Herkes merak ediyordu! TFF'den yabancı kuralı açıklaması!

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı NTV Spor'un Gündem Spor programına katıldı. Ceyhun Kazancı programda yabancı kuralı hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu.

GİRİŞ 12.09.2024 18:18 GÜNCELLEME 13.09.2024 09:45
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de yabancı kuralının geleceği merakla takip ediliyor.

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı katıldığı NTV Spor'un Gündem Spor programında merak edilenleri yanıtladı. 

Ceyhun Kazancı açıklamasında; "Sürekli bir değişen kural istemiyoruz. Detayları çalışmalar yapıp bunu her yönünden inceleyip öyle bir karar almak ve bunun uzun süreli olması kanaatindeyiz. Her sene değişen kural kulüplerimizi de zorluyor. Bu sene de adet sayısında değişiklik olmadı. Sadece sahada oynayan Türk futbolcu sayısı değişti. Bu sene de 14'ten 12'ye inmesiyle bazı kulüplerimizin zorluk yaşaması, haklı fesih söz konusu olmasın diye kadroda tutabilmeleri için 14'te sabit tutuldu." dedi. 



"GELECEK SEZONDAN İTİBAREN BİR KARAR ALACAĞIZ"

Milli Takımlar Sorumlusu açıklamasının devamında; "Şimdi yabancı sınırı, sayısıyla alakalı tek taraflı bakmak çok yeterli değil. Önce Türk oyuncu havuzunu geliştirmemiz lazım. Alt akademilerden yetişen, alt liglerde oynayan oyuncuların oynama sürelerini ve kalitelerini yukarıya çekmemiz lazım. Biz, 'sahada 3 olsun ama olmak zorunda olduğu için 3 tane olsun' istemiyoruz. Bu 1 günlük bir şey değil. Altyapı projesiyle alttaki havuzun genişlemesiyle söz konusu olabilecek bir şey. Sınırsız yabancı olsa bile milli takımı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Geçiş sürecinde de şu anda 14 sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezondan itibaren bir karar alacağız mutlaka ve bu karar da uzun soluklu olacak. Tek senelik bir karar alma derdimiz yok." ifadelerine yer verdi.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Yalanmı 4 gün önce Şikayet Et
    Alın alın Afrika'nın yaşlı bağkurlusunu Avrupa'nın yaşlı SGKlısını alın tonlarca döviz verin sonra turist bekleyin üç kuruş döviz getirsin diye. Sanki Avrupa'da başarı var saçma sapan takımlara yenilip gelin. Eskiden üç yabancı vardı ne güzel Türk futbolcular seyredersin. Şimdi futbol boş
    Cevapla
  • Cemal Serbest 4 gün önce Şikayet Et
    Bence A Takımda Oynayamayanlar İçin A2 Takımları Ve Ligi Yapıp A Takımda Oynayamayan Futbolcular Bu A2 Liginde Oynasın.
    Cevapla
  • vatan daş 4 gün önce Şikayet Et
    Klasik Türk tipi bir uygulama girdabı daha. Arttıralım azaltalım arttıralım azaltalım.... Kimse yabancının niteliğini konuşmuyor. İspanya İngiltere Fransa gibi sınırsız yap AMA YAŞINA GÖRE EN AZ 5 ya da 10 neyse milli olma şartı koy. Her takıma her maçta kadroda DEĞİL ilk 11'de en az 1 ya da 2 altyapı oyuncusu oynatma şartı koy.
    Cevapla
  • Adem 4 gün önce Şikayet Et
    Yabancı kurâli serbestken alt-yapı yada önem ve zorunluluk verilebilir...her porifisyenel futbol kulübünün u15 u16 u17u18 amatör ve gelişim ligleri ne yönelik yapılandırmaları ve bunun denetimi olmalıdır.. hemde acil...
    Cevapla
  • Mocca 4 gün önce Şikayet Et
    Alt yapı kurun, yabancı sayısından daha önemli. Bizim çocuklarımız 10 yaşında yeni yeni koşu öğreniyor. Avrupa'da 4/5 yaşında beden eğitimi görüyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle