Riekerink'ten şaşırtan derbi tahmini!

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink, TRT Radyo Haber'de yayınlanan Açık Tribün adlı programa katıldı.

Riekerink'ten şaşırtan derbi tahmini!
Riekerink'ten şaşırtan derbi tahmini!
GİRİŞ 20.04.2017 19:29 GÜNCELLEME 20.04.2017 19:31

Galatasaray'dan ayrıldığı dönemde Fenerbahçe'nin üzerinde olduklarını ve lider Beşiktaş'a da daha yakın olduklarını ifade eden Riekerink, "Ben takımdan ayrıldığımda Fenerbahçe'nin üzerindeydik, lider Beşiktaş'a da daha yakındık. Galatasaray'da şu oyuncu oynamalı şeklinde istekler almadım ve yönetim ile de aramız genel olarak iyi seviyedeydi, görevde kaldığım süre içerisinde kendi kararlarımı kendim aldım" dedi.

Sneijder'in kendi sistemi içerisinde kritik bir role sahip olduğunu dile getiren Riekerink, "Sneijder'i 20 yıldır tanıyorum ve aramızda çok iyi bir ilişki var. Benim sistemimde Sneijder'e ihtiyacım vardı ama kendisiyle de hiç taktik konuşmadık. Benim sistemime uyuyordu, Tudor'un sistemine uymayabilir, bu duruma saygı duymak lazım." şeklinde konuştu.

Galatasaray'daki transferler hakkında da konuşan Hollandalı teknik adam, "Luis Cavanda transferini ben istedim, ilk döneminde sakatlık geçirdi ve forma şansı bulamadı. Cavanda'yı scout olarak iyi bulduk, Belçika Milli Takımı'nda oynuyor ve bizim için iyi bir transferdi. Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues'i de Galatasaray'ın geleceğini düşünerek transfer ettik" ifadelerini kullandı.

IGOR TUDOR'UN GETİRİLMESİ HAKKINDA...

Galatasaray'da Igor Tudor'un göreve getirilmesi hakkında konuşan Jan Olde Riekerink "Galatasaray'da iki kupa kazandım. Oyuncularla diyaloglarım çok iyiydi. Altyapı için geldim ama A Takım'ın başına geçtim. Yönetime bu fırsat için teşekkür ederim. Futbolda her zaman başarı olmuyor. Galatasaray başarıları hedefleyen bir kulüp. Kötü maçlarımız da oldu. Yönetim, başarı için yeni bir hoca kararı verdi, bunu doğal karşılıyorum" dedi.

"SNEIJDER, KİRAMI ÖDEMEDİ, GALATASARAY'DA KALACAK"

"Wesley Sneijder sezon sonu ayrılacak mı?" sorusuna cevap veren Hollandalı teknik adam, Öncelikle Türk medyasında çıkan 'Sneijder, Riekerink kirasını ödedi' haberleri yalandır. Bu haberler beni bazen üzüyor. Umarım böyle şeyler bir daha olmaz. Sneijder'in bir yıl daha kontratı var. Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncesi yok. Burada kalmayı önemli buluyor. Sneijder de eşi de mutlu burada. Futbol dünyasında ne olacağı belli olmaz ama Galatasaray'da şu an kalmayı düşünüyor" açıklamasını yaptı.

"SABRİ VE SELÇUK HAKKINDA KONUŞMAM"

Sabri Sarıoğlu ile Selçuk İnan'ın arasının kötü olmasıyla ilgili konuşması istenen Hollandalı çalıştırıcı "Sabri ile Selçuk için konuşmak doğru olmaz. Onlar içeride kalan şeylerdir. Oyuncularla ilgili konuşmak doğru olmayacaktır" dedi.

"G.SARAY - F.BAHÇE DERBİSİ 0-0 BİTER"

"Galatasaray - Fenerbahçe derbisi hangi skorla biter?" sorusunu yanıtlayan Riekerink "Şu anda bir skor söylemek gerekirse, 0-0 berabere bitebilir. Gönlümden geçen ise Galatasaray'ın kazanması" açıklamasını yaptı.