Taçsız Kral Metin Oktay 80 yaşında

Galatasaray'ın efsanevi futbolcularından Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay 80 yaşına girdi. Twitter'da Metin Oktay Trend Topic listesinde.

Taçsız Kral Metin Oktay 80 yaşında
Taçsız Kral Metin Oktay 80 yaşında
GİRİŞ 02.02.2016 10:08 GÜNCELLEME 02.02.2016 12:33

Taraflı tarafsız en çok sevilen futbolcularından biri olan Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından olan Metin Oktay 2 Şubat 1936'da dünyaya geldi. Türkiye'de tartışmasız en iyi futbolcularından olan Metin Oktay, attığı gollerle ve sade yaşam tarzıyla oldukça dikkat çekti. 13 Eylül 1991 yılında Boğaziçi Köprüsü Metin Oktay'ın ölümüne sebep olacaktı.

GALATASARAY'IN TAÇSIZ KRALI METİN OKTAY KİMDİR?

Metin Oktay'ın tarihi 2 Şubat'la başlar 13 Eylül'le sona erer. Galatasaray'ın gönlünde ise bir ömürden daha fazlasıdır Metin Oktay. 2 Şubat 1936'da Metin Oktay İzmir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına İzmir'de başlayan Metin Oktay, babasının isteği doğrultusunda Mithatpaşa Erkek Sanat Enstitüsü Mobilya Bölümü'ne geçti. Kendini bildiğinden beri hep "futbol" içinde olduğunu söyleyen Metin Oktay, ilk başlarda babasına direkt açılamadı. Babası Hasan Oktay oğlunun sağlam ve daimi olan bir işte çalışmasını istiyordu. 

TAÇSIZ KRAL SAHAYA İNİYOR

Metin Oktay futbol dünyasına ilk Damlacıkspor'a girerek başladı. Kendisini hızlı bir şekilde gösteren Metin Oktay 1954 yılında İzmir Spor'a transfer oldu. İzmir Spor'da bir sezonda 18 maça çıktı ve toplam 17 gol attı. Bu inanılmaz başarı büyük takımlarının gözünden kaçmadı. Ve Galatasaray Metin Oktay'ı transfer etti.

1955 yılından 1961 yılına kadar Galatasaray'da top koşturan Metin Oktay Galatasaray'da rekorlar kırdı. 144 maçta 171 gol atarak oldukça dikkat çekti. 1961 yılında Palermo takımına transfer olan Metin Oktay sadece 12 maç oynadı ve toplam 3 gol attı. 

METİN OKTAY'IN GALATASARAY SEVDASI

Tekrardan Galatasaray'a dönen efsanevi futbolcu (1962) Galatasaray'da 7 yıl top koşturdu. 180 maçta 172 gol atarak Galatasaray taraftarlarının gönlünü kazandı.

Metin Oktay Galatasaray'da oynadığı zamanlarda 6 kez gol kralı olarak inanılmaz bir başarı elde etti. 

Metin Oktay için Galatasaray başkaydı. Metin Oktay küçüklüğünden beri Galatasaray'a olan sevdasından bahseder. Galatasaray eğer İzmir'de maçı varsa, okuldan kaçar ve Galatasaray'ın maçlarını izlemeye giderdi. Galatasaray'ı köklü bir inanç olarak gören Metin Oktay, inandığı takımda yani Galatasaray'da oynamak istediğini her fırsatta belli ettirirdi. 

METİN OKTAY'I METİN OKTAY EDEN O TARİHİ SÖZLER

Kaleci tek ayağını kaldırdığı an, nasıl olursa olsun vuruşumu yapardım. Gol anı o andır. Galatasaray!...

O daha vefalı! (Kendisine "Ya Galatasaray, ya ben" diye rest çeken nişanlısına)

Sen benimle değil, ben seninle resim çektirmek istiyorum. Bugün maçın kahramanı sensin. (Göztepe'nin G.Saray'ı 1-0 yendiği bir maç sonrasında, kendisine maç boyu nefes aldırmayan 18 yaşındaki oyuncusunun kendisiyle resim çektirmek istemesi üzerine)