Riekerink: 'Kupayı yine istiyorum...'

Jan Olde Riekerink, bütün motivasyonlarını şampiyonluk olarak belirleyen oyuncularını net bir dille uyardı.

Riekerink: 'Kupayı yine istiyorum...'
Riekerink: 'Kupayı yine istiyorum...'
GİRİŞ 04.02.2017 09:53 GÜNCELLEME 04.02.2017 09:53

Galatasaray'da Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası için motivasyonunu artırdı. Hollandalı teknik adam kupadan ziyade lige odaklanan futbolcularının da dikkatini çekti. 

Tecrübeli çalıştırıcı, oyuncularının sürekli olarak kendi aralarında şampiyonluk konusunda konuşmaları üzerine Medipol Başakşehir ile bugün yapacakları maçı hatırlattı. Riekerink'in yaptığı toplantıda, "Galatasaray'ın kupa geleneği vardır. Son 3 senede de bunu gösterdi. Bu kupayı yine çok istiyorum. Ligi düşünmeniz gayet doğal ama Medipol Başakşehir ile çok önemli bir kupa karşılaşması yapacağız. Sadece bu turu değil ben kupayı almak istiyorum. Bu nedenle ligi bir süre unutup sadece kupa maçına odaklanın" diye konuştuğu belirtildi. 

Ligde aldıkları 2-1'lik yenilgiyi de hatırlatan Jan Olde Riekerink'in konuşmasını şöyle sürdürdüğü öğrenildi: "Rakibimizin sahasında oynayacak olmamız bir dezavantaj gibi görünüyor. Bu maçta kesinlikle tuzağa düşmeyin. Sabırlı oynamak zorunda olduğumuz bir maç. Aksi şekilde bunun bedelini ağır şekilde ödetebilecek bir rakiple oynayacağız. Diğer maçlara göre bu karşılaşmada savunma yönünden daha dikkatli olmalı ve yardımlaşmalıyız."

Öte yandan Riekerink ve teknik ekibin, taktiksel konulara da sık sık değindiği, birçok analizi futbolcularına aktardığı vurgulandı. Başarılı antrenörün, kupada Medipol Başakşehir gibi zor bir rakibi elemenin prestij olarak da önemli olduğuna değindiği bildirildi.

KAYNAK: MİLLİYET