Riekerink'ten transfer ve F.Bahçe açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Kardemir Karabükspor maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 19.01.2017 15:01 GÜNCELLEME 19.01.2017 16:57

Transfer sorularına yanıt veren Riekerink, sakatların son durumu ve Lukas Podolski'nin geleceğine göre transfer yapıp yapmayacaklarına karar vereceklerini açıkladı.

Hollandalı teknik adam, Fenerbahçe - Başakşehir maçıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine "Berabere bitmesi bizim için daha iyi" şeklinde açıklama yaptı.

İşte Jan Olde Riekerink'in sözleri...

"KONYASPOR MAÇINDAKİ GİBİ..."

Geçen hafta da söylemiştim ligin 2. yarısına 2 tane zor deplasmanda başlayacaktık. İlki çok zor bir maçtı ve özveriyle iyi mücadele ederek maçı kazandık. Bu haftaki Karabükspor maçını da aynı özveriyle ve arzuyla oynayıp kazanacağız.

TRANSFER SORULARINA YANIT

Sakat olan arkadaşlarımız var ama takıma dönmeye çok yaklaştılar. Transferde vereceğimiz kararlara onların durumları çok etkili olacaktır. Podolski konusunda çok söylenti var tabii ki onun durumu da transferde vereceğimiz kararı belirleyecek. Bu durumların hepsini değerlendirere bir karar vereceğiz.

"BİZE DE PENALTI ÇALINMIYOR, DEMEK Kİ..."

Hakemlik gerçekten çok çok zor bir görev. Bizim de teknik direktörler olarak sorumluluklarımız var. Hakemlere saygı göstermemiz lazım. Bazen kararlar tepki gösterebiliyoruz ama bunun sınırını bilmemiz lazım. Ama sezon sonunda baktığımızda bu her takıma dengeli olur. Mesela bizim takıma çok penaltı verilmiyorsa bu bizim 18 içerisinde çok fazla pozisyona girmediğimizle alakalıdır. Benim bir teknik direktör olarak böyle bakmam lazım.

FENERBAHÇE - BAŞAKŞEHİR MAÇINDA İSTEDİĞİ SONUÇ

İki rakibimiz Fenerbahçe ile Başakşehir bu hafta maç yapıyorlar. Berabere bitirirlerse iki takım 4 puan kaybetmiş ama biri kazanırsa toplamda 3 puan kaybedilmiş oluyor. Eğer seçme şansım olsaydı maçın berabere bitmesini isterdim.

"BİRHAN'I OYNATIR MIYIM BİLMİYORUM, JOSUE..."

Tolga transferi tabii ki orta sahayı desteklemek için yaptık ve baya katkısı oldu. Onun bir sakatlığı oldu ama dönmeye çok yakın. Yine orta sahamızda genç oyuncumuz Birhan var. İhtiyaç halinde oynatır mıyım bilmiyorum ama takımda Josue de var. Farklı özellikleri olan bir oyuncu. Onu da ihtiyaç halinde orta bölgede oynatabileceğimizi düşünüyorum.

"SİSTEMDEN ÇOK OYNAYANLAR ÖNEMLİ"

Benim her zaman söylediğim bir şey var. Sistemlerden ziyade oyuncular oyunu etkiliyor. Kazandığımız maçlarda genelde 4-3-3 oynadık. Takımıma hep söylediğim sistemde ziyade oynayanlar önemli. Lukas ile oynadığımız 4-3-3 ile Wesley ile 4-3-3 arasında çok fark olabiliyor.

PODOLSKI VE CAROLE AÇIKLAMASI

Lukas bizim için çok önemli bir oyuncu. Sakatlıktan çıktı ve bizimle antrenmanlara çıktı. Ama antrenman ve maç kondisyonu farklı şeyler. Geçen maçta onu 45 dakika oynatmaya karar vermiştik. O 45 dakika oynadıktan sonra devam etmek istedi ve 90 dakika oynadı. Bu da onun artık hazır olduğunu gösterir. Ayrıca Carole'un de gerektiği zaman stoperde oynayabileceğini söylemem lazım.

KAYNAK: AA