Okan Buruk şikayet etmişti! Fatih Terim'den olay fikstür yorumu

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un son zamanlarda sıklıkla eleştirilerde bulunduğu maç fikstürü ile ilgili Fatih Terim'den çok konuşulacak açıklamalar geldi.

GİRİŞ 08.10.2024 18:06 GÜNCELLEME 08.10.2024 18:09

İzmir'de düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli ile birlikte futbol gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Dünya futbolunda son dönemde tartışma konusu olan maç takviminin yoğun olmasına değinen Terim, eleştirilere katılmadığını dile getirdi.

"AVRUPA'DAKİ RAKİPLERİMİZLE FARK ÇOK AÇIK"

Avrupa’da oynanan futbolla ülkemizdeki futbolu karşılaştıran ve aradaki fark hakkında görüş belirten Terim, “Kendi ülkemizde oynadığımız futbolla Avrupa'daki rakiplerimiz arasında fark çok açık. Yıllardır bunu aşmak için çok çaba sarf ettik, kolay da olmadı. Orasını ayrı bir yer olarak kabul etmek lazım. O yüzden daha fazla konsantre, daha fazla dikkat gereken mecra Avrupa” değerlendirmesini yaptı.

Konuşmasına oturarak başlayan Terim, bir ara ayağa kalkınca, "Kusura bakmayın, oturarak fazla konuşamıyorum" dedi. Şenol Güneş'in "Hoca çok heyecanlıydı, çıkarken de duramıyordu yerinde. Aslında konuşacak bir yer arıyordu, burayı buldu." şeklindeki sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu. 

Deneyimli teknik adam, şu sıralar tartışma konusu olan ve geçtiğimiz günlerde Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un da eleştirilerde bulunduğu 'fikstür'le ilgili de dikkat çeken sözler sarf etti:



"BAŞARI İSTİYORSAN 60'TAN AŞAĞI MAÇ OYNAMAYACAKSIN"

"Trafik sıkışmış. Gün yokmuş. O zaman hep kendi ülkemizde oynarsanız bir sıkıntımız yok. Türkiye Kupası'nı oynayalım kasımdan sonra, Türkiye liginde 30-35 maç oynayalım bitsin. Ya kardeşim, başarılı olmak istiyorsan 60'dan fazla maç oynayacaksın. 30 kişilik kadroda her oyuncuya maaş ödüyorsanız, o zaman haftanın belirli günlerinde bilimsel olarak artık her takım hazırlanıyor. Belirli bir saat sonra özünüze dönüş sağlarsınız. Avrupa'da çok maç oynamamızdan yanayım. Bunun programı var, planı var, projesi var, atletik performans hocaları var. Var oğlu var. Şimdi kardeşim, 2000 yılında şampiyon olunca, 60'la 70 arası maç oynamışız. 2000'de bu rakam çok büyük. Şimdi Avrupa'da çoğu takım oynuyor."

"ÜÇ GÜNE BİR MAÇ OYNANIR"

"Ben 7 günde daha fazla oynanmasından yanayım. Dünyada olmayalım mı, Avrupa'da olmayalım mı? Ben tarihin en yetenekli milli takımı ile oynadım. Mustafa, Şenol, Yasin, Alpaslan... muhteşem bir takımla oynadım. Hiç başarılı olamadık, çok da üzüldük. Ben bu sıkışık trafiğe rağmen, böyle olmasından yanayım. Üç güne bir maç oynanır, oynanması da gerekir. Oynanmıyorsa, ocaktan sonraya kalamadınız demektir. Demek ki Avrupa'da da yoksunuz demektir. Biz birbirimizle oynarız, Avrupa'da kalalım uzun müddet."



MUSTAFA DENİZLİ: "HELAL OLSUN SANA"

Fatih Terim'in bu konuşmasından sonra söz alan Mustafa Denizli, "Hocam bu konuşmayı amfide üniversitede talebelere yapsa yer yerinden yıkılır. Bu bilgi dolu konuşman var ya, helal olsun sana. Gerçek bir hoca." diyerek meslektaşını övdü.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.