Galatasaray F.Bahçe maçına çıkmayacak

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal kameralar karşısına geçerek Fenerbahçe maçına çıkmayacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 17.06.2014 18:17 GÜNCELLEME 17.06.2014 19:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın GS TV'de tarihi açıklamalar yaptı. 

Aysal, Galatasaray Kulübü olarak, Beko Basketbol Ligi final serisinde Fenerbahçe Ülker ile yapacakları 7'nci maça çıkmama kararı aldıklarını duyurdu.

İŞTE AYSAL'IN AÇIKLAMALARI

"Türkiye’de basketbolu yönetmekle görevli, ancak ipleri başkalarının elinde olan bir federasyonun bugün aldığı kararı tanımıyoruz.

Basketbol takımımızın hocası Ergin Ataman’ın dün akşam açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir.

Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir.

Bu maçın mutlaka şaibesiz bir hakem kadrosuyla ve seyircisiz oynatılması gerekirdi.

Hukukun hakim olduğu ülkelerde, spor dünyasının içinde olmaması gereken “şike hükümlüsü” bir şahsın, kurulları ve hakemleri baskı altına alabildiği bir düzende, sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez.

Play-off boyunca verdiği kasıtlı kararlarla niyetini ortaya koyan ve şike sürecinde tapelerde adı geçen hakemin, bu hayati maça atanması bile, federasyonun iplerinin kimlerin elinde olduğunu göstermektedir.

Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, Galatasaray Erkek Basketbol takımı Perşembe günkü maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır.

Türkiye’ye basketbolu getiren kulübümüzün, Basketbol Erkek ve Bayan takımlarının önümüzdeki dönemde lig yarışından çekilmesi hususu da, en yakın zamanda ilgili kurullarımızda değerlendirilecektir.

Galatasaray Spor Kulübü, elindeki belgeler ve bilgiler ışığında, uluslararası federasyonlar ve uluslararası hukuk kurullarında hak arayışını da sonuna kadar sürdürecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 17
  • ertan t 9 yıl önce Şikayet Et
    DEMEK Kİİİİ FENER ŞAMPİYON....... iyi okuyun Fenerbahçe---- ŞAMPİYOOOOOOON....
    Cevapla
  • umutsuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey karaosmanoglu sen den de ayni seyi bekliyoruz!. Namus meselesi yapip baskan secildin sayin haciosmanoglu , senden de ayni cesareti bekliyor sporseverler ,canli yayin da agzindan duydum mahkeme kararini verdi, yargitay onadi sana da sözünü yerine getirmek düser.
    Cevapla
  • ahmet guven 9 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe'ye yazık ... bir galatasaraylı olarak fenerbahçelilere yazık diyorum bu gözünü hırs bürümüş yöneticilerinin takımlarına verdiği zararın bedelini çok ağır ödeyecekler ama şuan takımlarına yapılan kötülükleri anlamaları için belki bir 10-20 sene geçmesi lazım
    Cevapla
  • özgür karaduman 9 yıl önce Şikayet Et
    Aysal bu işi öğrenmeye başladı. Aynı duruşun Türkiye Futbol Federasyonuna da göstermesini bekliyoruz. Nihayet kulübe sahip çıkmaya başladı bu yönetim. Aynen devam, kimle dans ettiklerini iyi bilsinler.
    Cevapla
  • isim siz 9 yıl önce Şikayet Et
    En sonunda.... Bizim BAŞGAN Uluslararası arenada hukuk arayacakmış... Arasan ne olacak? Adam hem ulustan hem uluslar arasından hüküm aldı yinede birşey değişmedi... Hükümsavar mı gidiyordur nedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle