Şampiyonlar Ligi finalinde "Soykırımı durdurun" pankartı!

İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda Barcelona ve Olimpik Lyon takımları arasında oynanan UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde sahada "Soykırımı durdurun" yazılı pankart açıldı.

GİRİŞ 25.05.2024 23:27 GÜNCELLEME 25.05.2024 23:31
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Final maçının başlamasından kısa bir süre önce sahada yapılan seremoni sırasında sahaya giren iki aktivist, Filistin bayrağının çizili olduğu ve ünlü ressam Pablo Picasso'nun İspanya'daki iç savaş dönemini anlattığı "Guernica" adlı tablosunun bir bölümünün resmedildiği bir pankart açtı.

Pankartın üzerinde büyük puntolarla "Soykırımı durdurun" yazılarak, altına "AB suç ortağı olma" ifadesi kullanıldı.

Futbolcuların sahada protokol fotoğrafı çektirdiği ve UEFA'nın Şampiyonlar Ligi şarkısının çaldığı sırada meydana gelen ve kısa bir süreliğine olsa da tüm dikkatleri üzerine çeken eyleme tribünlerdeki binlerce kişi de alkışlarıyla destek verdi.

Eylem sonrasında açıklama yapan UEFA, sahada pankart açılmasına ilişkin UEFA'nın herhangi bir izninin olmadığını, izinsiz olarak sahaya giren kişilerin polis tarafından kimliklerinin tespit edildiğini ve stadyumdan dışarıya çıkarıldıklarını duyurdu.

Bu sezon lig şampiyonluğu, İspanya Kraliçe Kupası ve İspanya Süper Kupa'yı kazanan İspanya temsilcisi Barcelona, Fransa'nın Olimpik Lyon takımını 2-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmıştı.

Diğer yandan Filistin Futbol Federasyonunun (PFA), üyesi olduğu Asya Futbol Konfederasyonunun da desteğini alarak mayıs ayı ortasında Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 74. FIFA Kongresi'nde İsrail'in futboldan men edilmesine yönelik talebini FIFA Konseyinin temmuz ayında görüşmesi bekleniyor.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 37
  • Osman AYDIN 4 hafta önce Şikayet Et
    Insanlık GEZZEDE öldu dunyaya babarlik vazalimlik hakim oldu bakin bir pankarta bile tahammul edemiyorlar peki binlerce cocuk kadin yaşli oldurenlere nasil tshsmmul ediyorlar ey DUNYA hicmi vijdan sahibi kalmadimı bu katliyami durduracsk hiçmi bir vijdan sahibi yok arablar ve muslumsnlar uyuşturulmuş uykudsn kalkamıyorlar bu ne vijdsnsizliktir
    Cevapla
  • Serbest radikal 4 hafta önce Şikayet Et
    Uykusundan bombalar ve bela kendi başına yağınca kalkacak ozamana kadar kış uykusuna devam
    Cevapla
  • Serbest radikal 4 hafta önce Şikayet Et
    Uykusundan bombalar ve bela kendi başına yağınca kalkacak ozamana kadar kış uykusuna devam
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Bu pankarti almanyada ac teröre destekten tutuklanirsin yabani Avrupa saten soykirimi destekliyor silah mühimmat gönderiyor filistin bayragi yasak terör örgütü pkk bayragi degil
    Cevapla
  • RTE 1 ay önce Şikayet Et
    bize nasil iran ters geliyorsa belkide baska musluman ulkesi de bize iran gibi bakiyordur disaridan..cunku tek sorun chp ve onlarin gittigi heykel yolu..bi bakin kopekler icin cingar cikaranlara gazzeli sehit bebeler icin susanlara..
    Cevapla
  • esatzade 1 ay önce Şikayet Et
    Turkiyenin hangi stadinda bir tane Filistin bayragi gordunuz,
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rahmetli Timurtaş hocanın dedigi gibi;çinden amerikaya kadar gidin bakın Türkiye deki chp liler gibi islam düşmanlığı yapan kimse bulamazsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle