Aslan, Arena'da Benfica'ya kükredi

G.Saray, Devler Ligi’nde ağırladığı grubun namağlup ekibi Benfica'yı devirdi ve 10 maçlık galibiyet hasretine de son verdi.

Aslan, Arena'da Benfica'ya kükredi
Aslan, Arena'da Benfica'ya kükredi
GİRİŞ 22.10.2015 00:36 GÜNCELLEME 22.10.2015 00:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk etti. Galatasaray, 2. dakikada 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada rakibini 2-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Bu sonucun ardından Galatasaray gruptaki puanını 4'e çıkarırken, Benfica 6 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı takım aynı zamanda gruptaki ilk galibiyetini de aldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri penaltıdan Selçuk İnan ve Lukas Podolski atarken, Benfica'nın tek golü Gaitan'dan geldi.

BURAK YILMAZ YEDEKTE, DENAYER TRİBÜNDE

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Portekiz ekibi Benfica'yı ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, daha önce duyurduğu 11'i sahaya sürdü. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlığı sonrası Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında oyuna giren ve penaltıdan bir de gol bulan Burak Yılmaz, yedekler arasında yer aldı. Öte yandan, ligdeki Medipol Başakşehir müsabakasında sağ dizinden sakatlık geçiren Jason Denayer ise takımla antrenmanlara 2 gün önce başlamasına karşın, bu müsabakanın kadrosuna alınmadı. 

...MAÇIN DAKİKA DAKİKA ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

TÜRK TELEKOM ARENA'DA ŞOK EDEN GOL!

Karşılaşmanın henüz başında Benfica, Galatasaray sahasının sağ kanadından bir serbest atış kazandı. Benfica, serbest vuruşu henüz Galatasaray savunması yerini almadan hızlı bir şekilde kullandı. Benfica'nın yıldız ismi Gaitan ceza sahasında topla buluştuktan sonra şık bir hareketli Aurelien Chedjou'yu geçti ve Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı kesme vuruş ile topu ağlara gönderdi. Benfica henüz 2. dakikada Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

Galatasaray, golün şokunu üzerinden attıktan sonra topu kontrol edip, rakip alanda daha fazla yer almaya başladı. 9. dakikada Bilal, Sneijder ile girdiği verkaç sonrası topla buluştu. Bilal sol kanada topu taşımak isterken rakibinin sert müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Kazanılan serbest atış için Sneijder topu başına geçti. Hollandalı yaklaşık 30 metreden kaleye düşündü ancak Sneijder'in şutunu kaleci Julio Cesar kontrol altına almayı başardı.

VE BASKI GOLÜ GETİRDİ! PENALTIDAN...

15. dakikada Galatasaray sol kanattan bri korner kazandı. Wesley Sneijder'in açtığı güzel ortaya Hakan Balta şık bir kafa vuruşu yaptı. Hakan Balta'nın kafa vuruşunu son anda kaleci Julio Cesar kornere çelmeyi başardı. Baskısını attıran Galatasaray'da Yasin sol kanattan kaleyi düşündü ancak Yasin'in şutunu savunma çıkardı. Bilal ceza sahası dışında dönen topu kontrolü altına aldı ve kaleye göndermek istedi. Bilal'in şutunu ceza sahası içerisinde Almeida eliyle kesti ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıda topu başına Selçuk İnan geçti. 19. dakikada Selçuk İnan kazanılan penaltı atışını gole çevirdi ve skoru 1-1'e getirmeyi başardı. 

LUKAS PODOLSKI ARENA'YI SALLADI

Galatasaray oyuan dengeyi getirdikten sonra çok daha iyi oynamaya, çok daha fazla topla oynamaya başladı. 33. dakikada sarı-kırmızılı takım kendi sahasında oyun kurarken, Aurelien Chedjou, topu uzun bir pasla savunma arkasına koşu yapan Lukas Podolski'ye gönderdi. Lukas Podolski, ceza sahasının içerisine girdikten sonra sol ayağının dışıyla çok şık bir şut çıkardı ve top Julio Cesar'ın bacaklarının arasında ağlarla buluştu. Galatasaray, 2. dakikada 1-0 geriye düştüğü karşılaşmanın 33. dakikasında 2-1 üstün durumu geçmeyi başardı. 

...MAÇIN DAKİKA DAKİKA ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Galatasaray, 2-1 öne geçtikten sonra oyunun kontrolü biraz daha Benfica'ya geçti ancak Galatasaray bu dakikalarda oldukça dikkatliydi. Galatasaray, Benfica'nın net bir pozisyona girmesine izin vermezken, ilk 45 dakikanın da son düdüğü geldi. Galatasaray ilk yarıyı 2-1 önde kapamayı başardı.

SNEIJDER'E DİREK, UMUT'A CEASAR ENGEL OLDU!

