  • Orhan Resmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakın böyle teklifler sunarak insanları camilere karşı kışkırtıyorsunuz. Zaten İslam'a her fırsatta saldırmak için fırsat kollayan zavallılar (Allah onları ıslah etsin) diğer insanların da aklını çelerek kandırıyorlar. Buna müsade etmemeliyiz. Önce her vakit camileri dolduralım sonra yetmiyorsa başka yerlere yapılır zaten. Denizin ortasına hangi vakit kim gider Allah aşkına söyleyin.
    Cevapla
  • Akıl 6 yıl önce Şikayet Et
    İyice ..kunu çıkarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle