UEFA'dan 2 hakeme men cezası

UEFA, Polonyalı hakemler Bartosz Frankowski ve Tomasz Musial'ı Haziran 2025'e kadar maçlardan men etti. İki hakemin UEFA'nın temel davranış kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırıldığı belirtildi.

UEFA'dan 2 hakeme men cezası
UEFA'dan 2 hakeme men cezası
GİRİŞ 26.10.2024 13:59 GÜNCELLEME 26.10.2024 13:59

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonun 3. eleme turundaki Rangers-Dinamo Kiev maçı için VAR'a atanan ancak karşılaşma öncesinde görevlerinden alınan hakemler Bartosz Frankowski ve Tomasz Musial için UEFA kararını açıkladı.

UEFA Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu, iki hakemin Haziran 2025'e kadar maçlardan men edildiğini duyurdu.

Polonya basınında çıkan haberlerde iki hakemin de Ağustos ayındaki karşılaşma öncesinde alkollü bir şekilde yol tabelalarına zarar verdiği belirtilmiş, Frankowski sonrasında olayı doğrulamıştı.

İki Hakem de olayın ardından özür mesajı yayınlarken Musial, "Çok üzgünüm. Yıllardır süren çalışmamın üzerine gölge düşeceğini biliyorum." dedi. Frankowski ise mesajında, "Pişman olduğum korkunç bir hata yaptım." ifadelerine yer verdi.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.