143 yıllık şampiyon takım küme düşürüldü

Finansal olarak zor bir dönemden geçen Fransa'nın köklü kulüplerinden Bordeaux, borçları nedeniyle Ligue 2'den Ulusal Lig'e (3. Lig) düşürüldü.

143 yıllık şampiyon takım küme düşürüldü
143 yıllık şampiyon takım küme düşürüldü
GİRİŞ 23.07.2024 17:58 GÜNCELLEME 23.07.2024 18:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa'nın köklü takımlarından Bordeaux, oldukça zorlu günler yaşıyor. Ligue 1'de mücadele ettiği 2021-2022 sezonunun sonunda küme düşürülen kulüp, borçları nedeniyle bir kez daha küme düşme cezası aldı.

Geçen sezon Ligue 2'yi 50 puanla 12. sırada tamamlayan Bordeaux, bir alt lige düşürüldüğü içinUlusal Lig'te (3. Lig) mücadele edecek.

Bordeaux'tan yapılan açıklamada Finansal Kontrol Departmanı tarafından verilen küme düşme cezasına itirazın geri çekildiği ve verilen cezanın kabul edildiği belirtildi.

Son olarak 2008-2009 sezonunda Ligue 1'de şampiyon olan Bordeaux'nun 4 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası ve 2 Fransa Süper Kupa'sı bulunuyor.

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    şikebahçede o günleri görecek az kaldı
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bir zamanlar avrupayı kasıp kavuran takım. fener 3-2 yenmişti deplasmanda ne havalara girmişti. Türk takımlarının avrupada kazandığı en büyük başarılardan biriydi.
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Bursa bursa diyenler macı unuttunuz galiba bjk son mac toraman kapıları sonuna kadar açmıştı bursa galip gelsin diye ha siyasilerin illaki müdahalesi olmuştur ama bjk de iyi yatmisti unutmayın fb tek dostu fenerdir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Adamın borcu var küms düşürülüyor, borcu olan takımın gelirlerini neden ksıtlıyorlsr onun yerine kayyım atayıp ekonomik kontrole almak lazım.
    Cevapla
  • gslı 1 ay önce Şikayet Et
    darısı türk takımlarının basına bence borcunu odemeyen butun klupler alt lıge
    Cevapla
  • fbli 1 ay önce Şikayet Et
    başta gs düşürülmeli, cumhurbaşkanına gidip borçları sildirip sildirip duruyor tam bir baş belası takım hemen düşürülmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle