Futbol tarihine geçecek transfer skandalı!

Romanya ekibi Steau Bükreş ile Suudi Arabistan Kulübü Al Gharafa arasında tarihe geçecek bir skandal yaşandı.

GİRİŞ 11.08.2024 11:05 GÜNCELLEME 11.08.2024 13:03
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Romanya'nın köklü kulüplerinden Steau Bükreş'ten Florinel Coman'ı 5.25 milyon Euro karşılığında transfer eden Suudi Arabistan Kulübü Al Gharafa inanılması güç bir skandala imza attı.

Vietnamlı hackerlar tarafından hacklenen Steau hesaplarıyla görüşme yaptıktan sonra transfer ücretini hackerların belirttiği hesaba yollayan Al Gharafa kulübü, Steau'dan gelen ücret talebi sonrasında büyük şaşkınlık yaşadı.

Suudi yetkiiler "Biz parayı gönderdik" dese de gerçek daha sonra ortaya çıktı. Steau cephesi ödenmeyen ücret yüzünden FIFA'ya başvurdu ve Al Gharafa kulübü, 5.25 milyon Euro'luk bonservisin yanı sıra 1 milyon Euro da tazminat ödemek zorunda kaldı.



"BİZ PARAYI YOLLADIK"

Al Gharafa Kulübü savunmasında, "Biz parayı gönderdik ama sonradan öğrendik ki, Vietnamlı hackerlar Steaua'nun e-posta hesabını hacklemiş. Bu hackerlar Steaua'nun kılığına girip bize transfer, banka ve fatura bilgileri yolladı. Bize gönderilen bilgiler Vietnam hesabına ait. Biz parayı yolladık." ifadeerine yer verdi.

"BENİ DEĞİL SİZİ KANDIRDILAR"

Steaua Başkanı Becali ise, "Ben anlamam. Bize para gelmedi. Beni değil sizi kandırdılar. Bize parayı gönderdiğinizi söylüyorsunuz ama parayı Vietnam hesabına yollamışınız. Biz gerekli bilgileri göndermiştik. Ben FIFA'ya şikayet ettim. Soruşturma başlatıldı. Bu para 31 Ağustos'a kadar gelmek zorunda. Artık bize 6.25 milyon euro ödemek zorundasınız." şeklinde bir cevap verdi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 28
  • Kasım kaynar 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu becali turkiyede Hagi,vb bir sürü Romanyalı futbolcunun menajeri, üçkağıtçı biri,her türlü alavere yapar bence o Vietnamlı larla ortak bence, çünkü herşey beklenir
    Cevapla
  • volkan 35 4 hafta önce Şikayet Et
    şeref yoksunları suudiler. Filistinliler açlıktan kırılıyor bu bedeviler fulbolcu peşinde
    Cevapla
  • Futbolsever 4 hafta önce Şikayet Et
    Ne malum hacker ile işbirliği yapmadıgı bu rumenin baksana hemen artı bir milyon daha istemiş bana tam bir organize işler sazan sarmalı gibi geldi Suudlatın yerinde olsam kulübü afişe edip rezil ederdim, istedikleri parayı verip biz sahtekar değiliz diye de mesaj verirdim bütün dünya ya
    Cevapla
  • Ahmed 4 hafta önce Şikayet Et
    Çocuk tiyatrosu.
    Cevapla
  • Gfbercan 4 hafta önce Şikayet Et
    Fenerbahçe de miha zajc transferinde italyan empoli takımı hesabına değilde , hollandalı bür otomotiv firmasına para göndermişti..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle