Gökhan Zan'dan Hamzaoğlu'na eleştiri

Galatasaray'ın eski oyuncusu Gökhan Zan, Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili yorum yaptı.

Gökhan Zan'dan Hamzaoğlu'na eleştiri
Gökhan Zan'dan Hamzaoğlu'na eleştiri
GİRİŞ 26.10.2015 10:07 GÜNCELLEME 26.10.2015 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maç nasıl başladı?
-Hamza hoca daha ofansif düşünebilecek, korkmadan çıkıp topunu oynayacak bir kadro sürdü rakibin önüne. ancak bu kadro, Fenerbahçe’nin agresif , istekli ve yüksek konsantrasyonlu başlaması yüzünden tedirgin oldu. Rakip 2-3 pozisyon, bulup dönen topları da toplayınca, peşinden gelen gol moralleri düşürdü.

Neler yanlış, neler doğruydu?
-Galatasaray 20 dakika ayağa pasla, oyunun temposunu düşürüp, oyalanmaya çalıştı. Bence ilk yarı sahada olmayan, ürkek bir Galatasaray vardı.
 
Fenerbahçe neyi doğru yaptı?
-Oyuna hakim başladı. Gökhan ve Caner hücuma hep destek verdi. Geriden oyun kurarken, beklerin hücuma çıkıp, iki stoperin açılması Fener’in ekmeğine yağ sürdü. Zaten iki bekin çıkışlarıyla hücumlar daha etkili oldu. Hele gol de bulunca iyice rahatladılar. Bu yarıda 4 şutla sinyali de vermişlerdi.
 
Galatasaray’ın top kayıpları nasıl yorumlanır?
-Muslera, Chedojou, Selçuk ve Bilal topla oyalanmaya çalıştılar. Ama sahalarından çıkamadılar. Çünkü Fenerbahçe’nin baskısı onlara sürekli hata yaptırdı. Bu yüzden hücumda da sıfır etki göründü. Özetle ilk yarıda oyunu domine eden hep Fenerbahçe oldu.
 
İkinci yarı nasıl başladı?
-Fenerbahçe yine etkili bir giriş yaptı. 20 dakikalık bölümde Markoviç’le çok net pozisyon da buldu. İkinci gol gelseydi, oyunun şekli değişecekti. İlk yarı ürkek oynayan Galatasaray son yarım saatte daha etkili olmaya çalıştı, rakibinin üstüne gitti.
 
Roller niye değişti?
-Galatasaray duran toplarla ve şutlarıyla Fenerbahçe’yi sarstı. Belki çok pozisyon bulamadı, ama hep rakibinin üstüne gitti. Topa daha fazla sahip oldu. arzusu geri geldi. Bu kez ürkme sırası Fenerbahçe’deydi.
 
Galatasaray’ın teknik eksikliği neydi?
-Galatasaray oyuna son 30 dakikadaki gibi girmeliydi. Böyle oynasaydı galip gelirdi. Benim hocaya eleştirim şu; madem ofansif bir kadroyla maça giriyorsun, niye Burak’la başlamadın? Halbuki sabırlı oynayacağız dedin, ama sabır da yoktu. Üretken hiç değildi. Fener’in üzerine gideceksen, Burak kulübede oturmaz. Zaten o oyuna girince, Fenerbahçe defansı topla çıkamadı, oyun kuramadı. Galatasaray, iyi oynadığı bölüme 1 gol sığdırdı. Fenerbahçe ise 70 dakikaya 1 gol… Galatasaray etkisini 90 dakikaya yaysa, Kadıköy serisini bitirmiş olacaktı.

KAYNAK: AMK
YORUMLAR 1
  • MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Para almak için başka takımlara gitmeyerek yatarak para kazanan ve galatasaraya hiç birşey vermeyerek dünyanın parası alan bir adam o ne oldu sözleşe yenilenmedi onun için sallıyor
    Cevapla