TFF tarihinin en tartışmalı başkanı Mehmet Büyükekşi yeniden aday!

16 Haziran 2022'den bu yana Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Mehmet Büyükekşi yaşanan onlarca rezalete rağmen yeniden aday olma kararı aldı.

TFF tarihinin en tartışmalı başkanı Mehmet Büyükekşi yeniden aday!
TFF tarihinin en tartışmalı başkanı Mehmet Büyükekşi yeniden aday!
GİRİŞ 11.07.2024 09:39 GÜNCELLEME 11.07.2024 15:35
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'da gerçekleştirecek seçimlerde yeniden aday olma kararı aldı.

DİĞER ADAYLAR SERVET YARDIMCI VE İBRAHİM HACIOSMANOĞLU

Büyükekşi ile birlikte kesinleşen adaylar Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu. Daha önce adaylığını açıklayan İsmail Uyanık ve Erdal Alkış ise henüz resmi adımı atmadı.

RESMİ BAŞVURU İÇİN 64 İMZA YETİYOR

TFF başkanlığına aday gösterilmek için son gün 11 Temmuz. Bunun için en az 5 delegenin "Bizim adayımız şu kişidir" önerisine ihtiyaç var. Her kulüp 1 delege sayılıyor. Resmi başvuruyu yapmak için yeterli imza teslimi (64) için ise kongreye kadar süre var.



ALMANYA'DA KENDİ REKLAMINI YAPMAK İÇİN BÜYÜK UĞRAŞ VERDİ

Başkanlığı döneminde yaşanan bir çok skandala rağmen aday olma kararı alan Mehmet Büyükekşi, EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarının kendisine başkanlığı getireceğini düşünüyordu. Turnuvanın başladığı günden itibaren her fırsatta kendi reklamını yapmak için büyük uğraş veren Büyükekşi, Ay-Yıldızlıların aldığı her galibiyetten sonra soyunma odasındaki karelerde yer almak için yoğun çaba sarfetti.

FUTBOLCULARDAN ROL ÇALMAKLA SUÇLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan turnuvadaki başarılı sonuçların ardından futbolcuları kutlamak için canlı bağlantılar gerçekleştirdi ancak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bu görüşmelerde futbolculardan daha fazla yer almak için elinden geleni yaptı. Büyükekşi'nin bu tavırları kamuoyunun dikkatinden kaçmazken ekranlara yansıyan antipatik görüntüler büyük tepki aldı. Futbolculardan ve Montella'dan rol çalmakla suçlanan Büyükekşi turnuva boyunca yapılan yayınlarda eleştiri oklarının hedefi oldu.



KIRDIĞI POT GÜNDEM OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan maçı sonrası galibiyeti tebrik etmek için aradığında ilginç bir diyalog yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Hocamızın bugün doğum günü. Futbolcular maçı kazanarak ona hediye verdi" diye konuştu. TFF Başkanı Büyükekşi, konuşmaya katılarak "Hocamızın doğum günü. Ona saat hediye aldık" dedi. Montella, "Türkiye galibiyet alarak bana en güzel hediyeyi verdi" diye konuşurken Büyükekşi ısrarla "Saat aldık" demeye devam etti.



MERİH DEMİRAL TEPKİSİ

EURO 2024'te Avusturya'ya karşı iki gol birden atarak Ay-Yıldızlıları çeyrek finale taşıyan oyuncuların başında gelen Merih Demiral yaptığı "Bozkurt" sevincinden ötürü iki maç ceza aldı. UEFA'nın verdiği bu haksız karar için gerekli lobiyi yapamayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi cezanın önüne geçemediği için spor kamuoyundan büyük tepki aldı. Sadece "UEFA haksız bir ceza verdi" açıklamasıyla konuyu geçiştiren Büyükekşi, Türkiye'nin desteğini arkasına alarak UEFA Başkanı seçilen Aleksander Ceferin ile bu süreçte cezayı önleyecek bir görüşme gerçekleştiremedi.



CENK TOSUN ELİNİ SIKMAK İSTEMEDİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kampta oyuncuları ziyaret ettiği sırada Beşiktaşlı Cenk Tosun'un hareketi olay oldu.

Hollanda karşılaşmasına hazırlanan millileri otel kapısında karşılayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cenk Tosun'un beklenmedik tepkisiyle karşılaştı.

Cenk Tosun, kapının önünde durarak futbolcularla tek tek selamlaşan Büyükekşi’nin arkasından dolanarak kendisiyle tokalaşmadan takım otobüsüne gitti.



TFF'DEN BÜLENT KORKMAZ'A BÜYÜK AYIP: "VEFA BİR SEMT ADI"

A Milli Takım'ın eski kaptanlarından Bülent Korkmaz, EURO 2024'te oynanan maçlar için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bilet istediğini ancak karşılık bulamadığını açıkladı.

TFF'nin milli oyunculara yeterli değeri vermediğini ifade eden Korkmaz, "Ben 102 kez milli oldum, burada mütevazı olmayacağım. Orada Aykut diye bir arkadaşımız vardı bizi çok güzel ağırladı. Hakan Ünsal da oradaydı ama görüşemedik. Biz locadaydık onlar tribündeydi, çok üzüldüm. Hakan Ünsal da milli takım oyuncusu. Buna dikkat etmeleri lazım." dedi.

Son olarak TFF yönetimi için üzüldüğünü söyleyen Korkmaz, "TFF eğer değer verecekse, milli oyuncusuna değer verecek. Buna kulüpler de dahil. Ben üzülmedim, onlar adına üzüldüm. Ben dünyanın neresine gidersem gideyim birilerini bulurum. İlla ki birileri çıkar bana maçı izlettirir. Bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. 'Vefa bir semt adı' diyorlar değil mi..." sözlerini sarf etti.



FİKSTÜR ÇEKİMİNİ KENDİ YAPMAK İÇİN ÖNE ALDI

Geçtiğimiz sezon 5 Ağustos'ta başlayan Süper Lig'in fikstür çekimi 18 Temmuz'da yapılırken, bu sezon 9 Ağustos'ta başlayacak olan Süper Lig fikstür çekiminin TFF seçimlerinden önce 11 Temmuz'da yapılacak olması futbolseverlerden büyük eleştiri aldı.

Sosyal medyada Mehmet Büyükekşi'ye tepki gösteren futbolseverler, fikstür çekiminin Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinden önce gerçekleştirilecek olmasının yanlış olduğunu savunan binlerce yorum yaptı.



AHMET ÇAKAR "BYLOCK" İDDİALARINI BELGELERLE DOĞRULADI

Beyaz TV canlı yayınında eski hakem Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ByLock’tan ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçlarından yargılandığı belge olduğunu ileri sürdüğü bir doküman yayımladı.

Mehmet Büyükekşi’nin 2 ayrı telefonundan ByLock kullandığını ve 55 kez uygulamaya giriş yapıldığının tespit edildiğini önü sürdü.

Ahmet Çakar, şu ifadeleri kullandı:

"Mehmet Büyükekşi 2 telefonundan sadece birinde ByLock tespit edildiğini ve özel kaleminin kullandığını söylemişti. Sen bir yalancısın. Sana ait 0530 ve 0532 ile başlayan 2 telefonunda da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ByLock tespit edilmiş. Mehmet Büyükekşi’nin yalanının içerisinde 250 kişinin kanı var. Ben karımı aramıyorum 1 ayda 55 defa be… Mehmet Büyükekşi’nin yarın sabahtan itibaren Riva’ya girişi yasaklanmalıdır"

İŞTE O BELGELER




BYLOCK İTİRAFINDA BULUNDU


Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın programına katılan Mehmet Büyükekşi, telefonunda bylock yüklü olduğunu kabul ederken, "Benim 2 telefonum var. Bir tanesi özel kalemimde duruyor. Onda bylock yüklüydü" açıklamasında bulunmuştu.



MEHMET BÜYÜKEKŞİ DÖNEMİNDE YAŞANAN DİĞER SKANDALLAR

Taraftar, Beşiktaşlı futbolculara saldırdı (4 Eylül 2022)

Skandal olayların ilki, Süper Lig'in 2022-23 sezonunda MKE Ankaragücü ve Beşiktaş'ın karşı karşıya geldiği maçta yaşanmıştı. Mücadelenin son düdüğüyle birlikte ev sahibi takım taraftarı sahaya girerek Beşiktaşlı futbolcuların üzerine koşmuştu. Öfkeli taraftara siyah-beyazlı ekibin futbolcusu Josef De Souza müdahale ederek durdurmuştu. Josef, bu hareketi sebebiyle kırmızı kartla cezalandırılmıştı.

Arabistan'da Süper Kupa rezaleti (30 Aralık 2023)

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 2022-23 sezonu şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynatma kararı almıştı.

30 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan final mücadelesi, Mustafa Kemal Atatürk görseli bulunan tişörtler ve pankartlarla sahaya çıkılmasına izin verilmemesi bahane edilerek oynanmamıştı.

Hakem yumruklandı (11 Aralık 2023)

11 Aralık 2023 tarihinde Süper Lig'de MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasında oynanan maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Son düdüğün ardından Ankaragücü başkanı Faruk Koca sahaya indi ve maçın hakemi Halil Umut Meler'in üzerine koşarak yumruk attı. Başkan Faruk Koca'nın attığı yumruk sonrası Halil Umut Meler'in gözünün moradığı görüldü. 

İstanbulspor sahadan çekildi (19 Aralık 2023)

Hakem yumruklanmasından 1 hafta sonra ise İstanbulspor ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golden hemen önce, İstanbulsporlu Florian Loshaj ile Batista Mendy arasındaki mücadelede Loshaj yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi ve gelişen atak Bordo-Mavili ekibin golüyle sonuçlandı.

Bu pozisyonun ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin devam kararına tepki gösterdi ve sahaya inerek futbolcularını sahadan çekti.

Trabzon'da taraftar sahaya indi (17 Mart 2024)

Süper Lig'de Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geldiği maçta taraftarlar son düdüğün ardından sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Sarı-lacivertli ekibin futbolcularının ve bordo-mavili taraftarların karşı karşıya geldiği olaylarda birçok taraftar göz altına alınmıştı. 

Hakem toplantısı sızdırıldı (26 Mart 2024)

Bu sezonun bir diğer skandal olayında ise 26 Mart 2024 tarihinde, Merkez Hakem Kurulu'nun düzenlediği ve Süper Lig hakemleriyle, hakem danışmanı Hugh Dallas'ın katıldığı toplantının görüntüleri sızdırıldı. Görüntülerde Galatasaray - Antalyaspor maçındaki tartışmalı pozisyonlarda maçın hakemi Abdülkadir Bitigen ve Hugh Dallas'ın yorumları çok tartışıldı. Bu sızdırılan görüntülerinden ardından Türkiye Futbol Federasyonu toplantının tamamını yayınladı.

Fenerbahçe Süper Kupa'da sahadan çekildi (7 Nisan 2024)

Son olarak ise Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa final mücadelesinde sarı-lacivertli ekip maçtan çekilme kararı aldı. Mücadeleye A takım futbolcularını götürmeyen Fenerbahçe, U19 takımıyla maça çıkma kararı almıştı. Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 geriye düşen Fenerbahçe, golün santrasını yapmadı ve sahadan çekildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 183
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    GS sampiyon gene
    Cevapla
  • Anadolu 1 ay önce Şikayet Et
    Skandal Türkiye’nin aslında tamda özeti maalesef ..resmen rezalet
    Cevapla
  • Haluk 1 ay önce Şikayet Et
    Spor bakanı devreye girsin artık, görevden el çektirin şaibeli tip....
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kesinlikle doğru söz
    Cevapla
  • Genez 1 ay önce Şikayet Et
    Adaylar neden çekiliyor? Buna bakmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle