Riekerink sinirlendi! 'Saldırmayı bırakın...'

Galatasaray teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Bursaspor maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Riekerink sinirlendi! 'Saldırmayı bırakın...'
Riekerink sinirlendi! 'Saldırmayı bırakın...'
GİRİŞ 23.11.2016 15:06 GÜNCELLEME 23.11.2016 15:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Bursaspor maçı öncesinde basın toplantısında takımın son durumu ve gündemde olan konularla ilgili konuştu.

İşte Riekerink'in açıklamalarından satır başları:

"Geçen sezon iyi bir kapanış yapmıştık. Kupa kazanarak. Bu sezona da iy başladık. İlk 7 maçta iyi oynayan iyi yorumlar alan bir takımdık. Son 4 maçta kaybedilmiş 3 maç var. Trabzonspor ve Başakşehir maçlarında iyi oynamıştık galibiyet gelmedi. Adana ve Fenerbahçe maçlarında kötü oynadık. Başarıya olan inancımdan sapma yok. Takımıma güvenim sonsuz. Bursaspor maçını kazanacağımıza inanıyorum. Takımdaki pozisyonum ve geleceğimle ilgili cevabım net. Takım her zaman benden daha önemli. Takım içinde ufak problemler olabilir. Biz bir aileyiz. Her takımda böyle şeyler olabilir. Bunlarla iyi başa çıkıyoruz"

"Rakip sahada daha çok bulunmalıyız"

"Bundan önce oynadığımız maçlarda topu ayağında tutan bir takım var. Ama bu topu nerede tuttuğunuz, pasları nerede yaptığınız önemli. Bizim etkinliğimiz daha çok kendi sahamızda. bunu rakip sahaya taşımalıyız. Rakip sahaya gittiğimiz zaman daha çok oyuncuyla ofansta yer alabiliriz. Rakip sahada daha fazla kalmalıyız. Bunun için sisteme bağlı olmamalısınız. Oyuncuların becerileri de önemli. 10 numaranız daha orta saha oyuncusuysa onu etkin kullanırsınız. Hücuma dönük bir 10 numaranız varsa ona göre oyun kurarsınız"

Sneijder yedek mi başlayacak?

"Fenerbahçe maçında oynamayan 6 oyuncu daha sayabilirim. Neden Selçuk'a ve Sneijder'e takıldığınızı anlamıyorum. Fenerbahçe'ye karşı takım halinde kötü oynadık. Sadece Sneijder değil takım olarak kötü oynadık. İkinci yarıda daha iyiydik ama daha fazla şans bulmamız lazımdı. İsimlere odaklanmamamız gerekiyor."

"Sabri, Sneijder ve Selçuk'la ilgili hikayeleriniz yalan!"

"Bana yapılan yorumları, hocalığıma yapılan yorumları kabul edebilirim ama oyuncularıma yapılan yalan yorumları kabul edemem. Sneijder, Selçuk ve Sabri için yapılan hikayeleri kabul etmiyorum. Sabri soyunma odasında hiçbir takım arkadaşını hedef almadı. Sneijder için 'takımı kuruyor' deniliyor. Ben Sneijder'i 11 yaşından beri tanıyorum. İşime karışması söz konusu değil. Onunla daha iyi anlaşmam çok normal ama hepsi bu. Onunla konuşup taktik belirlememiz söz konusu olamaz. Benim burada yardımcılarım var, teknik ekibim var ve maçla ilgili kararlar bu şekilde alınıyor.

"Oyuncularıma saldırmayı bırakın"

"Selçuk konusunda kendisi olanları gayet açık anlattı. Kendisine saygım sonsuz. Kendisi çok iyi bir oyuncu. Benim pozisyonuma yorumlarınıza saygım var ama bireyler hakkında yalan haber yaparak oyuncularıma saldırmayın. Ben bunlara karşı duracağım. Sneijder, Sabri ve Selçuk Galatasaray'ın köklü tarihine geçmiş oyuncular. Beni ve tercihlerimi eleştirebilirsiniz ama oyuncularıma saldırmayı bırakın. Ben sonuna kadar onları savunacağım. Lütfen bu saldırıları durdurun. Olayı bireyselleştirmeyin..."

Neden Selçuk'u yedek bıraktı?

"Fenerbahçe maçında Selçuk'u oyuna almamamın nedeni ofansif katkı sebebiyle Cavanda'yı sağ beke koyup Sabri'yi kanata çekmek istedim. Daha fazla ofansif oyuncuya ihtiyacımız vardı. Sabri'den bunu bekledim. Daha önceki maçlardan ziyade önümüzdeki Bursa maçıyla ilgili konuşalım."

Kayıplar sonrası üzerinde baskı hissediyor mu?

"Bana göre en önemli şey kötü geçen Fenerbahçe maçı sonrasında takımı yeniden üst seviyeye taşımak. Yeniden takımın güvenini üst düzeye çıkarmak zorundayım. Bursa maçında oyuncularımın gereken tepkiyi göstereceklerini düşünüyorum. Üzerimdeki baskıdan daha önemli olan şey budur"

Bursaspor maçında derbiye oranla neler değişecek?

"Fenerbahçe deplasmanında üzerimizdeki baskı daha fazlaydı. Bursaspor maçını evimizde oynayacağız. Kontrol bizde olacak. Evimizde hükmettiğimiz maçlara geri dönmek istiyorum. Maçı domine etmek amacındayız. Fenerbahçe maçında takımdaki hırs ve isteği göremedim. Bu maçı bir kaza olarak görüyorum."

"Stresli veya gergin değilim. Sadece..."

"Şu anda stresli değilim. Eğer oyuncularıma dokunursanız bunun adil olmadığını düşünerek onları savunurum. Oyuncularım hakkında doğru olmayan haberlerin yapılmasından nefret ediyorum. Ben Galatasaray hocasıyım. Bundan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Taraftarların sevgisini biliyorum. Bursa maçında yeniden en iyi oyunumuzu gösterip maçı kazanarak onlara bu sevginin karşılığını vermek istiyoruz."

"Olumsuz bir senaryo düşünmüyorum"

"Bana inanan bir oyuncu grubumuz var. Maçı kazanmaya inanan bir grubumuz var. Kulübümüzde ve yöneticilerimizde de bu inancı görüyorum. Bursaspor maçıyla ilgili ters bir senaryo görmüyorum."

Selçuk'un antrenmana çıkmaması

"Derbi sonrası oluşan durumu kontrol altına almak için takım olarak oturup konuşmamız gerekiyordu. Selçuk Pazartesi günü neden aramızda olmadığını açıkladı. Hemen sıcağı sıcağına oturup konuşmak gerekir. Biz de toplantıyı anında yaptık ve sorunu çözdük"

Basını takip etmeye mi başladı?

"Çevremde basını takip eden insanlar var ve onlardan bilgiler alıyorum. Özellikle bireysel haberlerle ilgili bilgiler alıyorum. Oyuncularımla ilgili yazılanları öğrenmek istiyorum. Basını özel olarak takip edip futbol programları izlemiyorum dilden dolayı. Bu haberleri takip eden insanlardan bilgi alıyorum. Bu durum değişmiş değil"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • KARADERELİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin kabahatin yok, senden bir şeyler bekliyende iş yok. Bu kulüp iki şampiyon hocayı gönderdi, idareciler egolarını tatmin etti.
    Cevapla
  • yunusemre 7 yıl önce Şikayet Et
    her maç öncesi ve sonrası aynı açıklama ,,rakip sahada daha fazla olmalıyız ereni topla daha çok buluşturmalıyız,,maça çıkınca icraat sıfır..koskoca kulüp 2-3 kişinin oyuncağı olmuş taraftarı umursayan zaten yok,, millet dalgasına bakıyor üzülen kahrolan taraftar
    Cevapla