Güray Vural transferde ilk tercihini açıkladı

Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Akhisar Belediye'nin milli yıldızı Güray Vural'dan Galatasaray'a mesaj var:

Güray Vural transferde ilk tercihini açıkladı
Güray Vural transferde ilk tercihini açıkladı
GİRİŞ 13.11.2015 09:24 GÜNCELLEME 13.11.2015 09:24

Akhisar’ın yıldızı Güray Vural’ın performansı her geçen gün biraz daha göz kamaştırıyor. Geçen yaz adı Galatasaray başta olmak üzere Bursaspor, Kasımpaşa ve Sivas’la anıldı. Bu sezon sonunda ise sözleşmesi sona eriyor.

Özel açıklamalarda bulunan 27 yaşındaki futbolcu hedeflerini büyük bir samimiyet ve açık yüreklilikle paylaşıyor.

İşte Güray Vural’ın sözleri: 
 
Hamza hocayla beraberdik
 
“Denizlispor’da Hamza hocayla beraberdik. Benim ayağımın kırık olduğu dönemde gelmişti ama hiç oynadığımı görmedi. Sadece tanışıklığımız vardı. Sonrasında Akhisar’a istedi. Bana şans verdi, oynattı. Sadece benim için değil, birçok oyuncuda hakkı büyüktür. Onun için isim önemli değil, futbol yapısı ve karaktere değer verir. Bence doğru da yapıyor. Çok da başarılı. Bilal’i aldıktan sonra çok eleştirildi. Ancak sonradan herkes aslında ne kadar doğru bir tercih yaptığını gördü.” 
 
‘Devre arası da olur’
 
“Şu anda onunla bu konuda bir görüşmemiz yok ama inşallah ilerleyen zamanda olur. Hamza hoca Anadolu takımlarından çalıştığı, kendi bildiği oyuncuları oynatmayı seven biri. Devre arasında, sezon sonunda ne zaman olursa olsun. Kendi bildiğim hoca olduğu için ilk tercihim kesinlikle Hamza hoca olur.” 
 
‘Sol bekte sıkıntı var’
 
“Benim asıl mevkiim sol bek. Galatasaray’ın da bu mevkisinde bir boşluk var. Olcan oynuyor şu an orada ama sürekli götürebilecek mi tartışılır. Şu an takımımda sağ kanatta oynuyorum, ancak Galatasaray’a gidersem şansımın sol bekte yüksek olduğunu düşünüyorum. Ön tarafta belki yüksek değil ama sol bekte başarılı olacağıma inanıyorum. Orada bir açıklık hissediyorum. Hırslı bir oyuncuyumdur. Sabırlıyım, beklerim, şans geldiğinde de onu geri çevirmem. Oraları hedeflediğim için kendime bu konuda güveniyorum.”
 
‘Fuat hocayla görüşüyoruz’
 
“Normalde hep açık oynuyordum. Hamza hocayla sol bek oynamaya başladım ve kendimi en iyi hissettiğim mevkii bu oldu. Hamza hoca oyuncu tercih ederken birkaç mevkiide oynayabilen oyuncuları seçiyor. Benim de 3 mevkiide oynamam artı. Yardımcısı Fuat hocayla görüşüyoruz sık sık. Performansım hakkında da konuşuyoruz. Bana 10 sene önce, ‘Ne zaman büyük takıma gitmek istersin’ diye sorsalar, şimdiki yaşımı söylerdim herkese. Futbolu bırakma noktasına geldim ve şimdi büyük takım için her anlamda hazır hissediyorum kendimi.” 
 
‘Akhisar’la konuşmadık’
 
“Yazın teklifler aldık. Ancak sözleşmem olduğu için görüşmeler tıkandı. Bu sezon daha iyi olmak için devam ediyorum. İyi bir sezon geçirirsem bonservisimin de elimde olması ayrı bir avantaj. Şu an kulübüm Akhisar’ın da sözleşme uzatma konusunda bir talebi olmadı. Yeni bir anlaşma yok yani. Neler olacağını zaman gösterecek. Herkesin hedefi 4 büyüklerde oynayabilmektir. Ben de inşallah başaracağım.”
 
‘Bilal ağzımın içine pas atardı’
 
“Bilal abi çok önemli bir oyuncu, büyük bir karakter. Galatasaray’a gitmesi bizim için büyük bir gurur. Ben daha çok savunma arkasına koşan bir oyuncu olduğum için onun paslarını çok arıyorum. Gitmesine sevindik ama kalsaydı da çok daha iyi olurduk. Ağzımın içine pas atardı.”
 
“Fenerbahçe kötü oynuyor”
 
“Play-Station’da oynadığım oyunculara karşı oynamak heyecan verici. Gomez, Van Persie hepsi kaliteli. Ancak beni en çok heyecanlandıran Nani. Lizbon’da da iyi bir sezon geçirdi. Nasıl geldi anlamadım. Belki şu an pek faydalı olamadı ama o gerçekten büyük bir oyuncu. Fenerbahçe malesef kötü futbol oynuyor. Pereira’nın istediği sistem oturmadı hâlâ. Belki yıldızları daha iyi yönetecek bir hoca olsa farklı olabilirdi.” 
 
Bir geri dönüş hikayesi
 
'Futbolu bırakmıştım'
 
3 sene Süper Amatör’de Selimiye’de oynadım. 3. yılımda babam, ‘Bu sene bir şey oldu oldu, olmazsa bırak artık’ dedi. O sezon sonunda Denizlispor’a transfer oldum. Bu kez de ayağım kırıldı...”
 
“Benim babam asker. İki abim de asker. Ailem bana baba mesleğini yap diye baskı kurdu. Aslında abim benden de yetenekliydi ama ona izin vermedikleri için içlerinde ukte kaldı, bana daha töleranslı davrandılar. Eskişehir altyapısında başlamıştım. Babam İstanbul’a gelince, biz de dönmek zorunda kaldık. Aslında orada kalabilirdim ama annem izin vermedi. Sonra 3 sene İstanbul Süper Amatör’de Selimiye’de oynadım. 3. yılımda babam, “Bu sene bir şey oldu oldu, olmazsa bırak artık” demeye başlamıştı. O sezon sonunda Denizlispor’a transfer oldum. Sakatlık süreci ise kabustu. 7 Mart 2010’du... Manisaspor’la önemli bir maçımız vardı. 7. dakikasında ayağım kırıldı.” 
 
‘3 ameliyat oldum’
 
Normalde kırık 5 ayda iyileşir. Ama benimkinde sinir problemi çıktı. Ardından tendon sorunları vardı. Parmaklarım tutmamaya başladı. Kırık ameliyatı yapılırken vidanın biri yanlış takılmış. Daha sonra İstanbul’a geldim Abdurrahman Evin ve eski milli takım doktoru Cengiz Dinç hocalar bana yardımcı oldular. Aile gibiydik. 7-8 ay geçti, hâlâ bir düzelme olmayınca sonra bi doktor daha bulduk. Tahir Öğüt diye bir bilek uzmanı. O tendon düzeltme ameliyatı yaptı. 1.5 yılı buldu iyileşme süreci. 3 operasyon geçirdim. Artık futbolu bırakacağımı sanmıştım.” 

KAYNAK: FANATİK