Mücadelenin ikinci yarısında sahaya Galatasaray da Benfica da ilk yarıdaki 11'lerle çıktılar. İkinci yarının ilk tehlikeli atağını Benfica geliştirdi. Sol kanattan gelişen Benfica atağında top ceza sahası yayına yakın noktadaki Andreas Samaris'e geldi. Samaris bekletmeden şutunu gönderdi ancak Muslera topu kontrol etmeyi başardı.

49. dakikada Wesley Sneijder kaleye yaklaşık 30 metreden sert bir şut gönderdi. Sneijder'in şutu Benfica'dan bir oyuncuya çarparak kaleye yöneldi anca top yan direğe çarparak oyun alınına geri döndü. Daha sonra Benfica savunması topu uzalaştırdı. Galatasaray 51. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Sneijder'in kullandığı kornerde kafalardan seken top arka direkteki Umut Bulut'a gitti. Umut ayağıyla dokunarak topu kaleye gönderdi ancak son anda Julio Cesar topu çelmeyi başardı.

HAMZAOĞLU İLK MÜDAHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 59. dakikada oyundaki ilk değişikliğini gerçekleştirdi. 59. dakikada Yasin Öztekin kenara gelirken, oyuna Olcan Adın girdi. Bu dakikalarda, Benfica daha fazla topla oynayan taraf olurken, Galatasaray da skoru korumak için oyunu daha fazla kendi sahasında kabul etmeye başladı.

...MAÇIN DAKİKA DAKİKA ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

66. dakikada Galatasaray ikinci yarıdaki en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Sneijder'in ceza alanı dışı sol çaprazından yükselttiği topa Lukas Podolski bekletmeden çok sert bir şut çıkardı. Podolski'nin sert şutu direğin çok az farklı yanından auta gitti. Benfica'da teknik direktör Rui Vitoria da oyuncu değişikliğine gitti. 67. dakikada Eliseu çıkarken, oyuna daha fazla hücumda oynamayı seven Pizzi girdi.

SON DAKİKALAR NEFESLERİ KESTİ...

Galatasaray'da uzun süren sakatlığının ardından ligdeki Gençlerbirliği maçının son dakikalarında görev alan, Benfica maçına da yedek kulübesinde başlayan Burak Yılmaz, 78. dakikada oyuna girdi. Hamza Hamzaoğlu Burak'ı oyuna sürerken, ikinci yarıda temposu düşen Umut Bulut'u kenara kaldı. Son 10 dakikada Benfica, Galatasaray'ın geriye çekilmesiyle baskısını daha da arttırdı. Özellikle son 5 dakikada oyun Galatasaray yarı sahasında geçti ancak sarı-kırmızılı takım savunmada hata yapmadı. 90 dakika sonunda Galatasaray, Benfica önünde sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. 

GALATASARAY: 2 - BENFİCA: 1

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 90 4 Rodriguez), Selçuk İnan, Sneijder, Podolski, Yasin Öztekin (Dk. 59 Olcan Adın), Umut Bulut (Dk. 78 Burak Yılmaz)

Benfica: Julio Cesar, Silvio (Dk. 82 Mitroglou), Luisao, Jardel, Eliseu (Dk. 66 Pizzi), Andre Almeida, Samaris, Gaitan, Goncalo Guedes (Dk. 75 Andrade), Jonas, Jimenez

Goller: Dk. 2 Gaitan (Benfica), Dk. 19 Selçuk İnan (Penaltıdan), Dk. 33 Podolski (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 18 Andre Almeida, Dk. 73 Samaris, Dk. 78 Andrade, Dk. 87 Luisao (Benfica), Dk. 42 Bilal Kısa, Dk. 63 Selçuk İnan, Dk. 70 Hakan Kadir Balta, Dk. 90 5 Burak Yılmaz (Galatasaray)

YORUMLAR 18
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Maçları alan trt değil, telekom, şampiyonlar liginden ve uefa maçlarından en az birini açık kanalda yayınlamak mecburiyetinde olduğu için onu trt üzerinden yayınlıyorlar. Bu yüzden Trt Şampiyonlar ligiyle ilgili olarak tıpkı Star'da olduğu gibi sadece salı günkü maçları verecek. Reklamını yaparken salı günkü maçlar diye kayıt geçtiler ama, bir yandan da bütün maçlar Trt'de diyerek yanlış anlamaya imkan verecek bir politika izlemekten de geri durmadılar. Sonuç olarak Galatasaray'ın maçları salı günüyse Trt'de, değilse Tivibu'da.
    Cevapla
  • Hasan Kayseri 8 yıl önce Şikayet Et
    Maçtan önce Galatasaray'a küfür eden şu kanı bozuk ne oldu merak ettim bak :) Gören Var mı?
    Cevapla
  • trtci 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yaa trt aldi mac haklarini sonra muteahhit gibi ivir zivir bir kanala taşöre etti. Trt muduru istifaaaa
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    adamlar o kadar koşturuyo sizde bedava izlicem diyorsunuz herşeyin bedeli var
    Cevapla
  • cimbomlu 29 8 yıl önce Şikayet Et
    Yunan Kostas Mitroglou simdi nabiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle