FIFA'dan yeni skandal! Katil İsrail'i korumaya devam ediyorlar

FIFA, katil İsrail'in uluslararası futbol müsabakalarından men edilmesi yönündeki çağrılara ilişkin kararını bir kez daha erteledi.

FIFA'dan yeni skandal! Katil İsrail'i korumaya devam ediyorlar
FIFA'dan yeni skandal! Katil İsrail'i korumaya devam ediyorlar
GİRİŞ 03.10.2024 19:35 GÜNCELLEME 03.10.2024 19:38
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

FIFA ve UEFA, tam bir yıldır Gazze'ye aralıksız saldırı düzenleyen ve soykırım yapan katil İsrail'e duyarsız kalmaya devam ediyor.

Yaptığı insanlık dışı saldırılar ile tepki toplayan İsrail'e karşı yaptırım uygulanması çağrılarına FIFA, bir kez daha sessiz kaldı.



KATİL İSRAİL'İ KORUMAYA DEVAM EDİYORLAR


Filistin Futbol Federasyonu, katil İsrail'in yaptığı soykırıma tepki için taleplerini geçtiğimiz bahar ayında iletmişti.

FIFA'dan, terör devletine karşı bir yaptırım yapılması için talepte bulunulmuştu. Bir toplantı yapan FIFA, duyarsız kalmış ve yaptırım çağrılarına yanıt vermemişti.

DW Sports'un haberine göre; FIFA, İsrail'in uluslararası futbol müsabakalarından men edilmesi yönündeki çağrılara ilişkin kararını yine erteledi.

Fakat aynı FIFA ve UEFA, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından dört gün sonra Rusya'ya ve Rus kulüplerine ortak ceza vermiş ve yaptırımlar uygulamıştı. Konu Müslümanlar ve Filistin olunca, FIFA ikiyüzlülük yaparak sessiz kalmaya devam etti.

FİLİSTİN'İ SAVUNANLARA CEZA VERİLMİŞTİ

UEFA, 2023 yılında İskoçya ekibi Celtic ile İspanya'nın Atletico Madrid takımı arasında oynanan Şampiyonlar Ligi E Grubu 3. hafta maçında tribünler aracılığıyla Filistin'i destekleyen Celtic'e, 17 bin 500 euro para cezası vermişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Sakin 12 dakika önce Şikayet Et
    Uyutma merkezini kim kurdu ki
    Cevapla
  • Misafir 15 dakika önce Şikayet Et
    çünkü hepsi yahudi uşağı ne bekliyorsunuz ki, köleler ve efendiler sahne bu
    Cevapla
  • mucahit04 17 dakika önce Şikayet Et
    zaten fifayi bu itler kurmadimi milletin aklını futbolla oyalamak icin
    Cevapla
  • Sofia 17 dakika önce Şikayet Et
    Fifa. Sizce. Kimin kurulusu birakin. Hayali. Dünyanin. Muhtari. Israil. Iki. Sik var islam alemi ya bir olur geregini yapar. Yada. Yapilana zülüme razi olur
    Cevapla
  • Misafir 18 dakika önce Şikayet Et
    mademki İsraili koruyorlar ozaman boykot ülkeler çıksınlar kendi aralarında oynasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle